شناسهٔ خبر: 76390 - سرویس فرهنگ
منبع: تسنیم

زندگانی: با پیشنهاد میرباقری نقش مسلم در «مختارنامه» را بازی کردم

امین زندگانی/1 بازیگر سریال «مختارنامه» گفت: به میرباقری گفتم که من می‌ترسم این نقش را بازی کنم زیرا مردم به حضرت مسلم علاقه دارند و شاید نتوانم حق مطلب را ادا کنم اما میرباقری تاکید کرد که باید بازی کنم و بعد از آنکه در این نقش بازی کردم

به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، فیلم «معصومیت از دست رفته» شب گذشته (دوشنبه ۱۰ آذر) در ادامه برنامه هفته فیلم‌های عاشورایی که در قالب برنامه خیمه‌ها و نجوا‌ها بود، برای مخاطبان اکران و سپس جلسه نقد و بررسی فیلم با حضور امین زندگانی بازیگر این سریال برگزار شد.

امین زندگانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با میرباقری گفت: من در هنگام ساخت سریال امام علی (ع) در صحنه کوتاهی روبروی پرویز پرستویی آنهم در زمانیکه دانشجوی تئا‌تر بودم بازی کردم.

«معصومیت از دست رفته» شبیه به یک تله تئا‌تر بزرگ بود
وی در ادامه افزود: حضور در «معصومیت از دست رفته» برای من بسیار ارزشمند بود و معتقدم این سریال بیشتر شبیه به یک تله تئا‌تر بزرگ بود.

بازیگر نقش زید ادامه داد: بازی در این سریال آنهم در نقشی تاریخی که در تاریخ وجود نداشته هم ساده است و هم مشکل؛ اما بازی در این نقش باعث شد تا من استارت بازی در نقش‌های تاریخی را بزنم و بعد‌ها در ملک سلیمان پیشرفت بیشتری کنم.

زندگانی با اشاره به حساسیت‌های میرباقری روی متن و بازی گفت: متن فیلمنامه‌های میرباقری آنقدر خوب است که هیچ پلانی را نمی‌توانیم تغییر دهیم. در کارهای میرباقری همه چیز در خدمت بازیگر است و بازیگر نمی‌تواند خوب بازی نکند.

وی همچنین با اشاره به بازی در سریال مختارنامه گفت: قرار نبود ابتدا در مختارنامه نقش مسلم را بازی کنم بلکه قرار بود نقش یکی از فرماندهان سپاه مختار را بازی کنم، اما بعد میرباقری پیشنهاد کرد که نقش مسلم را بازی کنم هرچند مدیران سازمان مخالف بودند.

زندگانی ادامه داد: دلیل مخالفت مدیران صدا و سیما این بود که در روایات آمده بود که مسلم فردی قوی هیکل و با بیش از دو متر قد بود، اما میرباقری معتقد بود که من می‌توانم این نقش را بازی کنم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی صحبت‌های خود را اینگونه ادامه داد: به میرباقری گفتم که من می‌ترسم این نقش را بازی کنم زیرا مردم به حضرت مسلم علاقه دارند و شاید نتوانم حق مطلب را ادا کنم اما میرباقری تاکید کرد که باید بازی کنم و بعد از آنکه در این نقش بازی کردم و واکنش‌های مثبت مردم را دیدم بسیار خوشحال شدم هرچند که معتقدم اگر این نقش دیده شده از عنایات حضرت مسلم است.

بازیگر «معصومیت از دست رفته» با اشاره به زحمات زیاد عظیم جوانروح فیلمبردار مختارنامه و معصومیت از دست رفته گفت: اگر ارتباط خوبی بین بازیگر و سایر عوامل فیلم وجود داشته باشد این ارتباط و انرژی مثبت ثبت می‌شود و بعد‌ها به تماشاگر منتقل می‌شود و تماشاگران این انرژی را به خوبی می‌فه‌مند.

تابلوی عصر روز دهم فرشچیان، روز عاشورا را برایم متصور کرد
زندگانی در پاسخ به سوالی پیرامون سکانسی که در آن وی در هنگام آب خوردن در منزل هانی یاد عاشورا می‌افتد گفت: در آن صحنه میرباقری معتقد بود که باید در نگاه تو اینکه یاد عاشورا می‌افتی دیده شود. من از میرباقری ۲۰ دقیقه مهلت خواستم و به تابلوی عصر روز دهم فرشچیان فکر کردم و روز عاشورا را متصور شدم.

رقیبم در فیلم ملک سلیمان، ویژوال افکت بود
بازیگر نقش «حضرت سلیمان» با اشاره به تفاوت فیلم ملک سلیمان با سایر آثاری که بازی کرده است گفت: در فیلم ملک سلیمان رقیب بازیگر ویژوال افکت بود نه بازیگران دیگر. از طرف دیگر نقش حضرت سلیمان در این فیلم بسیار پیچیده بود.

وی با اشاره به اینکه ملک سلیمان گران‌ترین کار سینمایی در زمان خود بود گفت: برای این فیلم مثلا در بخش صدا ۲۵۰ هزار دلار هزینه شد اما متاسفانه در هنگام پخش بسیاری از سالن‌های سینمایی ما امکان پخش صدای این فیلم را نداشتند و حتی در پردیس ملت نیز بسیاری از باندهای صدا شنیده نمی‌شد.

زندگانی در پاسخ به این سوال که نقش‌هایی که انتخاب می‌کند چه میزان باهم تفاوت دارند گفت: یک جمله‌ای به اشتباه مصطلح شده است که می‌گویند فلان بازیگر نقش‌های کلیشه‌ای انتخاب می‌کند، درحالیکه بازیگران نقش کلیشه انتخاب نمی‌کنند بلکه کلیشه انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: متاسفانه در روند بازیگری در سینما گروهی به جای انتخاب بازیگر حرفه‌ای به سمت انتخاب چهره‌های معمولی و غیر استاندارد رفتند. همین دلیلی کافی است تا مردم دیگر به سینما نیایند زیرا مثلا وقتی من به عنوان مخاطب بر روی پرده به جای بازیگری که نقش راننده تاکسی را بازی می‌کند، راننده تاکسی را می‌بینم که هر روز در خیابان می‌بینم چرا باید به سینما بیایم و حداقل برای خود و سه نفر دیگر ۱۰۰ هزار تومان هزینه کنم.

زندگانی افزود: گاهی کارگردانی کاربلد مانند عباس کیارستمی در فیلم‌هایش به جای بازیگر حرفه‌ای از نابازیگر استفاده می‌کند بعد دیگران می‌آیند و نادانسته اینکار را در فیلم‌های خود تکرار می‌کنند.

وی همچنین گفت: این روش باعث می‌شود افرادی به سینما وارد شوند و جلوی دوربین قرار گیرند و با اینکه بازیگر نیستند فکر کنند که بازیگر شده‌اند.