شناسهٔ خبر: 78356 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا

روسیه: افکار عمومی به واشنگتن اجازه پنهان کردن شکنجه‌های سیا را نمی‌دهد

 ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه 62 ساله شد. وی از محبوبیت بالایی در میان مردم روسیه برخوردار است، به نحوی که برخی این محبوبیت را با محبوبیت لنین و استالین مقایسه می کنند. همزمان با تولد معاون وزیر خارجه روسیه در امور حقوق بشر تاکید کرد: دولت اوباما نمی‌تواند به سادگی خشم مردم را از شکنجه مظنونان تروریستی نادیده بگیرد و مساله شکنجه را در زیر میز پنهان کند.

به گزارش نماینده به نقل از پایگاه خبری راشاتودی، کنستانتین دولگف، معاون وزیر خارجه روسیه در امور حقوق بشر گفت: خشم جهانی به برنامه شکنجه سیا همچنان ادامه خواهد یافت. شکنجه‌های سیا نه تنها نقض حقوق بشر بود بلکه نقض حاکمیت قانون و اصول دموکراتیک بود.

وی افزود: عاملان شکنجه باید به پای میز محاکمه آورده شوند. اما متاسفانه دولت اوباما بار دیگر تاکید کرده است که هیچ کس مجازات نخواهد شد.

دولگف با تاکید بر اینکه موضع واشنگتن "شرم آور" است، عنوان کرد: شکنجه‌های سیا نه تنها مورد اعتراض فعالان حقوق بشر قرار گرفت بلکه بخش عمده‌ای از جامعه آمریکا به آن معترض است.

 

همچنین مقام‌های کشورهای اروپایی که میزبان زندان‌های مخفی سیاه بوده‌اند از جمله لیتوانی، لهستان و رومانی تحت فشار مضاعفی قرار گرفته‌اند؛ نه تنها جامعه جهانی بلکه افکار عمومی می‌خواهد عاملان شکنجه محاکمه شوند.

 

معاون سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه افزود: در چنین شرایطی گمان نمی‌کنم که دولت اوباما یا دولت‌های آینده در کاخ سفید به راحتی بتوانند افکار عمومی را نادیده گرفته و توجه آن‌ها را منحرف کنند.

 

گزارش کمیته اطلاعات سنا به ریاست دایان فاینستاین در اوایل دسامبر منتشر شد. این گزارش ۵۰۰ صفحه‌ای درباره زندان‌های مخفی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و روش‌های خشونت آمیز شکنجه مظنونان تروریستی بود که عمدتا بی‌گناه شناخته شدند. از جمله روشهای بازجویی غیرقانونی سیا، غرق مصنوعی، گرسنگی اجباری، بی‌خوابی اجباری، تهدید به تجاوز جنسی نزدیکان زندانیان و آبرسانی مقعدی بوده است. انتشار این گزارش با واکنش منفی فعالان حقوق بشر و مقام‌های اکثر کشورهای جهان رو به رو شد.

مقام ارشد روسیه با اشاره به این مساله که تنها بخشی از گزارش ۶۰۰۰ صحنه‌ای تاکنون منتشر شده گفت: قطعا مسائل پنهان بسیاری وجود دارد که دولت اوباما همچنان تلاش می‌کند تا از دید عموم دور بماند. اما جامعه جهانی، افکار عمومی آمریکا و نهادهای بین المللی حق دارند که از آن مطلع شوند. آمریکا می‌ترسد با انتشار قسمتهای بیشتری از گزارش، نام افرادی که دستور شکنجه را داده‌اند فاش شود.