به گزارش نماینده، روز پنجشنبه هفدهم مهرماه ۱۳۹۳ شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران به ریاست اسحاق جهانگیری تشکیل جلسه داد. در ابتدای این جلسه فرزانه ترکان عضو هیات رئیسه حزب گزارشی از عملکرد کارگزاران در شش ماهی که از آغاز دوره جدید فعالیت حزب میگذرد ارائه کرد: برگزاری منظم جلسات شورای مرکزی هر دو هفته یک بار، انتخاب روسا و اعضای کمیتههای حزب، ساماندهی شوراهای استانی کارگزاران، آغاز نوین سند مواضع و دیدگاههای حزب در کمیته سیاسی و انتشار نشریه عصر جدید (ضمیمه هفتهنامه صدا) به عنوان ارگان خبری و تحلیلی کارگزاران مهمترین محورهای این گزارش بود که اسحاق جهانگیری، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران با استقبال از آن گفت در هیچ مقطعی به اندازه مقطع فعلی حزب به این اندازه فعال نبوده است.
در ادامه جلسه غلامحسین کرباسچی دبیر کل کارگزاران سازندگی ایران تحلیلی از وضعیت احزاب سیاسی در کشور ارائه کرد.
کرباسچی با اشاره به در پیش بودن بیستمین سال تاسیس و اعلام موجودیت کارگزاران در سال آینده خواستار توجه بیشتر نهادهای رسمی کشور به فرهنگ تحزب در کشور شد.
بر اساس گزارشی که عصر جدید، ارگان رسمی حزب کارگزاران منتشر کرده، کرباسچی با تقدیر از جهانگیری که با وجود مسئولیت در دولت و با حفظ مرز میان مسئولیتهای اجرایی و علاقههای حزبی، همچنان در کارگزاران سازندگی ایران فعال است و در جریان جزئیات تصمیمات حزب قرار دارد افزود: این روش باید مورد توجه همه فعالان سیاسی قرار گیرد که حزبگریزی را در جامعه ترویج نکنند یعنی به جای فاصله گرفتن از احزاب پس از آنکه از نردبان آنان بالا رفتند، با حفظ دغدغه انجام مسئولیتهای ملی خود فعالیتهای حزبی را هم تشویق کنند.
کرباسچی به در پیش بودن انتخابات مجلس دهم اشاره کرد و گفت: نظام پارلمانی کارآمد بدون نظام حزبی کارآمد ناتمام است. متاسفانه در نظام سیاسی ما برای احزاب جایگاه حقوقی مناسبی در نظر گرفته نشده است در حالی که باید میان نظام انتخاباتی و نظام حزبی رابطهای مستقیم برقرار کرد تا مردم به جای افراد به برنامهها رای بدهند.
دبیرکل کارگزاران با توجه به اهمیت مجلس در ساختار حقوقی و سیاسی کشور افزود: ضرورت دارد شخص رئیس جمهور، روحانی با توجه به مسئولیتی که در اجرای قانون اساسی دارد از حقوق همه داوطلبان نمایندگی مجلس دفاع کند و مانع از رد صلاحیتهای گسترده و غیرقانونی شود.
کرباسچی گفت: امروزه همه اصلاحطلبان حتی افرادی که با مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری موافق نبودند به صورت جدی خواستار حضور همه جانبه و متحد در انتخابات مجلس آینده هستند.
در ادامه این جلسه سید حسین مرعشی عضو کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی ایران گزارشی از تشکیل کمیته راهبردی انتخابات مجلس دهم در مجمع مشورتی اصلاحطلبان به ریاست محمد خاتمی ارائه کرد و بر اهمیت تشکیل مجامع مشورتی اصلاحطلبان در همه استانهای کشور تاکید کرد. این مجامع مشورتی از چهرههای معتمد اصلاحطلبان در ادوار گذشته مجلس و دولت تشکیل خواهد شد و نقش هدایتی احزاب اصلاحطلب در انتخابات مجلس دهم را ایفا خواهد کرد.
