شناسهٔ خبر: 73281 - سرویس سیاست

اخبار ویژه روزنامه‌ها؛

چهارمین نامه اوباما به رهبر انقلاب/ اعتراف دیرهنگام اوباما به سبک شاه پهلوی/ روایت روزنامه انگلیسی از یار وفادار آیت‌الله خامنه‌ای

روزنامه/1* اوباما با ادعای ارسال یک نامه به بالاترین مقام جمهوری اسلامی مواجه است که هنوز صحت و سقم آن تائید نشده است. جالب اینکه این ادعا روزی در وال‌استریت‌ژورنال منتشر شد که در همان روز خبر نامه چند مقام اروپایی درمورد ایران به اوباما هم توجه‌ها را به خود جلب کرد.

نماینده/ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

*کیهان

هیل: به موازات مذاکرات هسته‌ای باید ایران را درگیر مسائل داخلی کرد

پایگاه اینترنتی کنگره آمریکا علنا خواستار فعالیت گروهک‌های ضدانقلاب در پوشش جامعه مدنی شد و تصریح کرد این کار موجب رسیدن به نتیجه مطلوب در مذاکرات هسته‌ای با ایران خواهدشد.پایگاه اینترنتی هیل در تحلیلی نوشت: «غرب باید از طریق توجه و تقویت نقش جامعه مدنی در زمینه دستیابی به نتیجه دلخواه در مذاکرات هسته‌ای تلاش کند. اعضای جامعه مدنی ایران مهمترین نقش را در مذاکرات هسته‌ای ایران ایفا می‌کنند و این در حالی است که شاید بیشتر از همه نادیده گرفته شده‌اند. اکثریت آنها از غرب حمایت می‌کنند. مهم است که ما برای رسیدن به نتیجه دلخواه، این گروه از همپیمانان خود در داخل ایران را تقویت کنیم.»در ادامه این مطلب آمده است: «حل و فصل اختلافات هسته‌ای با ایران فقط از طریق تمرکز بر فشارهای خارجی و تحریم‌ها برای دستیابی به تصویری کامل از ایران امکان‌پذیر نیست و مهم است که نه تنها اقدامات دولت ایران را درک کنیم، بلکه به نقشی که جامعه مدنی ایفا کرده، توجه نشان دهیم.»

ارگان کنگره آمریکا خاطرنشان می‌کند:«ظهور تدریجی اتحادیه‌ها، سندیکاها و سازمان‌های حرفه‌ای، هنری و کارگری در سال گذشته نشان می‌دهد که جامعه مدنی در ایران دارای ریشه‌های واقعا امیدبخش است. آنها به تدریج خود را از خشونت تشکیلات امنیتی و سازمان‌های تندرو رها می‌کنند. دستگاه اجرایی اغلب از همراهی با تشکیلات سرکوبگر خودداری و در مواردی خود را حامی جامعه مدنی معرفی می‌کند.برای مثال، وزیر علوم بر بازگشت افراد اخراج شده از دانشگاه‌ها تاکید کرد، هر چند که این خواسته به وجهه سیاسی وی لطمه زد».
هیل می‌نویسد: این همه ماجرا نیست. انتشار کتاب‌های توقیف شده، بازگشایی خانه سینما، برگزاری نشست کانون مجمع نویسندگان و انتخابات آن پس از 12 سال، بازگشایی انجمن دانشجویی و احیای سندیکاهای کارگری همگی گویای واقعیت مذکور است.ارگان کنگره در پایان نوشت: سیاست خارجی آمریکا و اروپا تاثیری واقعی در نقش جامعه مدنی ایران برای کنترل بلندپروازی‌ها و زیاده‌خواهی‌های حکومت داشته است که دغدغه مشترک غرب و جامعه مدنی را تشکیل می‌دهد. باید مراقب بود سیاست‌های دولت بوش که فرصتی برای دیپلماسی باقی نگذاشت، تکرار نشود. می‌توان از طریق حمایت از دیپلماسی، تلاش‌های جامعه مدنی در مقابله با تندروها و تمرکز بر مسائل داخلی در مقابل ماجراجویی‌های بین‌المللی را تقویت کنیم.

