شناسهٔ خبر: 77444 - سرویس فرهنگ
منبع: فارس

بازتاب رسانه‌های جهانی از راهپیمایی اربعین حسینی

از بهت رسانه‌ای «سی ان ان» تا جاماندن «بی بی سی فارسی»

خبرگزاری غربی43 حضور ۲۰ میلیونی جهانیان اعم از شیعه و سنی و مسیحی در راهپیمایی اربعین حسینی در حالی بود که رسانه‌ها تلاش کردند خط خبری چند ماهه خود در عراق را ادامه دهند که شیعیان تهدید بزرگ برای اهل‌سنت و جریان‌های تکفیری سنی تهدیدی برای شیعی هستند.

به گزارش نماینده به نقل از فارس، حضور ۲۰ میلیونی جهانیان اعم از شیعه و سنی و مسیحی در راهپیمایی اربعین حسینی و کربلای معلی تلاش جریان‌های رسانه‌ای غربی و عربی برای بایکوت آن را ناکام گذاشت.

بنابر این گزارش، علیرغم اینکه شبکه‌های العربیه، الجزیره، سی‌ان‌ان و شبکه‌های آمریکایی با اشاره‌ای مختصر از کنار این حرکت عظیم گذشتند، دیگر شبکه‌ها و رسانه‌ها با اشاره به تهدیدات داعش علیه زوار حسینی(ع) تلاش کردند خط خبری خود مبنی بر تهدید شیعیان برای اقلیت سنی و تهدید جریان‌های تکفیری سنی برای اکثریت شیعی را ادامه دهند.

نگاهی به تیترهای کوچک و بزرگ رسانه‌های غربی و عربی همین امر را نشان می‌دهد که آنان سعی کردند در خط تفرقه‌اندازی ادامه مسیر دهند.

 

خبرگزاری فرانسه از این مراسم به عنوان «اربعین امسال با نمادی دیگر؛ مبارزه با داعش» یاد کرد و پایگاه اماراتی «میدل ایست آنلاین» از «خیزش متقابل به سوی کربلا در اربعین امام حسین» تیتر زد و گزارش خود نوشت: شیعیان در بزرگترین زیارت اربعینی داعش را به چالش طلبیدند.

شبکه فرانس ۲۴ از تدابیر شدید امنیتی همزمان با حضور میلیون‌ها شیعه در اربعین حسینی نوشت و پایگاه روزنامه النهار لبنان نوشت: ۲۷ حمله ائتلاف بین‌المللی علیه داعش همزمان با گردهمایی میلیونی بزرگ در کربلا برای اربعین حسینی.

پایگاه روزنامه الزمان ترکیه نیز این تیتر را انتخاب کرد که: «یگان‌های زره‌پوش برای حمایت از سامرا؛ عاشورا در کربلا به اوج می‌رسد».

 

رادیو آزاد اروپا و یورونیوز و بی‌بی‌سی نیز نوشته‌اند که شیعیان به تهدیدات خشونت‌آمیز داعش بی‌محلی کرده و خود را به کربلا رسانده‌اند.

برخی رسانه‌های خبری دنیا نیز تنها به کشته شدن ۸ نفر در جریان راهپیمایی اربعین حسینی اکتفا کردند تا بار دیگر برای مخاطب خود درگیری بین شیعه و سنی را تداعی کنند.

البته برخی رسانه‌های درجه دوم غربی و عربی به میزان شرکت‌کنندگان در مراسم اربعین حسینی اشاره کردند و همین رسانه‌ها آمار خود را کمتر از آمار واقعی اعلام می‌کردند.

پایگاه میدل‌ایست‌آی از ۱۷ میلیون نفر و پایگاه SBS از ۱۷.۵ میلیون زائر سخن گفتند در حالی که آمار اعلام شده از ۲۰ میلیون زائر اربعین حسینی خبر می‌دهد.

البته تنها بی‌بی‌سی ورلد و بی‌بی‌سی فارسی بود که در این بین به جایگاه ویژه زائران ایرانی در راهپیمایی اربعین حسینی اشاره کرده و آن را «تلاشی برای نمایش قدرت ایران» قلمداد کردند.

نکته قابل توجه این بود که بی بی سی فارسی خبر مربوط به برگزاری مراسم اربعین در عراق را به عنوان «خبر یک» روز شنبه، از اولین بخش خبری تا پایان بخش زنده اخبار حفظ کرد اما نتوانسته بود خبرنگاری در این مراسم داشته باشد. بی بی سی فارسی در چند بخش خبری برای پوشش گزارش‌هایی از کربلا با خبرنگار خود در مصر ارتباط زنده برقرار می‌کرد!

خبرنگار این شبکه در مصر صراحتا اظهار داشت که از راه یابی به کربلا به خاطر ازدحام جمعیت جا مانده است.