به گزارش نماینده به نقل از مهر، آیین اختتاميه سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران در حالی شامگاه 27 مهرماه برگزار شد که جمعیت قابل توجهی از فیلمسازان جوان به همراه مدیران سینمایی در تالار وحدت حضور پیدا کردند تا پایان این دوره از جشنواره را با اهدای جایزه جشن بگیرند.
آیین اختتاميه سی و یکمین جشنواره بین المللی فيلم كوتاه تهران با حضور حجت الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي، محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري، محمد احساني معاون نظارت و ارزشيابي سازمان سینمایی، محمد طباطبايي نژاد مدير عامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي و جمعي از مهمانان خارجي و هيات داوران به ميزباني حبيب ايل بيگي دبير جشنواره فيلم كوتاه تهران برگزار شد.
از كشت ناكرده نميتوان انتظار درو داشت
در ابتدای مراسم حبيب ايل بيگي دبير سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر در مراسم اختتاميه گفت: در اين دوره از جشنواره شاهد نمايش آثاري بوده ايم كه بذر آنها در جشنواره هاي منطقه اي و استاني و نيز در دوره هاي آموزشي انجمن کاشته شده بود و كيفيت آثار و محتواي فيلمها چيزي نيست كه يک شبه آن را در فيلم ها تزريق كرد و اگر انتظار داريم جشنواره بعدي به لحاظ كيفيت آثار رشد قابل توجهي نسبت به توليدات امسال داشته باشند بايد شرايط توليد فيلم كوتاه در كشور بهبود یابد و ما معتقديم از كشت ناكرده، نميتوان انتظار درو داشت.
دبير جشنواره فيلم كوتاه تهران ادامه داد: اين دوره از جشنواره فيلم كوتاه تهران را مي توان عرصه اي براي بررسي كارنامه 2 ساله فيلم كوتاه تهران دانست. در اين دوره از جشنواره آثاري به نمايش درآمد كه چهره مقاومت در منطقه و ارزشهاي دفاع مقدس را به زيباترين شكل ممكن به نمايش كشيد و از طرفي آثاري كه مستندسازان جوان از جغرافياي طبيعي و تنوع فرهنگي كشور به تصوير كشيدند ظرفيت فرهنگي كشور را براي مخاطب غيرايراني به خوبي نشان مي دهند.
دبير سي و يكمين جشنواره فيلم كوتاه در پايان صحبتهای خود گفت: عليرغم مشكلات اجرايي، پروژه نگران سازي و بي اعتماد كردن مسئولان نسبت به فيلمسازان جوان كشور كه توسط برخي از افراد مغرض بنا بود اجرا شود، نتوانست گردي بر دامن اين جشنواره بيفشاند و به حمدالله قاطبه شركت كنندگان در جشنواره رضايت نسبي از برگزاري مناسب از جشنواره را ابراز داشتند.
در ادامه اين مراسم بيانيه هیات داوران بخش بين الملل سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه توسط «لوزیانا یوهانا بادر» داور سوئیسی قرائت شد. در بخش هایی از متن این بیانیه چنین آمده بود: هیات داوری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران 104 فیلم از 33 کشور را در این جشنواره دیدند و دیدن این تعداد از فیلم ها به معنای باز شدن 104 پنجره از سینمای دنیا پیش روی چشمان ما است. در میان حجم عظیم این آثار برخی متعلق به سینمای ایران بود که این آثار چشم انداز زیبا و درک عمیقی درباره کشور شما به ما داد.
با فیلم های ایرانی به جای جای این سرزمین سفر کردیم
لوزیانا یوهانا بادر ادامه داد: در واقع بی آنکه به نقاط مختلف کشور شما سفر کنیم با آثار چشم نواز فیلمسازان ایرانی به جای جای ایران رفتیم. به لطف روایتگری قوی فیلمسازان ایرانی فیلم های کوتاه ملی را بسیار تاثیرگذار دیدم و به همین دلیل بسیاری از تندیس ها در بخش بین المللی در ایران خواهند ماند.
پس از پایان قرائت بیانیه هیات داوران، فرشته طائرپور که به عنوان نماینده ایرانی در هیات داوري بخش بين الملل حضور داشت گفت: من از حجت الله ایوبی كه گروه «هنر و تجربه» را تشكيل داد تشکر می کنم زیرا اتفاق مهمي است، اما جا دارد براي اين همه پتانسيل موجود در فيلم كوتاه محفلي فراهم شود چراکه دیدن فیلمهای کوتاه این نکته را یادآوری می کند که به جز فستیوالها هیچ مجالی برای نمایش فیلمهای کوتاه و انیمیشن نداریم و این برای کشوری با چنین ظرفیتی یک ضایعه است.
طائرپور ادامه داد: گروه «هنر و تجربه» یک اتفاق خوشایند است ولی باید برای این آثار هم یک خروجی خوب وجود داشته باشد. ای كاش بعضي از دوستان منتخبی از این آثار این جشنواره را ببینند تا متوجه شوند که صحبت از فقر، افسردگی و ... سیاهنمایی نیست بلکه یک حساسیت اجتماعی است. من برای وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، نمایندگان مجلس و تمام ارگانهای تصمیمگیرنده متاسفم که کوچکترین خبری از چنین رویداد مهم سینمایی ندارند.
فرهاد مهرانفر: تمایل دارم از هویت بومی و ملی ایران در آثارم سخن بگویم
در ادامه مراسم اختتامیه از فرهاد مهرانفر به عنوان پیشکسوت در عرصه فیلم کوتاه و مستند و شهرام مکری به عنوان فلیمساز جوان و تجربه گرا تجلیل شد.