فاکس نیوز: فاتح جرف‌الصخر حتی جلیقه ضد گلوله به تن نداشت

شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز سرلشکر سلیمانی را ژنرال شجاعی توصیف کرد که به فرماندهان نظامی عراق در برابر تروریست‌ها درس شهادت می‌دهد.وبسایت شبکه فاکس نیوز در گزارشی از تحولات عراق و جنگ با داعش نوشت: وقتی هفته گذشته نیروهای داعش از جرف‌الصخر عقب‌نشینی کردند، ارتش عراق پیروزی علیه این گروه افراطی را به رخ کشید و تلویزیون این کشور تانک‌ها را نشان داد که در سطح شهر رژه می‌روند و سربازان اطراف ساختمان‌های دولتی که از ماه اوت در اشغال شبه نظامیان بود راه می‌روند. در عین حال تصاویری در وبسایت‌های خبری عراق منتشر شد که در آن حضور قاسم سلیمانی- که نامش مترادف با پیروزی‌های متعددی علیه داعش است - دیده می‌شود.فاکس نیوز می‌افزاید: شبه نظامیان شیعه در بیرون راندن گروه داعش از کمربند روستاهای سنی پیرامون بغداد نقش کلیدی داشته‌اند. فرماندهان شبه نظامی به آسوشیتدپرس گفتند که مستشاران سپاه پاسداران ایران و حزب‌الله لبنان در خط مقدم جرف الصخر بوده‌اند و به حدود 7 هزار سرباز و جنگجوی شبه نظامی آموزش می‌دادند و فرماندهان را پیش از عملیات هماهنگ می‌کردند.

یک فرمانده عراقی می‌گوید: سلیمانی برنامه‌ریزی برای عملیات جرف الصخر را سه ماه پیش آغاز کرد. این شهر پاکسازی شده در 50 کیلومتری جنوب پایتخت، در مسیر جاده‌ای قرار دارد که توسط زائران برای رسیدن به کربلا برای مراسم عاشورا مورد استفاده قرار می‌گیرد.به گزارش فاکس نیوز تعدادی مشاور از حزب‌الله برای راهنمایی نیروهای عراقی در خط مقدم در شمال بغداد حضور دارند. اما مشخص نیست آیا جنگجویان حزب‌الله در حال نبرد هستند یا خیر.رسانه آمریکایی در پایان نوشت: نیروی قدس که شاخه‌ای از سپاه پاسداران ایران است، سال‌ها درگیر آموزش شبه نظامیان شیعه عراق بوده است. فرماندهان نظامی عراق، سلیمانی را «بی‌باک» توصیف می‌کنند و می‌گویند: حتی در خط مقدم هم جلیقه ضد گلوله نمی‌پوشد. یک فرمانده شبه نظامی می‌گوید: «سلیمانی به ما یاد داده که مرگ شروع زندگی است، نه پایان زندگی.»

وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا قادر به تغییر استراتژی ایران نیست

مدیر یک اندیشکده آمریکا در گزارشی خاطرنشان کرد تلاش‌های آمریکا برای تغییر استراتژیک ایران تأثیری نداشته است.مایکل سینگ مدیر مؤسسه واشنگتن در روزنامه، وال‌استریت‌ژورنال نوشت: برخی گزارش‌ها از تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا حکایت می‌کند. اما ایران بر سر استراتژی خود ایستاده است. هدف اصلی سیاست آمریکا در قبال ایران در سال‌های اخیر متقاعد کردن تهران به ایجاد تغییری راهبردی یا همان کنار گذاشتن استراتژی قدرت‌نمایی و بازداشتن دشمنان با شیوه‌های نامتقارن و اتخاذ استراتژی قبول رویه‌ها و هنجارهای بین‌المللی بود. اما به نظر نمی‌رسد ایران به انجام چنین تغییری مبادرت کرده باشد. سینگ تاکید کرد: ایران همچنان به حمایت از حزب‌الله لبنان ادامه می‌دهد و تهران همچنین به حمایت از فعالان غیردولتی مانند شورشیان حوثی در یمن، حماس و سایر گروه‌های تروریستی فلسطینی ادامه می‌دهد.

سینگ افزود: برخلاف آنچه که درباره اشتراک منافع آمریکا و ایران در عراق گفته می‌شود، حضور علنی ایران در عراق افزایش یافته است و حمایت آشکارش از تندروهای شیعه در عراق با استراتژی باراک اوباما منافات دارد. درباره سوریه نیز باید گفت که تضاد استراتژیک بین ایران و آمریکا حتی آشکارتر است. سیاست اعلام شده واشنگتن این است که بشار اسد باید کنار برود اما در همین حال، ایران برای بقای اسد در تلاش است، مشاوران نظامی به سوریه اعزام می‌کند و نیروهای منظم و غیرمنظم این کشور را سازماندهی می‌کند. ایران آمریکا را به ایجاد داعش متهم می‌کند.وال‌استریت‌ژورنال تأکید می‌کند که با این اوصاف، این آمریکا و ایران است که تغییر استراتژیک می‌کند.

