به گزارش نماینده به نقل از فارس حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در مراسم رای اعتماد به وزیر علوم که صبح امروز (چهارشنبه) هفتم آبان ماه در مجلس شورای اسلامی آغاز شد گفت: خوشحالم که بار دیگر فرصتی پیش آمد تا در محضر نمایندگان محترم ملت راجع به یکی از عزیزان و کارگزارانی که بناست بار مسئولیت سنگین اموزش عالی را بر دوش گیرد با هم به بحث و گفتوگو بنشینیم.
وی ادامه داد: سرآغاز سخنم را از معلم بزرگی آغاز میکنم، از سردار آزادی از پرچمدار ایستادگی مقاومت، از کربلایش، از عاشورایش و از بوی عطر ایستادگی و شهادت او و یارانش که این عطر روز به روز مشام انسانها را در جامعه در مسیر هدایت معطر میسازد.
روحانی اظهارداشت: او بود که رضایتها را در سایه رضایت آفریدگار جهان میدانست و میدید و از خود، یاران و اهلبیت و هرآنچه را که داشت در راه رضای حق فدا نمود و در آخرین لحظات گفت الهی رضا برضاک صبرا البلاک و لا معبود سواک یا غیاثالمستغثین.
وی ادامه داد: بنابراین افتخار همه شیعیان و همه مسلمانان و همه آزادگان عالم به وجود مقدس ابیعبداللهالحسین و راه و مسیر اوست که راه او همانا راه پیامبر امیرالمومنین و امام مجتبی بود و در سراسر نهضتش به ما درس اخلاق، ادب، ایستادگی، فداکاری و حرکت برای مصالح اسلام را میدهد.
رئیسجمهور کشورمان با بیان اینکه امام حسین(ع) برای اصلاح جامعه حرکت کرد، تصریح کرد: او میخواست همه نیکیها، خوبیها در جامعه استقرار یابد و بدیها از جامعه بزداید.
روحانی ادامه داد: مهمترین هدف دولت، مجلس، قوای سهگانه و همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران اصلاح جامعه، استقرار نیکیها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی هدف قوای سهگانه اصلاح جامعه است، گفت: هرکجا با هم بودیم و هر کجا دست به دست هم دادیم و هر کجا همدل، همنوا و دل به هم دادیم آنجا پیروز صحنه بودیم.
وی افزود: در سیاست خارجی پیروز شدیم، در سیاست داخلی پیروز شدیم، در اقتصاد گامهای مهمی به جلو برداشتیم و برای نه تنها امنیت کشور بلکه امنیت منطقه و جهان قدمهای استواری برداشتیم و هر کجا خدای ناکرده بین ما اندک فاصلهای ایجاد شد دشمن از آن شکاف و از آن فاصله استفاده کرد.
رئیسجمهور ادامه داد: دولت همانطور که بارها اعلام کرد در برابر مجلس شورای اسلامی راهش ادب، قانون و اخلاق است. بین ما و شما حکم و حاکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ افکار عمومی است. این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را میخواهد.
روحانی گفت: افکار عمومی نه فاصله را و نه خدای ناکرده لجبازی را میپسندد. این دولت اهل لجبازی نیست برای سؤال از وزرا و استیضاح از وزرا به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام میگذارد.
وی افزود: منشا مشروعیت قانون و سیاسی را آرا و نظرات مردم و مشروعیت دینی و مذهبی را جدا از مقبولیت اجتماعی نمیداند. امروز ما در شرایط بسیار حساس جهانی و منطقهای هستیم، شرایط جهانی به گونهای است که از درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است و ما باید با شرایط جدید و وضع اقتصادی جهانی و نفت اقتصاد تنها حاکم نبوده و معمولا توطئههای جهانی نقش بسزایی دارد.
رئیسجمهور ادامه داد: در شرایط فعلی جهانی متاسفانه منطقه ما را ناامنی و بیثباتی فرا گرفته است، از شمال آفریقایش تا خاورمیانه همسایگان شرقی و غربی ما از همه سمت ما مشکلات و ناامنی را شاهدیم. چشم امید دوستان و مسلمانان چشم امید مردم منطقه به ایران اسلامی، ملت بزرگ و متحد این سرزمین است و امروز به حمدالله ما شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری هستیم.
روحانی گفت: ما همگی هدف واحدی را دنبال میکنیم که بعد از رضایت حق رضایت عامه است. خشنودی خداوند و مردم همه هدف ماست و انشاءالله در کنار هم با توفیقات الهی و با توجهات حضرت ولی عصر (عج) با عنایت ارواح طیبه پیامبر اسلام، ائمه خدا ما میتوانیم این راه را هر چند به دشواری طی و به مقصد برسانیم.
وی افزود: پارسال در چنین ایامی بود که در جمع شما نمایندگان محترم وزیر مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت. یکسالی از آن رای اعتماد گذشته است. گرچه نمایندگان محترم در مقطع دیگر در چارچوب حق قانونی اعتماد خود را پایدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را ندادند و به ناچار وزارت بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد.
