شناسهٔ خبر: 78140 - سرویس فرهنگ
منبع: فارس

اعطای جایزه و عنوان «اثر برجسته آکادمیک سال»‌ به کتاب «بحران ساختگی»

کتاب «بحران ساختگی» مجله CHOICE که اصلی‌ترین مجله اتحادیه کتابخانه‌های آمریکاست و سالانه با بررسی کتب دانشگاهی منتشر شده به اعطای جایزه به برترین کتاب‌ها می پردازد، کتاب «بحران ساختگی:‌داستان ناگفته هراس از ایران هسته‌ای» نوشته دکتر گرت پورتر را به عنوان اثر برجسته دانشگاهی سال معرفی کرد.

به گزارش نماینده به نقل از خبرگزاری فارس، مجله Current Reviews for Academic Libraries با نام اختصاری CHOICE که اصلی‌ترین مجله اتحادیه کتابخانه‌های آمریکاست و سالانه با بررسی کتب دانشگاهی منتشر شده به اعطای جایزه به برترین کتاب‌ها می پردازد، کتاب «بحران ساختگی:‌داستان ناگفته هراس از ایران هسته‌ای» چاپ انتشارات Just World Books را به عنوان اثر برجسته دانشگاهی سال معرفی کرد.

این جایزه بر اساس نتایج بررسی انجام گرفته درباره کتاب «بحران ساختگی» در شماره نوامبر ۲۰۱۴ این مجله به گرت پورتر اعطا شده است.
کتاب «بحران ساختگی» را که توسط انتشارات خبرگزاری فارس ترجمه و منتشر شده، می‌توان کتابی در نوع خود بی‌نظیر خواند که حاصل هشت سال تحقیق و مطالعه آقای «گرت پورتر» درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

کتاب «بحران ساختگی»پورتر در این کتاب به صورت کاملا مستند و مستدل به بررسی مسائلی مختلف از جمله سیاست آمریکا برای محروم سازی ایران از انرژی هسته‌ای در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، علل پنهان‌کاری ایران درباره برنامه هسته ای خود، نیات و اهداف تهران از برنامه هسته‌ای، سیاست تغییر نظام سیاسی ایران توسط دولت آمریکا و ارتباط آن با برنامه هسته‌ای، نقش رژیم صهیونیستی در ایجاد بحران، مسئله اسناد لپ تاپ، مسئله اتاقک تست بمب در پارچین، مسئله پلوتونیوم و... می پردازد.

پورتر یک شخصیت شناخته شده بین المللی در حوزه سیاست خارجی آمریکاست که سال هاست نوشته هایش در نشریاتی چون Foreign Affairs،  Foreign Policy و پایگاه هایی چون Nation، Antiwar، Huffington post، CounterPunch و... منتشر می شود. در رسانه های داخلی نیز مطالب پورتر با اقبال مواجه شده و یکی از نویسندگانی است که اغلب نوشته هایش بلافاصله به زبان فارسی ترجمه می شود.

کتاب «بحران ساختگی» ‌ حاصل بررسی بالغ بر یک هزار سند مرتبط با برنامه هسته ای ایران توسط نویسنده است و از سوی بسیاری از نخبگان سیاست بین‌الملل و کارشناسان سیاست خارجی آمریکا از جمله سیمور هرش، گراهام فولر، اولیور استون، شیرین هانتر، هان چاس فریمن و دیگران مورد تجلیل قرار گرفته است.

پورتر علاوه بر تجربه هشت سال تحقیق روی پرونده هسته‌ای ایران، برای نگارش کتاب حاضر مستقیما با بسیاری از افراد درگیر در این پرونده اعم از ایرانی، آمریکایی، مسئولان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دیگران مصاحبه‌هایی انجام داده که با توجه به اشراف اطلاعاتی خود پورتر، مطالعه پاسخ هایی که به سوالات وی داده شده، بسیاری از مسائل را درباره پرونده هسته‌ای روشن می‌کند.

پورتر در واقع یک «باز روایت» از پرونده هسته ای ایران ارائه کرده و ضمن زیر سوال بردن «روایت غربی» از این پرونده، نشان می‌دهد تقریبا تمامی ادعاهای مطرح شده علیه ایران از جمله تلاش تهران برای دستیابی به بمب اتم، ادعاهایی دروغ هستند که بر پایه شواهدی جعلی و بی‌پایه طرح شده‌اند. وی به طور مستند جعلی بودن این شواهد ادعایی را نشان داده است.

پورتر ثابت می‌کند هدف غرب تغییر نظام سیاسی ایران است و در برهه‌ای که می‌خواهد از طریق اعمال فشار اقتصادی به این آرزوی دیرین خود برسد، برنامه هسته‌ای ایران را بهانه کرده است. نویسنده اسنادی را ارائه کرده و نشان می دهد یکی از اهداف عمده غرب در ماجرای پرونده هسته ای، جلوگیری از پیشرفت تکنولوژیک ایران است؛ چه، به بهانه احتمال تولید سلاح هسته ای، از طریق تحریم سعی شده است دسترسی ایران به بسیاری از فن آوری های ریز و درشت محدود شود.