تلگراف: اوباما مسیر شکست سیاست‌های بوش را ادامه می‌دهد

روزنامه تلگراف، شکست دموکرات‌ها در انتخابات اخیر کنگره را ناشی از فقدان اعتماد عمومی و ادامه شکست‌های اقتصادی و سیاست خارجی دولت بوش دانست.این روزنامه انگلیسی نوشت: اوباما در سال 2012 به اولین رئيس‌جمهور دموکرات از زمان «فرانکلین روزولت» تبدیل شد که در دو انتخابات متوالی حائز اکثریت آراء شد. اما با گذشت کمتر از دو سال، او به لحاظ سیاسی مطرود به نظر می‌رسد. تنزل میزان محبوبیت یکی از مشخصه‌‌‌های دور دوم ریاست‌جمهوری است اما در میان همه روسای جمهور دو دوره‌ای آمریکا از زمان جنگ دوم جهانی فقط جرج ‌بوش در این مرحله از ریاست جمهوری‌اش محبوبیت کمتری از اوباما در نظر مردم آمریکا داشت.دیلی تلگراف با طرح این سوال که چگونه این تغییر موضع با چنین سرعتی روی داد؟ می‌نویسد: پاسخ به این سوال آسان نیست. اما عوامل اصلی عبارت است از اقتصاد بیمار آمریکا همراه با ضعف مدیریت یک سری بحرانهای داخلی و مرتبط با سیاست خارجی که ناکارآمدی شیوه رهبری رئیس‌جمهور را آشکار ساخته است. طبق برخی محاسبات، عموم آمریکایی‌ها باید دیدگاه به مراتب بهتری نسبت به رئیس‌جمهورشان داشته باشند.

طی دوره تصدی اوباما ده میلیون فرصت شغلی به اقتصاد آمریکا افزوده شده است، بیکاری برای اولین بار از زمان بحران مالی به زیر شش درصد تنزل یافته است و عملکرد بازار بورس از هر زمانی بهتر است. اما بخش عظیمی از فرصتهای شغلی جدید کم درآمد یا نیمه وقت است و تعداد آمریکایی‌های شاغل یا جویای کار در پایین‌ترین سطح طی ‌37 سال قرار دارد.دیلی تلگراف می‌افزاید: این امر حاکی از آن است که بسیاری از افرادی که شغل‌شان را از دست داده‌اند، دیگر به دنبال کار نیستند. در نتیجه، درآمد متوسط خانوار امروز همچنان پایین‌تر از سال 2008 است و 54 درصد آمریکایی‌ها هنوز تصور می‌کنند که وضعیت اقتصادشان همچنان بدتر می‌شود.

این روزنامه، با اشاره به ماجراهایی نظیر شکست در اوکراین خاطرنشان کرد: به طور سنتی سیاست خارجی عرصه‌ای است که روسای جمهور از بیشترین آزادی عمل برای به جا گذاشتن سابقه‌ای از خود برخوردارند و معمولا وقتیکه دستورکار داخلی‌شان دچار رکود می‌شود، توجه خود را بر سیاست خارجی متمرکز می‌کنند. اما این عرصه حتی منبع دردسرهای بیشتری برای اوباما بوده است. فرآیند به شدت کنترل شده تصمیم‌گیری در کاخ سفید بدین معنی است که دولت اوباما در برابر طیفی از بحرانهایی که به سرعت در حال گسترش‌اند، واکنش کندی دارد، چه ماجراجویی‌های نظامی پوتین در اوکراین باشد و چه تجاوزگری چین در دریای جنوب چین، سرازیر شدن سیل مهاجران غیرقانونی از آمریکای مرکزی با وعده عفو، پیدایش داعش در سوریه و عراق یا شیوع ابولا. برخی از رویدادها ریشه در سیاست‌های شکست خورده کاخ سفید دارند.

