شناسهٔ خبر: 73838 - سرویس فرهنگ
منبع: فارس

همکاری ایران و اندونزی برای مقابله با افراط‌گرایی

سفیر اندونزی: در اندونزی نسبت به تشیع سوءتفاهم وجود دارد

سفیر اندونزی سفیر اندونزی در تهران گفت: صادقانه بگویم که در اندونزی به دلیل تبلیغات سوئی که وجود دارد، برخی از مردم راجع به ایران و تشیع اطلاعات غلطی دارند و دچار سوءتفاهم هستند.

به گزارش نماینده به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «دیان ویر ویرنجوریت» سفیر اندونزی در ایران با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با سید محمدحسین هاشمی معاون فرهنگی این سازمان، درباره‌ بررسی چگونگی برگزاری هفته‌ فرهنگی اندونزی در تهران در بهار سال آینده، دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

سید محمدحسین هاشمی در این دیدار با بیان اهمیت برقراری روابط فرهنگی بین کشورهای مختلف، گفت: فعالیت فرهنگی بین کشورها، گام عملی برای شناخت ملت‌‌هاست. در ایران هم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مسئول تنظیم روابط فرهنگی با دیگر کشورها، از هرگونه رابطه‌ فرهنگی با کشورها استقبال می‌کند.

وی همچنین با اذعان به این نکته‌ مهم که کشور بزرگ و اسلامی اندونزی به شدت مورد توجه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است، افزود: موافقت‌نامه‌های فرهنگی بین دو کشور ایران و اندونزی از دیرباز وجود دارد. برنامه‌ مبادلات فرهنگی دو کشور نیز سه سال پیش تنظیم شده است و ما با جدیت به دنبال آن هستیم تا بندهای آن را اجرا کنیم.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه‌ سخنان خود از برگزاری نمایشگاه عکس توسط سفیر اندونزی در فرهنگسرای نیاوران که شامل تصاویری از سرزمین و اقوام ایران بود، قدردانی کرد. وی همچنین از برگزاری هفته‌ فرهنگی اندونزی در تهران در سال گذشته نیز تجلیل کرد و این رویداد هنری را در جامعه‌ی هنری ایران تأثیرگذار دانست.

هاشمی همچنین اشاره‌ای به وضعیت کنونی جهان اسلام داشت. وی گفت: با توجه به فضای آلوده‌ ناشی از فعالیت‌های گروه‌های تندروی اسلامی در جهان اسلام، جمهوری اسلامی ایران علاقمند به گسترش روابط با کشورهای معتدل اسلامی مانند اندونزی است.

وی تأکید کرد: امروز اسلام عقلانیت و اعتدال، مورد توجه ایران و اندونزی است. این دو کشور بزرگ اسلامی می‌توانند با همکاری هم نقش عمده‌ای در اشاعه‌ی فرهنگ اعتدال در سطح جهان داشته باشند.

هاشمی گفت: مسئولین فعلی و علمای بزرگ کشور دوست و برادر اندونزی می‌توانند‌ همنوا با مسئولین و علمای ایران، در سطح جهان برای برخورد و محدودکردن گروه‌های تندروی اسلامی نقش مهمی ایفا کنند. با توجه به فعالیت این گروه‌ها در جهان اسلام، این وظیفه‌ی ایران و اندونزی است که چهره‌ای خوب از اسلام را به جهانیان ارایه دهند.

وی در پایان این بخش از سخنان خود، پیشنهاداتی را برای انتخاب مناسب زمان و برگزاری هفته‌ فرهنگی اندونزی در تهران در ابتدای سال آینده ارایه داد.

* در اندونزی نسبت به تشیع سوءتفاهم وجود دارد

سفیر اندونزی در تهران نیز با استقبال از تعامل بین علمای دینی ایران و اندونزی، برقراری تعاملات و همکاری‌های بین این علما را جزو برنامه‌های کاری خود ذکر کرد و گفت: صادقانه بگویم که در اندونزی به دلیل تبلیغات سوئی که وجود دارد، برخی از مردم سوءتفاهم و اطلاعات غلطی راجع به ایران و تشیع دارند. به دنبال آن هستم تا بتوانیم در آینده‌ای نزدیک امکان ملاقات علمای ایران و اندنزی را فراهم آوریم. چرا که انعکاس گفت‌وگوها و تعاملات علمای ایران و اندونزی نه تنها در جهان اسلام که در کل جهان تأثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت.

ویرنجوریت در ادامه به برگزاری نمایشگاه‌های عکس خود در تهران اشاره کرد. وی گفت: تاکنون دو نمایشگاه عکس برگزار کرده‌ام که هر دوی آنها در تهران و با موضوع ایران بوده‌اند. معتقدم که وظیفه‌ من به عنوان سفیر کشورم، تلاش برای ارتقای روابط بین دو کشور است که پایه‌ آن هم بر مبنای روابط فرهنگی گذاشته شده است.