وی افزود: امروز برای سومین بار است که برای این وزارتخانه من در جمع شما حاضر شدم و وزیری که به اعتقاد ما این بار مسئولیت را بر دوش بگیرد معرفی خواهم کرد.
روحانی گفت: وزارت علوم از حساسیت خاصی برخوردار است و آن هم با یک جمعیت دانشجویی بالای ۴ میلیون نفر و آنهم با محققین و اعضای هیأت علمی ۷۰ هزار نفر جمعیت بسیار بزرگ برای آینده کشور اگر ما به فکر نشاط علمی و توسعه اقتصادی و اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد بنیان هستیم راهش از میان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی میگذرد.
رئیسجمهور افزود: در انقلاب اسلامی در تحولات اسلامی همواره جزء پیشتازان بوده است. از سال ۴۲ به ویژه دانشگاه تهران در صحنه مبارزه بود و ما یادمان نرفته است که در بازگشت حضرت امام در مدرسه فیضیه دانشگاهیان عزیز در آن جشن شرکت کردند و با دسته گل قرمزی که به همراه خود به مدرسه آورده بودند وحدت اتحاد حاضر و دانشگاه را آنجا بنیان نهادند.
روحانی ادامه داد: دانشگاه نیاز دارد به اینکه مرکز علم و دانش باشد. امروز دانشگاه های ما از لحاظ کمیت وضعیت خوبی دارند و اگرچه از لحاظ تاسیسات و ساختمان ممکن است با فضا و صندلی خالی در دوره کارشناسی روبرو باشند اما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه را در مسیر توسعه قرار دهیم.
وی ادامه داد: دانشگاه نیاز به یک فضای آرام دارد تا یک مرکز علمی، تحقیقی، اندیشه و دانش باشد.
روحانی گفت: ما نمیخواهیم که دانشگاه از مسائل سیاسی جدا باشد ولی باشگاه سیاسی هم نباید باشد. دانشگاهی میخواهیم آگاه به مسائل سیاسی که شعارهایش را از گروههای سیاسی نگیرد. اگر گروههای سیاسی میخواهند فعالیتهای سیاسی کنند روش خودش را دارد که باید از آن راه عمل کنند.
رئیسجمهور تصریح کرد: ما از تشکلهای دانشجویی استقبال می کنیم و به آنها احترام میگذاریم. تمام کسانی که در وزارت علوم در این دولت مسئولیت داشتند تلاش کردند محیط دانشگاه محیط آرامی باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: ما میخواهیم دانشگاه به تولید متصل باشد و پیشرفت علمی در کتابها و مقالات منحصر نماند و تا تولید و بازار ادامه پیدا کند. میخواهیم دانشگاه به صنعت، کشاورزی و خدمات متصل باشد.
رئیس جمهور افزود: ما میخواهیم دانشگاهها به نیازهای امروز جامعه و کشور توجه کند. ما نیاز به دکترین جدید در آموزش عملی و برنامهریزی جدید داریم.
وی گفت: ما نمیخواهیم دانشگاه مرکز سیاستبازی و جولانگاه این جناح و آن جناح باشد. میخواهیم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم شود.
روحانی تصریح کرد: هرکسی که مسئول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایستهسالاری است و این جناح و آن جناح فرقی برای ما ندارد.
رئیسجمهور با بیان اینکه من به سه وزیر قبلی که معرفی شد سفارشات مساوی داشتم افزود: من به آنها گفتم میخواهیم کیفیت علمی دانشگاه ما افزایش پیدا کند و ما به دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی هستیم به آنها گفتم دانشگاه باید مومن و پایبند به اصول انقلاب و نظام و خدمتگذار ملت باشد.
وی تصریح کرد: کسی باید مسئولیت را بپذیرد که مدیریت لازم، تعهد لازم و علم و دانش کافی را داشته باشد. معتدل باشد و افراطی نباشد. دولت ما هم امروز فراجناحی است و از هر دو جناح معتدلین در آن حضور دارند.
روحانی ادامه داد: امروز از نمایندگان یک رای فراجناحی درخواست میکنم تا دانشگاه ما بتواند در مسیری استوار، پایدار و بلندمدت حرکت کند.
روحانی با بیان اینکه دانشگاه و آموزش عالی برای توسعه و پیشرفت کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: آقای نیلی احمدآبادی جزء دانشمندان کمادعای ماست که ۸۰ مقاله ISI و ۹۰ مقاله علمی و پژوهشهای بسیاری زیر نظر او انجام شده است. خوشحالم که دانشگاه را با صنعت همراه کرده است جایی که دانشگاه باید دست به دست صنعت بدهد و در بخشی از کار مدیریت این هماهنگی و اتصال را بر دوش داشته است.