مهرانفر پس از دریافت لوح سپاس از سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: خوشحالم که مدیریت جدید انجمن سینمای جوان بار دیگر مرا با نسل جدید و جوان سینمای ایران پیوند داد. من هر جا که بتوانم از کمک به فیلمسازان جوان سینمای ایران دریغ نمی کنم و همواره تمایل دارم از هویت بومی و ملی ایران در آثارم سخن بگویم.
در ادامه شهرام مکری روی صحنه آمد و گفت: خوشحالم از اینکه در این جشنواره آثارم مرور شد اما باید این نکته را بیان کنم که آثاری که من در این دوره از جشنواره دیدم حیرت انگیز و بسیار حرفه ای بود و فکر می کنم برخی از فیلمسازان جوان که آثارشان در این دوره دیده شد مانند من آثارشان خیلی زود به مرحله مرور برسند.
در این بخش از برگزاری مراسم اختتامیه علیرضا قربانی همراه با گروه خود روی صحنه آمد و سه قطعه «تو ای پری کجایی» ،«مدار صفر درجه» و «ارغوان» را برای حاضران در تالار وحدت خواند. قربانی پیش از آغاز صحبت های خود ابراز خوشحالی کرد که در جمع فیلمسازان جوان فیلم کوتاه حضور دارد.
ایوبی: از دولتمردان درخواست می کنم با سینما آشتی کنند
در ادامه این مراسم حجت الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي سخن گفت: فيلمسازان فعال در عرصه فيلم كوتاه آينده سينماي ايران هستند. من هر بار كه به انجمن سينماي جوان مي آيم شهرام مكري و مكري هاي فراوان را مي بينم كه چشم و چراغ سينماي ايران هستند. یکی از مشکلات انجمن سینمای جوان و فیلمهای کوتاه دیده شدن بود و من هم از روزهای اول این دلمشغولی را داشتم.
وی افزود: سینمای هنر و تجربه، یک تجربه با امکانات بسیار اندک است به طور مثال ما از سیصد و اندی سالن سینما در کشور داریم که فقط می توانیم تعداد کمی از آنها را به گروه هنر و تجربه اختصاص دهیم ولی با همه این شرایط خوشحالم که گروه هنر و تجربه خوب آغاز شد و امیدوارم با حمایت همه شما جوانان و مدیران و مسئولان و اهالی سینما بتواند موفق شود و بخشی از هنر کشورمان در آن دیده شود و در آینده تعداد سالنهای گروه هنر و تجربه افزوده شود.
ایوبی با تاکید بر جایگاه سینمای ایران در جهان عنوان کرد: میدانم در کشورهای اطراف آرزوی داشتن استعدادهای جوان ایران را دارند. اگر حتی بپذیریم که همه حرفهای خوب دنیا گفته شده مطمئن باشید بسیاری از این حرفها به گوش بسیاری نرسیده و زبان تصویر بهترین زبان برای رساندن این حرفها به گوش جهانیان است. مطمئنم سینماگران جوان میتوانند با زبان تصویر پیامرسان فرهنگ و تمدن ایرانی باشند.
وی ادامه داد: در بخش بزرگی از جهان با زبان گلوله صحبت میکنند اما در ایران مفتخریم که به جای زبان گلوله با هنر ارتباط برقرار میکنیم. مردم ما نشان دادند سینما را دوست دارند و گیشهها نیز پررونق شده است.
ایوبی تاکید کرد: سال گذشته از مردم خواستم با سینما آشتی کنند ولی امروز از مسئولان، دولتمردان و نمایندگان مجلس درخواست می کنم که با سینما آشتی کنند و سینما را جدی بگیرند و نسبت به آن توجه ویژهای داشته باشند اگر قبول داریم زبان سینما معجزه میکند و جزو چند کشور دارای سینما هستیم و سینماگران با استعداد و بزرگی داریم، باید به جوانان کمک کنیم.
این مدیر ارشد سینمایی با اشاره به بودجه کمی که در اختیار سازمان سینمایی است، بیان کرد: جا دارد به این نکته اشاره کنم که بودجه سازمان سینمایی خیلی کم است و با چنین بودجه ای نمی توان هیچ کاری انجام داد. ما برای اینکه فیلم های کوتاه بهتر دیده شوند تنها هستیم و با امکانات کم نمی توانیم فرصت دیده شدن فیلم های شما را فراهم کنیم به همین دلیل همچنان دست نیازمان به سوی سازمان صدا و سیما دراز است چون میتواند نقش موثری در نمایش این فیلمها داشته باشد.
رئیس سازمان سینمایی در پایان سخنانش با تشکر از حبیب ایلبیگی دبیر جشنواره فیلم کوتاه گفت: جا دارد از حبیب ایلبیگی به عنوان مدیری دلسوز تشکر کنم که بیشتر وقت خود را در شهرستانها میگذراند. تمرکززدایی و عدالت فرهنگی در این عرصه به دور از شعارها انجام شده اما با بودجه ناچیز سازمان سینمایی هیچ کاری نمیشود انجام داد. به هر حال او سعی کرد این بودجه کم را به تمام شهرها اختصاص دهد تا بچههای مستعد متوجه شوند برای درخشیدن و شهرام مکری شدن نیازی به آمدن به تهران ندارند.
آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با اهدای جوایز فیلم های برگزیده در بخش سینمای ملی و بین الملل به پایان رسید.