زیباکلام: مجلس خبرگان مجال تحرک اصلاح‌طلبان نیست

صادق زیباکلام گفت: اصلاح‌طلبان نباید روی مجلس خبرگان سرمایه‌گذاری کنند، چه مصباح یزدی رئيس شود و چه هاشمی.وی در مصاحبه با آریا گفت: اصلاح‌طلبان بهتر است روی انتخابات مجلس خبرگان سرمایه‌گذاری نکنند. وی افزود: اصلاح‌طلبان ساز و کار و قدرتی برای مجلس خبرگان ندارند که بخواهند نمایندگانی راهی مجلس خبرگان کنند در واقع اگر اصلاح‌طلبان برای مجلس خبرگان نامزدهایی داشته باشند شورای نگهبان اجازه نمی‌دهد افرادی که کوچک‌ترین نزدیکی با اصلاح‌طلبان داشته باشد وارد این مجلس شوند بنابراین من فکر نمی‌کنم خیلی اهمیت داشته باشد که اعضای آینده مجلس خبرگان چه کسانی باشند.وی با تاکید بر این مطلب که تفاوتی نمی‌کند آقای هاشمی رئيس مجلس خبرگان شود یا آقای مصباح‌یزدی، ادامه داد: در دوره‌های مختلف مجلس خبرگان رؤسایی چون مرحوم آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله هاشمی و مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی را داشته است و این مجلس به یک صورت اداره می‌شده است.زیباکلام تاکید کرد: اگرچه برای اصلاح‌طلبان انتخابات مجلس خبرگان مهم است اما شورای نگهبان اجازه کاندیداتوری افراد منتسب به این جریان را برای این انتخابات نمی‌دهد بنابراین بهتر است اصلاح‌طلبان هم و غم خود را برای انتخابات مجلس شورای اسلامی بگذارند.

چرا روزنامه ایران از شناسایی شمر زمانه می‌ترسد

روزنامه ایران شعار «شمر زمانه‌ات را بشناس» را به خود گرفت و مدعی شد این کار سنت تبلیغی خطرناک و علیه دولت است.این روزنامه در یادداشتی با اسم مستعار می‌نویسد: شواهد و برآوردها نشان از این دارد که برخی محافل سیاسی در این 10 روز بیشترین تبلیغات جناحی و جهت‌دار را علیه دولت انجام داده‌اند. در کنار سخنرانی‌ها و خطابه‌های جنجالی که مبلغان خاص در نفی سیاست‌های دولت ایراد کردند محرم امسال شاهد یک اتفاق کم سابقه بود. این اتفاق در قالب انتشار موج شایعه و پمپاژ خبرهای دروغ توسط برخی سایت‌ها و ارگان‌های خبری خاص نقش بست.ایران با ادعای اینکه اکثر مطالب پخش شده در شبکه‌ها و سایت‌های خبری علیه دولت بوده، از شبیه‌سازی حوادث صدر اسلام با وقایع امروز خبر می‌دهد و می‌افزاید: این تاکتیک با اشتیاق زایدالوصفی از سوی پیروان یک گروه افراطی در محرم امسال دنبال شد به گونه‌ای که مدام در پی یافتن قرینه‌ای برای شمر، یزید، معاویه یا اشعث یا عمرسعد بودند. به این گفته‌ها که هر کدام بر زبان برخی سخنرانان مخالف دولت جاری شده نگاه کنید که، سازش با یزید، اقتصاد را درست نمی‌کند! شمر زمانه‌ات را بشناس، اشعث‌ها دشمنی آمریکا را باور ندارند!روزنامه ایران توضیح نداده چرا  دعوت به شناخت شمر زمانه -که آمریکا و صهیونیست‌ها باشند- باعث رنجش یا نگرانی گردانندگان این روزنامه می‌شود؛ ضمن اینکه امام حسین علیه‌السلام فرمودند ما خاندان رسالتیم و یزید فردی فاسق و جنایتکار است و «مثلی لایبایع مثله» مانند من با مانند او بیعت نمی‌کند.

