به گزارش نماینده، حجة الاسلام سعید مهدویکنی فرزند مرحوم آیتالله مهدویکنی در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی اظهار داشت: خدا را شاکریم که در ایام عزای اباعبدالله(ع) فرصتی حاصل شد تا خدمت دوستان قدیمی حضرت آیتالله مهدوی کنی و انقلاب، ریشه داران و جمع اصیل انقلابی حاضر شویم.
وی افزود: هرچند فضای دانشگاه معمولاً کمتر موقعیت فعالیت سیاسی بهمعنای خاص حزبیاش را میدهد اما نگاه مرحوم آیتالله مهدویکنی به حزب مؤتلفه اسلامی نگاه یک حزب بهمعنای سیاسی مطلقش نبود زیرا یکی از شاخهها و پایههای انقلاب محسوب میشود و دوستان قدیمی آیتالله مهدویکنی همچون مرحوم آیتالله بهشتی، شهید عراقی، مرحوم عسگراولادی و ... دوستان و یاران صدیق و امتحان پسداده انقلاب و ایشان بودند.
رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه درباره سیره مرحوم آیتالله مهدویکنی گفت: مرحوم آیتالله مهدوی کنی همواره بهدنبال پیدا کردن تکلیف بود و این که وظیفه چیست، بهطور معمول خیلی از مؤمنین هم همین مسیر را دنبال میکنند و بهطور طبیعی هر انسان متعهد به مکتب و مرام خود، دنبال این است که بهترین راه خدمت به هدفهای مکتب و باورش را پیدا کند و سرلوحه کار خود قرار دهد.
وی ادامه داد: بعد از پیدا کردن تکلیف در هر مرحله ایستادن در اجرای این تکلیف است که در بسیاری اوقات و بهاصطلاح عامیانه کم میآورند زیرا هزینه انجام تکلیف بسیار گران تمام میشود.
مهدویکنی در ادامه تصریح کرد: کسانی که در انقلاب پشت سر امام و رهبری حرکت میکنند، این مسیر را اثبات کردهاند و مرحوم آیتالله مهدویکنی هم یکی از چهرههای شاخص استقامت در این مسیر بودند.
وی در ادامه با اشاره به موضوع عدالت گفت: افرادی دارای یک نوع اخلاص هستند و توانایی ایستادن در مسیر را دارند اما باید اخلاص، اراده و عزم قوی و یک باور و یقین قوی و یک عقل سلیم برای انجام عمل حق را داشته باشند و برای رسیدن به حق، حقوق دیگر را زیر پا نگذارند و این معنای عدالت است، این ویژگی است که در وجود آیتالله مهدوی کنی بهخوبی دیده میشد، یعنی وقتی در مقابله و مواجهه با مخالفترین مخالفان انقلاب قرار میگرفت در ضایع کردن حق آنها اگرچه به نظر میآمد بهظاهر در تحقق آن هدف اصلی و وظیفه کمک کند اما ایشان در این مسیر قدم نمیزد.
وی افزود: آیتالله مهدویکنی در اوج لحظات سخت در میدان اگر احساس میکردند که چیزی گفته میشود که حق خصم مخالف و جبهه مقابل را تضییع میکند به آن اعتراف میکرد و از توهین کردن به شخصیت افراد یا نسبت دادن امور ظنّی مخالفت میکردند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به مواضع آیتالله مهدوی کنی در فتنه ۸۸ اظهار داشت: آیتالله مهدویکنی در موضوع فتنه آنچنان قاطع عمل میکرد که طلاب و دانشجویان میگویند حاج آقا در مسئله فتنه عمار بود و در میدان ایستاد و حق را بیان کرد.
وی افزود: آیتالله مهدویکنی همواره اعتدال و عدالت را رعایت میکردند و به همین دلیل حتی مخالفین ایشان به درایت، ایمان و خیرخواهیشان اعتقاد داشتند و ایشان خارج از هوای نفس صحبت میکرد.
**میرسلیم: بدون توجه به روحانیت به نتیجه نمیرسیم
همچنین در این دیدار سید مصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی اظهار داشت: آیتالله مهدویکنی هم از نظر مقاومت و پایمردی و هم در اخلاق نمونه تمامعیار برای ما بود و به همین دلیل حق بزرگی را به گردن ما دارند.
وی افزود: ما همواره مطالب زیادی را از ایشان یاد گرفتیم که چگونه در پیشبرد اهداف انقلاب با نکتهسنجی، دقت، دلسوزی و حقطلبی مطالب را دنبال کنیم.
