شناسهٔ خبر: 75676 - سرویس فرهنگ

با استقبال گسترده کودکان و نوجوانان در هفته کتابخوانی

طرح «هفت موزه-هفت قصه» پای ثابت موزه‌های تهران می‌شود

قصه گویی در موزه موزه‌های صلح، مقدم و باغ نگارستان پس از اجرای موفق طرح «هفت موزه - هفت قصه» در هفته کتابخوانی در موزه‌ها و استقبال گسترده کودکان از آن برنامه ثابت قصه‌گویی اجرا می‌کنند.

قصه گویی در موزه

به گزارش نماینده به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری،  لیلا کفاش زاده مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه با اعلام این خبر افزود: هدف از اجرای این طرح ترویج کتاب خوانی و احیای هنر از یاد رفته قصه گویی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی ناملموس بود.
او گفت: موزه ها یکی از بهترین مکان ها برای پر کردن اوقات فراغت و بازدید های فرهنگی به شمار می روند و مردم و بازدید کنندگان موزه در هفته کتاب ضمن آشنایی با انواع دیگر میراث فرهنگی به یاد آوردند که فرهنگ قصه گویی در کشور بخشی از زندگی گذشتگان و میراث ناملموس ما را در بر می گیرد.
وی افزود: قصه گو های این طرح با وجود ارائه یک قصه ثابت در موزه ها هر بار بخشی از روح زمان و مکان را به قصه می دمیدند، برای نمونه در موزه پست عنصر کبوتر نامه رسان ودر موزه ملی که بعد تاریخی غنی تری دارد افسانه آسوریک را به قصه افزود.
به گفته کفاش زاده ارتباط متقابل با کودکان در حین اجرای برنامه قصه گویی نقش به سزایی در علاقه مند کردن آنها به قصه گویی داشت به گونه ای که آنها در پایان خلاصه ایی از قصه را خودشان  اجرا و با نقش های داستان ارتباط برقرار می کردند.
او گفت: در طرح هفت موزه- هفت قصه که در موزه های ملی، پست، گلستان، فرش، صلح، مقدم و باغ نگارستان اجرا شد، قصه های میهمانان ناخوانده، مرغ سرخ پا کوتاه، درخت خرما و بزی، قمر در عقرب و هفت گنبد برای کودکان و همراهان آنها خوانده شد.
تنها موزه خصوصی این هفت موزه، موزه صلح بود که توسط آسیب دیدگان جنگ شیمیایی ایران و عراق اداره می شود. دقیقا روز چهارشنبه که نوبت قصه گویی در موزه صلح بود احمد زنگی آبادی، از سردارانی که سال ها از بیماری و آسیب های ناشی از جنگ شمیایی بود، شهید شده بود و در موزه مراسم بزرگداشتی برای این شهید عزیز برپا بود. اما موزه صلح با رویی گشاده در حالی که چشمان همکاران و هم سنگران عزیز این شهید پر از اشک بود از خانواده ها و کودکان به گرمی پذیرایی کردند.
این کارشناس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه با اشاره به ارائه قصه برای تمام رده های سنی در موزه های مورد نظر، افزود: در بین بازدید کنندگان حتی مادران بارداری وجود داشتند که به خاطر کودک آینده شان به موزه آمده بودندو برایش کتاب می خریدند. گروه های سنی جوان و بزرگسال نیز پا به پای کودکان با میل و رغبت قصه ها را گوش می کردند. این حقیقت حاکی از آن است که میل به قصه گویی و شنیدن روایت در مردم وجود دارد. فقط باید به آن سمت و سو داد و مطابق با سلیقه و ذائقه امروز در آورد.  
کفاش زاده مهمترین دستاورد طرح " هفت موزه- هفت قصه" را ترویج کتابخوانی دانست و افزود: به علت اشتیاق کودکان پس از خریداری کتاب، والدین در همان محل موزه شروع به خواندن کتاب می کردند.
 او افزود: دستاورد مهم دیگر این طرح ادامه ماجرای قصه گویی در موزه ها است و موزه صلح، مقدم و باغ نگارستان پس از اجرای موفق قصه گویی در هفته کتاب و کتابخوانی برنامه ثابت قصه گویی در موزه های خود را اجرا خواهند کرد.