به گزارش نماینده، علی شریعتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه فروش چیپس در بازار عراق با این طعمها با استقبال زیادی روبرو بوده است، اظهار کرد: تولیدکنندگان چپیس تمایل زیادی به افزایش طعم و فروش چیپس در بازار داخلی دارند. اما براساس کارهای انجام شده در بازار ایران ذائقه ایرانی متناسب با چنین طعمهایی نیست.
وی عمده صادرات چیپس و غلات حجیمشده را به کشورهای عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیجفارس عنوان و اظهار کرد: بیش از ۶۷ درصد حجم صادرات مربوط به کشور عراق است.
۴۷ واحد فعال تولید چیپس و اسنک
شریعتی از وجود ۴۷ واحد فعال در زمینه تولید چیپس و اسنک در کشور خبر داد و گفت: تعداد پروانههای بهرهبرداری در صنعت چیپس، اسنک و غلات حجیم شده به حدود ۱۵۰ پروانه نیز رسیده بود که در پنج سال گذشته به دلیل تغییر و تحولات رخ داده در شرایط اقتصادی کشور اعم از رکود و سخت شدن حضور در بازار، تعداد زیادی از واحدهای کوچک و محلی این صنعت عملا تعطیل شدند.
صادرات ۳.۵ میلیون دلار چیپس در هر ماه
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران گفت: براساس آمار رسمی ارزش صادرات چیپس و غلات حجیمشده در هر ماه سه تا ۳.۵ میلیون دلار است.
وی با بیان اینکه چیپس و غلات حجیمشده یک کالای سبک است، اظهار کرد: این مساله امتیازی را برای افزایش صادرات این محصول به وجود آورده است، بهطوریکه ایران توانسته پای صادرات این محصول را به کشورهای اروپایی حتی کانادا نیز باز کند.
شریعتی میزان صادرات چیپس و غلات حجیمشده به کشورهای اروپایی را هفت درصد عنوان و اظهار کرد: در این محصول وارداتی صورت نمیگیرد و اگر چیپس و غلات حجیمشده خارجی در بازار دیده میشود محصول قاچاق در ایران است.
به گفته وی کل صادرات این صنعت در سال قبل حدود ۴۶ میلیون دلار بود.