میرسلیم ادامه داد: آیتالله مهدویکنی چندین معیار را با هم در نظر میگرفتند که هم سرنوشت کلی انقلاب را به بهترین شکل پیش ببرد، هم نوع برخورد و مسائل اخلاقی و حقوق مردم رعایت شود.
وی ادامه داد: حقوق مردم برای ایشان خیلی اهمیت داشت و در موضوعات مختلف به یاد دارم که تماس میگرفتند، اهتمام ورزیده مسائل را پیگیری میکردند، فکر میکردند که اگر ورود پیدا نکنند ممکن است که حق کسی ضایع شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: مرحوم آیتالله مهدویکنی اعتقاد نداشتند که روحانیت بهصورت حزب درآید و اعتقاد ایشان این بود که جایگاه روحانیت فراتر از یک جایگاه حزبی است.
وی ادامه داد: روحانیت در صحنه اداره انقلاب و کشور بهگونهای وارد میشود که حضورش فراحزبی است و باید هم فراحزبی باشد، البته در اصول طبیعی است که آن احزابی که اصولگرا هستند کاملاً اهدافشان با روحانیت تطبیق پیدا میکند و ما هم در این سالها سعی کردیم در محضر آیتالله مهدویکنی اثبات کنیم که در اصول آنچه را ایشان اعتقاد دارند دنبال کنیم منتها در چارچوب قانون احزاب باید کار کنیم.
میرسلیم تأکید کرد: در حال حاضر هم که خیلی کارها را بخواهیم انجام دهیم میبینیم بدون توجه به جایگاه روحانیت نمیتوانیم به نتیجه برسیم.
وی افزود: در موضوع پیشگیری از مفاسد اقتصادی اگر جایگاه روحانیت مد نظر قرار نگیرد بهنظر ۹۵ درصد از کار را رها کرده باشیم و در بسیاری از مسائل نهاد روحانیت میتواند بهترین اثر را روی روحیه مردم گذاشته آنها را متعهد کند که از صمیم قلب وارد صحنه پیشگیری شوند. آیتالله مهدویکنی همواره قاطعانه میگفتند روحانیت حزب نیست، این بهمعنای این نیست که مخالف فعالیتهای حزبی باشند بلکه مشوق هم بودند، اما حضور روحانیت را در قوارههای حزبی محدود نمیکردند.
**حبیبی: آیتالله مهدوی کنی برای مؤتلفه اسلامی فصل الخطاب بود
به گزارش تسنیم، محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی نیز در این دیدار گفت: در حزب مؤتلفه اسلامی بارها اتفاق افتاد که شورای مرکزی درباره یک موضوع مهم سیاسی روز قصد تصمیمگیری داشت و نظرات گوناگون مبادله میشد نهایتاً گفته میشد: نظر حضرت آیتالله مهدویکنی برای ما فصل الخطاب است و مطالب را خدمت ایشان عرض میکنیم.
وی افزود: مجموعه شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی حضرت آیتالله مهدویکنی را فصل الخطاب میدانستند و حتی در انتخاباتها و اینکه نامزدی را معرفی کنیم یا نکنیم با نظر ایشان بود.
**بادامچیان: آیتالله مهدویکنی آیندهنگر بود
همچنین در این دیدار اسدالله بادامچیان نایبرئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی نیز گفت: آیتالله مهدویکنی مجتهدی واجد شرایط و جامع شرایط، انسانی باتقوا و عالمی که نگاه و حکمش برای ما حجت شرعی به حساب میآمد.
وی افزود: نظر آیتالله مهدویکنی برای همه کسانی که میخواستند به وظیفه شرعی خود عمل کنند یک حجت واقعی بود.
بادامچیان تصریح کرد: آیتالله مهدوی یک عالم به گذشته بود، گذشته تاریک انقلاب روحانیت و نهضتها و اسلام را بهخوبی میدانست و آن را عبرت برای حرکت انقلاب میدانست و عالم به زمان بود یعنی زمان را خیلی خوب میشناخت.
نایبرئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تأکید کرد: آیتالله مهدویکنی واقعاً جامعه مدرسین و جامعه روحانیت را یک نهاد میدانستند نه یک حزب.
وی افزود: یکی دیگر از خصوصیات آیتالله مهدویکنی این بود که آیندهنگر بودند. ایشان در دانشگاه امام صادق(ع) نیرو پروری و کادرسازی کرده است؛ این دانشگاه الگویی برای دانشگاههای دیگر و سایر کشورهای اسلامی است.
گفتنی است در این دیدار همسر، صبیهها و آقایان ابراهیم انصاریان و حجت الاسلام میرلوحی دامادهای آیتالله مهدوی کنی حضور داشتند.