*آرمان امروز

 چهارمین نامه اوباما به رهبر انقلاب
 
پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات مجلس سنا اوباما را در وضعیت مطلوبی قرار نداده است هرچند گفته می‌شد که شکست دموکرات‌ها قابل پیش‌بینی بود اما حضور جمهوری‌خواهان که با سیاست‌های اوباما قرابت کمی دارند، رئیس‌جمهور آمریکا را در موضعی قرار خواهد داد که تصمیم‌گیری برای او در دو سال باقی‌مانده به پایان ریاست‌جمهوری‌اش را سخت می‌کند. حالا اوباما با ادعای ارسال یک نامه به بالاترین مقام جمهوری اسلامی مواجه است که هنوز صحت و سقم آن تائید نشده است. جالب اینکه این ادعا روزی در وال‌استریت‌ژورنال منتشر شد که در همان روز خبر نامه چند مقام اروپایی درمورد ایران به اوباما هم توجه‌ها را به خود جلب کرد.
 ماجرا چیست؟  
پنجشنبه گذشته بود که خبری توجه کشورهای مختلف به‌ویژه آمریکایی‌ها را به خود جلب کرد. خبر کوتاه بود اما مملو از پیام‌ها و تحلیل‌ها! ادعا شده که اوباما به مقام معظم رهبری نامه محرمانه نوشته است. نامه‌ای برای مبارزه با داعش و کمک طلبیدن از ایران در مسیر سرکوب و نابودی گروهک تروریستی داعش. مهر نوشت؛ روزنامه وال‌استریت‌ژورنال مدعی شده است که باراک اوباما برای مقابله با داعش نامه‌ای محرمانه به رهبر ایران نوشته است. این روزنامه در این خصوص با استناد به افراد مطلع نوشته است: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برای مقابله با داعش در اواسط ماه گذشته نامه‌ای محرمانه برای رهبر عالی ایران نوشته و در این نامه به منافع مشترک ایران وآمریکا درجهت مقابله با داعش در کشورهای عراق و سوریه پرداخته است. این روزنامه هدف از این نامه‌نگاری را جلوگیری از گسترش داعش و همچنین جلب رضایت رهبر ایران در مذاکرات هسته‌ای عنوان کرده است. روزنامه آمریکایی در ادامه افزوده که ارسال این نامه نشان از آن دارد از دید رئیس‌جمهوری آمریکا، ایران در مبارزه با داعش عاملی مهم است و می‌تواند نقش سازنده ایفا کند. مطابق این گزارش اوباما در این نامه هرگونه همکاری برای مقابله با داعش را تا حد زیادی به رسیدن ایران به توافق جامع تا 24 نوامبر مشروط کرده است. بر اساس این گزارش اوباما متحدان منطقه‌ای خود چون عربستان، امارات و رژیم‌صهیونیستی را در جریان ارسال این نامه قرار نداده است. وال‌استریت‌ژورنال در ادامه مطلب خود آورده است که این برای چهارمین مرتبه است که اوباما به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا به رهبرایران نامه می‌نویسد و در این نامه اوباما بر اهمیت ایران برای مقابله نظامی و سیاسی با داعش تاکید کرده است.

 این گزارش درحالی منتشر شده است که سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به خبرنگاران درباره صحت و درستی ارسال این نامه به مقام معظم رهبری گفته است که نمی‌تواند آن‌را تائید کند. جاش ارنست در پاسخ به پرسشی درباره این نامه‌ از اظهارنظر خودداری کرد و گفت: من در موقعیتی نیستم که درباره نامه‌نگاری‌های رئیس‌جمهوری با هیچ یک از رهبران جهان صحبت کنم. وی اما افزود که می‌تواند بگوید سیاستی که رئیس‌جمهور آمریکا و دولت او در قبال ایران اعلام کرده، تغییر نکرده و ایالات متحده هیچ همکاری نظامی با ایران در مبارزه علیه گروه داعش نخواهد داشت. به گفته او، آمریکا اطلاعات خود درباره گروه داعش را با ایران به اشتراک نخواهد گذاشت، اما در این‌باره گفت‌وگوهایی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای انجام شده که ناظر به منافع آنها بوده است.


*وطن امروز

جمله طلایی مرد شکست خورده

باراک اوباما روز پنجشنبه پرده از راز مهمی برداشت که لازم است در داخل ایران بویژه از سوی حامیان دیپلماسی هسته‌ای دولت مورد توجه عمیق قرار گیرد. اوباما در سخنانی که می‌توان آن را «بیانیه باخت دموکرات‌ها» هم نامید، وقتی به موضوع ایران رسید گفت اگر ایران معامله پیشنهادی آمریکا را بپذیرد، اوباما و دولتش کنگره را به پذیرش این معامله راضی خواهند کرد.

این جمله رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند به فهم دقیق مناسبات دولت آمریکا از یکسو و مجموعه جناحی که در واشنگتن به عنوان تندروها شناخته می‌شوند (جمهوریخواهان، لابی اسرائیل و حتی دولت نتانیاهو) کمکی موثر کند.

در ایران، یک پیش فرض عموما بحث ناشده نزد بسیاری از تحلیلگران خصوصا در جریان چپ (که دولت روحانی را هم می‌توان نزدیک به آنها دانست) وجود دارد که می‌گوید در آمریکا یک جناح حقیقتا میانه‌رو وجود دارد که خواهان اجتناب از رویارویی و حل مشکلات با ایران از طریق دیپلماسی است. این عده، باراک اوباما و خصوصا وزیر خارجه‌اش، جان کری را چهره‌های شاخص این جریان میانه‌رو معرفی می‌کنند و بر همین اساس نتیجه می‌گیرند ایران باید فرصت روی کار بودن این جریان در آمریکا را مغتنم بشمارد و حتی به قیمت کوتاه آمدن از برخی مواضع خود هم که شده، با آنها درباره موضوع هسته‌ای به توافق برسد.

