شناسهٔ خبر: 76581 - سرویس بین‌الملل

تظاهرات ده‌ها هزار نفر در نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا /معترضان: شرایط «تغییر نکند»، اعتراضات دهه ۶۰ زنده می‌شود

پلیس آمریکا431 پنج‌شنبه شب شهرهای مختلف آمریکا از جمله، نیویورک، واشنگتن، شیکاگو و بوستون شاهد تظاهرات‌ ده‌ها هزار نفر از معترضان به نژادپرستی و برخوردهای خشن نیروهای پلیس بود.

به گزارش نماینده به نقل از فارس، هزاران نفر از مردم نیویورک شب گذشته (پنج‌شنبه) برای دومین شب متوالی در اعتراض به تصمیم هیئت منصفه مسئول پرونده قتل «اریک گارنر»،‌ به خیابان‌های این شهر آمده و علیه پلیس و نژادپرستی در آمریکا شعار دادند. علاوه بر نیویورک، چندین شهر دیگر آمریکا از جمله واشنگتن، بوستون و شیکاگو نیز شاهد اعتراضات گسترده مردم آمریکا بود.

گارنر دستفروش سیاه‌پوستی بود که اواخر ماه اوت سال جاری به واسطه برخورد خشن یک افسر سفیدپوست که در تلاش برای بازداشت او، دست خود را به دور گردن وی حلقه کرد، جانش را از دست داد.

روز چهارشنبه هیئت منصفه رأی به بی‌گناهی افسر قاتل داد. اعلام این رأی موجب شد تا اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا که از چند ماه قبل به واسطه قتل «مایکل براون» نوجوان سیاه‌پوست به دست یک افسر سفید پوست، شکل گرفته بود، تشدید شود.

این تظاهرات‌ها شب گذشته در حالی در نیویورک و ده‌ها شهر دیگر آمریکا ادامه یافت که شرکت‌کنندگان بار دیگر بنرهایی با شعارهایی چون «دست‌هایمان بالاست، شلیک نکنید»، «جان سیاهان هم ارزش دارد» و «نمی‌توانیم نفس بکشیم» به دست داشتند.

اریک گارنر که به دلیل فروش سیگار از سوی پلیس بازداشت شد و در همین حین جان خود را از دست داد، دچار بیماری تنفسی بود و در لحظات آخر زمانی که نیروهای پلیس در حال بازداشت وی بودند، می‌گفت: «نمی‌توانم نفس بکشم».

 

اکنون زمان «تغییر» است

روز گذشته ائتلافی از معترضان موسوم به «ائتلاف شلیک نکنید»، با صدور بیانیه‌ای به شدت از عدم تعقیب قضایی نیروهای انتظامی آمریکا انتقاد کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «این تصمیم (تبرئه افسر قاتل) و تصمیمات این چنینی در سرتاسر کشور، نشان می‌دهد که نیروهای انتظامی می‌توانند بدون نگرانی از تنبیه و مجازات، به صورت نابجا از نیروی مرگ‌آور استفاده کنند.»

این بیانیه می‌افزاید: «گروه‌های مختلف مردم در سرتاسر کشور از بی‌عدالتی مشابه رنج می‌برند و اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که حالا زمان آن است که تغییر درخواست شود، برای آن تلاش شود و این تغییر محقق شود.»

 

بازگشت اعتراضات دهه ۶۰ میلادی

در همین حال شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی در مورد اعتراض دو روز اخیر نیویورک، نوشت معترضان تهدید کرده‌اند که با روند کنونی اعتراضات دهه ۶۰ میلادی بار دیگر شکل می‌گیرد.

«رابرت اسپریگز» ۲۲ ساله از شرکت‌کنندگان در تظاهرات واشنگتن به سی‌ان‌ان گفته است: «به نظر می‌رسد که داریم پسرفت می‌کنیم، بنابراین اگر لازم باشد بار دیگر مانند دهه ۶۰ تظاهرات کنیم، این کار را خواهیم کرد.»

«جولیا جانسون» از شرکت‌کنندگان در تظاهرات «پیتسبورگ» هم می‌گوید: «این (خشونت پلیس) اتفاقی است که دارد در همه شهر‌ها و شهرستان‌ها می‌افتد. اینجا در پیتسبورگ هم اوضاع همین طور است.»

وی افزود: «پلیس با مردم با نگاه نژادپرستانه رفتار می‌کند. آن‌ها افراد را آزار می‌دهند. اما هیچ کس به داد قربانی‌ها نمی‌رسد و پلیس محاکمه نمی‌شود.»

در جریان اعتراضات دهه ۶۰ میلادی در آمریکا، میلیون‌ها سیاه‌پوست برای رسیدن به حقوق خود و پایان دادن به قوانین نژادپرستانه، به خیابان‌ها آمدند. تظاهرات‌های آن سال‌ها با خشونت شدید پلیس سرکوب شد، اما نهایتا موجب شد تا قوانین در ظاهر اصلاح شود. با این حال جامعه سیاه‌پوست آمریکا می‌گوید نژادپرستی نظام‌مند در آمریکا، همچنان در عمل وجود دارد.

 

درخواست معترضان برای بررسی پرونده گارنر از سوی دادگاه فدرال

شرکت‌کنندگان در تظاهرات‌های اخیر با تحصن و راهپیمایی‌های گسترده خواستار بررسی پرونده از سوی دادگاه فدرال شده‌اند. با بالا گرفتن اعتراضات در نیویورک و گسترش آن به دیگر شهرهای آمریکا، «بیل د بلاسیو» شهردار نیویورک مجبور به واکنش به این حادثه شده و اذعان کرده است که سوالات زیادی در مورد نحوه رفتار پلیس و استفاده از نیروی مرگ‌آور وجود دارد.

وی در این مورد گفته است: «این تراژدی سوالات سخت زیادی ایجاد کرده است. ما در این شهر اراده زیادی داریم تا به این سوالات پاسخ دهیم و اوضاع را روبراه کنیم.»

 

 

 

حضور معترضین در میدان های اصلی شهرهای بزرگ آمریکا

حمل تابوت های سیاه توسط معترضین آمریکایی به نشان قتل سیاه پوستان در این کشور

«دست هایم بالاست،شلیک نکن» آخرین جمله «مایکل بروآن» سیاه پوست مقتول آمریکایی که توسط معترضین فریاد زده شد

حمل تصویر مقتولان سیاه پوست به دست پلیس آمریکا و مطالبه عدالت توسط مردم معترض

اعتراضات گسترده مردمی در شهرهای بزرگ آمریکا

مطالبه عدالت از سیستم قضایی آمریکا

حضور اعضای گروه «نا شناس‌ها» در تظاهرات علیه بی‌عدالتی اجتماعی در آمریکا

هجوم پلیس آمریکا به معترضین پنج شنبه شب آمریکا

ایجاد کمربند نظامی توسط نیروهای امنیتی آمریکا علیه معترضان

استقرار نیروهای پلیس در محل های اصلی عبور و مرور شهرهای بزرگ آمریکا

دستگیری ده ها نفر از مردم نیویورک که در اعتراض به بی عدالتی اجتماعی تظاهرات کردند

مقابله پلیس آمریکا با معترضین به بی عدالتی قضایی در آمریکا