وی با اشاره به مدارج علمی وزیر علوم پیشنهادی در دانشگاه شریف، شیراز و همچنین در ژاپن خاطرنشان کرد: یکی از شرایط فردی که مدیریت را برعهده میگیرد آن است که خود فرد باید دانشمند، صاحبنظر و صاحب فکر باشد و نیلی احمدآبادی این قدرت و مدیریت را دارد چرا که وی مدیریت را از ردههای پایین به بالا طی کرده است.
روحانی با اشاره به سابقه حضور وزیر علوم معرفی شده در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: خوشبختانه وی فرد انقلابی و حاضر در صحنه دفاع مقدس است چرا که برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است که کسانی بار مسئولیت را بر دوش بگیرند که هم انقلاب را باور داشته باشند هم پایبند به اصول بوده و هم ولایی باشند و ولایی بیندیشند و هم آماده فداکاری برای ملت باشند.
رئیسجمهور ادامه داد: من یکی از افتخاراتم این است که وزرایم در دولت میدان جنگ و جهاد را تجربه کردهاند و آشنایی من با آنها به آن زمان برمیگردد. میبوسیم کفشی را که بر روی آن کفش غبار و گرد میدان دفاع مقدس نشسته باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: با کاندیدایی در این زمینه مواجه هستیم که ۷ سال از زندگی دوران جوانیاش را در میان نهاد انقلابی و مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش علمی، صنعتی نیروی هوایی سپاه مسئولیتی را بر دوش داشته است و دارای سوابق انقلابی و حضور در میدان جنگ، دفاع مقدس و ایثار و فداکاری بوده است و فردی اخلاقی و معتدل است که از اخلاق حسنه اسلامی برخوردار است و باید فردی انتخاب شود که بتواند این مسیر را با اعتدال به مقصد برساند.
رئیسجمهور اظهار داشت: نکتهای را میخواهم بگویم که مخاطب من نه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نه ملت است بلکه برخی رسانهها هستند که گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمیدهند در حالی که بسیار مهم است ما اصل صداقت و راستگویی را در همه جامعه مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: اگر درباره فردی قضاوت میکنیم از وزارت علوم، از دولت، از نظام و از نیلی احمدآبادی مهمتر اخلاق است که در راس اخلاق نیز راستگویی و امانتداری است.
رئیسجمهور ادامه داد: اینکه کسی رکوع و یا سجودش طولانیتر است و یا نماز مستحبی بیشتری میخواند با اینکه ارزش محسوب میشود اما هم پیامبر(ص) و هم امام صادق (ع) فرمودهاند که معیار شما طول رکوع و سجده افراد نباشد.
وی ادامه داد: بر اساس سفارش پیامبر باید نگاهمان به راستگویی و امانتداری افراد باشد که دو اصل مهم برای قضاوت نسبت به مردم است چه در جایگاه مخالف قرار داشته باشیم و چه در جایگاه موافق.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اخبار برخی از رسانهها درباره گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم، گفت: در برخی رسانهها آمد که آقای نیلیاحمدآبادی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای وزارت علوم نیست و دولت وی را برای دستگرمی به مجلس میفرستد و بعد از آن میخواهد فرد دیگری را معرفی کند.
روحانی با دروغ خواندن این ادعای مطرح شده، تصریح کرد: آقای نیلی منتخب من و مطلوب من بوده و بنده وی را دعوت کردم و همه تحقیقات به من میگوید که وی لیاقتهای لازم را دارد ولی حالا چرا باید یک دروغی را علم کنیم و بگویند که هدف و مطلوب نهایی دولت آقای نیلی نیست.
وی با بیان اینکه از نظر من آقای نیلی شخصی شایسته است که میتواند به خوبی بار مسئولیت را به دوش بگیرد، اظهار داشت: به شرح حال و زندگی آقای نیلی نگاه کنید و میبینید که وی شخصیت مناسبی برای این سمت است.
وی ادامه داد: چرا نسبت به گذشته افراد اتهام بزنیم؛ والله، بالله، تالله باید روزی در نزد خداوند پاسخگو باشیم.
رئیسجمهور گفت: آقای رسانه محترمی که آزاد میدانی هر چیزی را بنویسی؛ کسی که کاری را انجام نداده چرا به آن اتهام میزنید؟
روحانی ادامه داد: همان حساسیتهایی که مجلس دارد دولت و بزرگان نیز دارند و ما در یک مسیر هستیم؛ مگر دولت و مجلس از هم فاصلهای دارند؟
وی با بیان اینکه نیلی فردی لایق، باتجربه، شایسته، توانمند از لحاظ علمی و مدیریتی و پایبند به انقلاب و فرامین و دستورات رهبری است، اظهار داشت: آقای نیلی فردی آماده برای فداکاری و معتدل و اخلاقی است که میتواند اداره این وزارتخانه مهم را بر عهده گیرد و من از نمایندگان درخواست میکنم با رأی قاطع خود به آقای احمدآبادی مردم، دانشگاه و دولت را خوشحال کنند.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۸۰۷۰۰۰۰۴۰#sthash.kYuHKGOv.dpuf