معنای دیگر این نوع نگاه به موضوع این است که اگر این فرصت از کف برود و فی‌المثل جمهوریخواهان کاخ سفید را هم در آمریکا فتح کنند – امری که به دلیل کاندیداتوری هیلاری کلینتون از حزب دموکرات در انتخابات آینده آمریکا چندان محتمل نیست- آن وقت دوران تاریک و سیاهی فرا خواهد رسید که در آن نه فقط نمی‌توان به حصول توافقی دیپلماتیک امیدوار بود، بلکه حتی ممکن است واشنگتن ریسک اقداماتی متهورانه‌تر مانند اقدام نظامی علیه ایران را هم بپذیرد.

حقیقت آن است که این دیدگاه بیش از آنکه توصیفی از واقعیت‌های جامعه سیاسی در واشنگتن باشد، نوعی اصل جزمی است که بیشتر حامیان سازش در سیاست خارجی به آن بال و پر داده‌اند. وقتی به شواهد نظر کنیم، این تصویر از دیدگاه‌ها در جامعه سیاسی آمریکا نسبت به ایران، نه توان تبیین واقعیت‌ها و شواهد موجود را دارد و نه قدرت پیش‌بینی سناریوهای محتمل را.

بازنده قمپز در کرد!

باراک اوباما پس از شکست در انتخابات کنگره، بازهم ایران را متهم به ساخت سلاح اتمی کرد مذاکرات دولت روحانی را از سر ناچاری دانست و عدم توافق را بهتر از توافق بد خواند.

پاسخ به این سوال که رئیس‌جمهور آمریکا برای رهایی از وضعیت فعلی خود دست به چه اقداماتی می‌زند، سخت نبود. از همان روزی که اوباما مجلس نمایندگان، سنا و کنگره را به جمهوریخواهان باخت، مشخص بود تنها راه نجات اوباما از مخمصه فعلی، ایران است. به گزارش «وطن امروز»، در واقع این را می‌توان با قطعیت گفت که «اوباما اکنون ایران را جزیره نجات خود می‌داند». او همه چیز را باخته است و حتی دموکرات‌ها هم باخت خود را نتیجه اشتباهات مکرر اوباما می‌دانند. محافل سیاسی در آمریکا معتقدند 2 سال باقیمانده از ریاست جمهوری اوباما، سال‌های حساب‌کشی از او است. شکست‌های مکرر وی در سیاست خارجی باعث خشم آمریکایی‌ها شد. آنها می‌گویند در ماجرای اوکراین، پوتین آمریکا را تحقیر کرد و پس از ماجرای رجزخوانی‌های اوباما برای حمله به سوریه، دیگر هیچ‌کس تهدید‌های آمریکا را جدی نمی‌گیرد. در خاک آمریکا نیز سیاست‌های اوباما یکی پس از دیگری شکست خورده است. شکست طرح پر سر و صدای بهداشت و بیمه‌های عمومی یکی از سنگین‌ترین ضرباتی بود که بر اوباما و دموکرات‌ها وارد شد. محبوبیت او اکنون در کمترین حالت از سال 2008 تاکنون است. همه اوباما را یک رئیس‌جمهور ضعیف می‌دانند و به همین خاطر است که حتی اعراب منطقه که عوامل سنتی آمریکا بوده‌اند نیز دیگر چندان آمریکایی‌ها را در تحولات منطقه جدی نمی‌گیرند.  پیرمردهای جمهوریخواه، اوباما را مایه خجالت آمریکا می‌دانند و کم‌کم صداهایی در آمریکا شنیده می‌شود که می‌گویند اوباما یک «رئیس‌جمهور تحمیلی» است! او حالا یک رئیس‌جمهور ضعیف است. اولین اظهارات او پس از انتخابات آمریکا نیز نشان می‌دهد او هم باخت و هم واقعیات فعلی را پذیرفته است.


فایننشال‌تایمز گزارش داد
ژنرال سلیمانی «قهرمان ملی ایرانیان» و «سرباز وفادار آیت‌الله خامنه‌ای»

