به گزارش نماینده به نقل از ایسنا،سی و ششمین جشنواره فیلم قاهره با معرفی برگزیدگان در بخشهای گوناگون به پایان رسید و فیلم «ملبورن» ساخته نیما جاویدی موفق به کسب جایزه بهترین فیلم این رویداد سینمایی 10 روزه شد.
فیلم سینمایی «ملبورن» در اولین نمایش بینالمللی خود به عنوان فیلم افتتاحیه بخش هفته منتقدان هفتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد که با استقبال تماشاگران، منتقدان و دستاندرکاران حرفهای سینما مواجه شد.
داستان این فیلم درباره زوج جوانی است که قصد دارند برای ادامه تحصیل به ملبورن استرالیا بروند، اما تنها چند ساعت قبل از پرواز درگیر یک ماجرای تراژیک میشوند.
نیما جاویدی و جواد نوروزبیگی، علی رغم تلاش جشنواره به علت عدم صدور روادید دفتر حافظ منافع مصر در تهران نتوانسته بودند به قاهره سفر کنند و دکتر جابر عصفور وزیر فرهنگ کشور مصر که جهت اعطای جایزه به روی صحنه رفته بود، ضمن خوشحالی از اختصاص معتبرترین جایزه جشنواره، به فیلم ایرانی "ملبورن" از اینکه نیما جاویدی به دلایلی ورای مسائل هنری در جشنواره قاهره حضور ندارد، اظهار تاسف کرد و اضافه کرد: خلاقیت هنری فاصله زیادی با مسائل سیاسی دارد.
رایزن فرهنگی ایران از طرف کارگردان در این مراسم جایزه فیلم «ملبورن» را دریافت کرد.
فیلم «ملبورن»
وزیر فرهنگ همچنین گفت: «خوشحالم از اینکه فیلم ایرانی برنده شده ... آری بین ما و ایران مشکلات سیاسی بسیاری وجود دارد اما در هنر این مشکلات را نمیشناسیم... هنر نوآوری است و عمیقا سعادتمندم از برنده شدن فیلم ایرانی زیرا این پیروزی هنر است... و به کارگردان فیلم که به دلیل مشکلات سیاسی موجود، نتوانسته در جمع ما حاضر شود درودهای خالصانه خود را از قاهره تقدیم میکنم و نوآوری ایرانی و هرگونه نوعآوری در دنیا را تقدیر میکنیم.»
دو فیلم ایرانی "ملبورن" و "گوشه" ساخته تجربی عبد عبست در جشنواره فیلم قاهره به نمایش درآمدند که عرضه و پخش بینالمللی هر دو فیلم به عهده محمد اطبایی است.
جایزه هرم نقرهای بهترین فیلم این رویداد سینمایی در بخش بینالملل به «برای همیشه» ساخته «مارگاریتا مانتا» از یونان رسید.
فیلم «ملبورن» چندی پیش در جشنواره فیلم استکهلم جایزه بهترین فیلمنامه و تقدیرنامه بهترین فیلمبرداری را به ترتیب برای نیما جاویدی و هومن بهمنش به ارمغان آورد.
جشنواره سینمایی قاهره روز یکشنبه 18 آبان آغاز بکار کرد. این جشنواره، مهمترین رویداد سینمایی مصر و جزو دوازده جشنواره اول دنیا در حوزه سینما محسوب میشود. در این جشنواره 155 فیلم از 50 کشور به رقابت پرداختهاند.