یک روزنامه انگلیسی در گزارشی با اشاره به اقدامات قاسم سلیمانی در خط مبارزه در منطقه نوشت: ژنرالی که آمریکایی‌ها وی را اخیرا در لیست سیاه خود قرار داده‌اند، به‌عنوان «قهرمان ملی» در ایران شناخته می‌شود. به گزارش فارس، روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» روز جمعه طی گزارشی درباره «سردار قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نوشت: ایران با کمک ژنرال قاسم سلیمانی در پی ترویج موفقیت‌های نیروهای مسلح خود است. براساس این گزارش،  ژنرال سلیمانی 57 ساله که اخیرا در فهرست سیاه دولت آمریکا قرار گرفت، به‌عنوان «قهرمان ملی» در ایران شناخته می‌شود و رسانه‌های این کشور نیز تصاویر وی را  که از میدان نبرد در عراق گرفته شده است، نمایش می‌‌دهند. یک تحلیلگر نزدیک به حزب اصلاح‌طلبان ایران اخیرا ژنرال سلیمانی را «سلحشور نبردهای نامتقارن» نامید که اجازه نخواهد داد خواب راحتی به چشمان دشمنان ایران آید و تنش را نیز از مرزهای ایران دور کرده است. این روزنامه انگلیسی در ادامه این گزارش در وصف سردار سلیمانی نوشت: قاسم سلیمانی فردی وفادار به رهبر عالی ایران است و تلاش دارد در راستای دستورات رهبر عالی ایران این کشور را به‌عنوان قدرت منطقه‌ای نشان دهد و تنش‌های فراوان خاورمیانه  از جمله در عراق، لبنان، سوریه و افغانستان را از ایران دور نگه دارد. ژنرال سلیمانی در داخل نظام ایران به‌عنوان فردی شناخته می‌شود که باعث کاهش نفوذ آمریکا در افغانستان و عراق شده است. وی فرمانده‌ای است که با حمایت از حزب‌الله لبنان در نبرد علیه اسرائیل مشارکت داشته و به «بشار اسد»رئیس‌جمهور سوریه نیز کمک کرده است. این روزنامه در خاتمه  این گزارش با صراحت نوشت: وی از جمله افراد وفادار به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران و فردی است که هیچ‌گونه فساد و گرایش‌های سیاسی در پرونده وی مشاهده نمی‌شود‌. یک کارشناس سیاسی امور ایران در این‌باره گفت:« اگر آیت‌الله خامنه‌ای به ژنرال سلیمانی بگوید که علیه آمریکا وارد عمل شود، وی این کار را انجام خواهد داد.  وی همواره سرباز در خدمت فرمانده کل قوای ایران است».



*خراسان

طرح ویژه دولت برای همکاری های اقتصادی با همسایگان

بر اساس پیشنهاد تعدادی از اعضای کابینه و موافقت مسئولان ارشد اجرایی، مقرر شده با توجه به اهمیت و ضرورت توجه ویژه به همکاری های اقتصادی با کشورهای همسایه ایران و نیز آسیای میانه، فهرستی از اقدامات و پتانسیل های موجود در این زمینه تهیه و طرح ویژه «توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه» در دستور کار مسئولان بخش های مرتبط در دولت قرار بگیرد.

مجوز جدید هزار میلیارد ریالی به زنگنه

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مقام مهم دولتی به زنگنه، با توجه به درخواست وزارت نفت و بررسی های صورت گرفته، سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برای اجرای 17 طرح سرمایه ای با ارزش بیش از هزار میلیارد ریال مجاز بوده و وزارت نفت موظف است گزارش انجام این طرح ها را هر 3 ماه یکبار به دولت ارائه کند.

*ایران

وال استریت ژورنال: اوباما برای جلب همکاری ایران علیه داعش به رهبر ایران نامه نوشت

روزنامه امریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شد که باراک اوباما به رهبر معظم انقلاب نامه‌ای محرمانه نوشته است.به گزارش مهر، این نامه اواسط ماه گذشته نوشته و در آن به منافع مشترک ایران و امریکا در جهت مقابله با داعش در کشورهای عراق و سوریه اشاره شده است. وال استریت ژورنال ادعا کرد، اوباما در این نامه هرگونه همکاری برای مقابله با داعش را تا حد زیادی به رسیدن ایران به توافق جامع تا 24 نوامبر(3 آذر) مشروط کرده است.این گزارش هدف از این نامه نگاری را جلب رضایت مقام معظم رهبری در مذاکرات هسته‌ای عنوان کرده است. گفته می‌شود، اوباما متحدان منطقه‌ای خود از جمله عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی را در جریان ارسال نامه قرار نداده است.به نوشته «وال استریت ژورنال» این برای چهارمین مرتبه است که اوباما به عنوان رئیس جمهوری امریکا به مقام معظم رهبری نامه می‌نویسد. سخنگوی کاخ سفید حاضر به تأیید یاتکذیب ارسال نامه نشد و رژیم صهیونیستی هم عصبانیت اش را از بی اطلاعی خود  در خصوص این نامه اعلام کرد.

تخلف در واگذاری ۳ میلیون هکتار از اراضی ملی

عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرد در واگذاری 3 میلیون هکتار اراضی منابع ملی، تخلف صورت گرفته است.عزت‌الله یوسفیان ملا به«آنا» گفت: زمین‌های اطراف اتوبان‌های شمال‌شرق تهران و اطراف اتوبان تهران- کرج به صورت هکتاری واگذار شده است.  به گفته وی «برخی افراد سودجو بدون در اختیار داشتن سرمایه، به اسم طرح طوبی- که مربوط به درختکاری در تهران است- از دولت ده‌ها هکتار زمین گرفتند و با سند این زمین‌ها از بانک‌ها وام گرفتند و با پول دولت در زمین دولت آپارتمان‌های چند طبقه ساختند، مردم هم به دلیل نیاز به مسکن این ساختمان‌ها را با قیمت‌های مختلف خریداری کردند.»

خبر جواد لاریجانی از وضعیت جیسون رضائیان

محمدجواد لاریجانی اعلام کرد: «جیسون رضائیان» خبرنگار بازداشت شده واشنگتن پست در تهران، تا یک ماه دیگر آزاد خواهد شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در مصاحبه با «یورو نیوز» گفت: وی به فعالیت‌هایی فراتر از کارهای خبرنگاری مشغول و فعالیت هایش در راستای نقض قوانین امنیتی در داخل ایران بوده است.وی افزود: من فکر می‌کنم این پرونده در حال نزدیک شدن به مراحل پایانی خود است و بزودی رضائیان می‌تواند در دادگاه حاضر شده و از خود دفاع کند، امیدوارم که پیش از آنکه پرونده وی وارد مراحل دادگاهی شود دادستان و قاضی پرونده بتوانند شواهدی را بیابند که نشان دهنده منتسب نشدن اتهامات وارده به این خبرنگار واشنگتن پست باشد.

بازداشت ۵ نفر در ارتباط با پرونده وکیل ۳۲ میلیاردی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از بازداشت ۴ تا ۵ نفر در ارتباط با پرونده موسوم به وکیل ۳۲ میلیاردی خبر داد. «ناصر سراج» به تسنیم گفت: همزمان با انجام تحقیقات توسط سازمان بازرسی کل کشور، در دادستانی تهران نیز در این خصوص پرونده تشکیل شده است و تحقیقات در حال انجام است.

*جمهوری اسلامی

* گسترش فروشگاه‌های لوازم آرایشی، پوشاك و لباس‌های زیر زنانه و... كه غالباً توسط فروشندگان مرد اداره می‌شوند، این پرسش را ایجاد كرده است كه چرا نهادها، سازمان‌ها، معاونت‌ها و مشاورت‌های امور زنان و انجمن‌های تخصصی زنان كشور كه همواره دغدغه كاریابی و ایجاد اشتغال برای زنان را دارند، درصدد بر نمی‌آیند با همكاری اصناف قوانینی را به تصویب مجلس برسانند كه كارهای اختصاصی بانوان به خود ایشان واگذار شود. انحصار قانونی كارهای خاص زنانه به بانوان، می‌تواند علاوه بر تضمین درصدی از اشتغال آنها، مانع بروز مفاسد شود. قم - مظفری

* جنایات و اقدامات خلاف اسلام داعش توسط مجلس العلمای اندونزی محكوم شد. دكتر دین شمس الدین محمد، رئیس مجلس العلمای اندونزی گفت: داعش حركتی خشن است كه چهره اسلام را به عنوان دین صلح و دوستی مخدوش می‌كند. ما ازگروه‌های اسلامی خواسته‌ایم در مقابل تلاش داعش و استفاده آنها از دیانت جوانان اندونزیایی مقاومت نمایند.

* ماهاتیر محمد، از نقش ایران در عراق و سوریه تمجید كرد. وی كه مدت‌ها نخست‌وزیر مالزی بود و اكنون ریاست بنیاد صلح پردانا را برعهده دارد، نقش ایران در منطقه خاورمیانه و در كشورهایی چون عراق و سوریه را بسیار مثبت و سازنده دانست و گفت: اگر سیاست‌ها و اقدامات ایران نبود وضع از آنچه هست بدتر می‌شد. وی مشكلات ایجاد شده در عراق را ناشی از اشغال و مداخله نظامی آمریكایی‌ها در این كشور دانسته و معتقد است اگر ثبات و استقرار و روند سیاسی در این كشور وجود دارد ناشی از نقش ایران است كه همه طرف‌ها از جمله خود عراقی‌ها و آمریكایی‌ها هم به آن واقفند. وی همچنین افزود: اگر نقش ایران در سوریه نبود الآن در آنجا اوضاع از كنترل همه طرف‌ها خارج می‌شد و هیچكس نمی‌توانست جلوی جریانات تروریستی مثل داعش را بگیرد.

 

منبع: مشرق