مرعشی نگاه اصلاحطلبان به انتخابات را نگاهی راهبردی برای تشکیل یک مجلس معتدل در کنار دولت معتدل دانست.
مرعشی همچنین افزود: تاریخ جمهوری اسلامی نشان میدهد در هر مقطعی که مردم به یک رئیس جمهور رای دادهاند در مجلس هم به همفکران او رای میدهند تا آن طرز تفکر بتواند امکان تحقق و اجرای خواست ملت را بیابد. روسای جمهور نیز در مقام رئیس دولت با حفظ اصل قانون عدم دخالت دولت در مجلس فضا را به گونهای مهیا کردهاند که از نظر حقوقی امکان تنوع و تکثر در انتخابات مجلس فراهم آید و از ردصلاحیتهای گسترده جلوگیری شود. البته اکثریت مجلس چهارم که به رهبری جامعه روحانیت مبارز و تشکلهای همسو با آن شکل گرفت با شعار حمایت از هاشمی به قدرت رسید اما بعدا غش در معامله کرد و علیه دولت آقای هاشمی عمل کرد که ما با تشکیل کارگزاران در انتخابات مجلس پنجم این مسئله را جبران کردیم و با وجود آنکه دولت آقای هاشمی رو به پایان بود اما گفتمان آن دولت به پیروزی نسبی رسید و اکثریت مطلق محافظه کاران را شکست داد و زمینه ساز دوم خرداد ۱۳۷۶ شد. پس از پیروزی آقای خاتمی هم مجلس ششم شکل گرفت که همسو با دولت جدید بود و از این رو این که مردم در انتخابات مجلس دهم به چه کسانی رای میدهند خیلی دور از ذهن نیست اما دولت هم باید اراده خود را در دفاع از مشارکت همفکرانش نشان دهد و از حقوق همه شهروندان از جمله اعتدال گرایانی که به برنامه دولت باور دارند حمایت کند.
اسحاق جهانگیری رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس دهم گفت: حرکت مردم ر انتخابات ۲۴ خرداد ۹۳ باید تداوم یابد و من بر این باورم که در این شرایط اعتدال گوهر مورد نیاز ما در همه نهادها به خصوص دولت و مجلس است.
جهانگیری با اشاره به طرح نامزدهای اصلاحطلبان در انتخابات سال ۹۲ از جمله خودش تاکید کرد: انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری بهترین اتفاقی بود که میتوانست در کشور رخ دهد من با قاطعیت میگویم اگر هر اصلاحطلبی هم انتخاب میشد بهتر از دکتر روحانی نمیتوانست کشور را اداره کند و از این نظر باید سپاسگزار شرایطی باشیم که به وجودآمد و نیز تردید نکنید که باید این راه در آینده هم ادامه دهیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: رئیس جمهور در صیانت از قانون اساسی و پاسداری از حقوق مردم محکم و استوار است اما وظیفه اصلی بر دوش احزاب اصلاحطلب است که باید وارد صحنه شوند و من حتی گاه با طرح این مسئله از طرف رئیس جمهور مواجه میشوم که چرا دوستان به اندازه کافی فعال نیستند.
معاون اول رئیس جمهور با اظهار تاسف از اینکه به خاطر یک حرف کوچک ۲۲۰ نماینده مجلس خواستار حضور رئیس جمهور میشوند گفت: در این شرایط حمایت از دولت ضرورت دارد.
جهانگیری عبور از مشکلات اقتصادی و حرکت به سوی توسعه را ضرورت جدی در اداره کشور دانست و گفت: درباره مذاکرات هستهای نیازمند تصمیم هستیم و روحانی مردم تصمیمگیری هست اما باید به دولت کمک شود در هر صورت و با هر نتیجهای در این مذاکرات اراده دولت اصاحل اوضاع اقتصادی است و این نیازمند کمک همه جناحهای سیاسی است.
جهانگیری سپس چند توصیه به همفکرانش در حزب کرد و گفت: کارگزاران از آغاز به عنوان یک جریان معتدل معتقد به نظام شناخته میشدند و میشوند. شاخص کارگزاران اصلاحطلبی و توسعهگرایی در چارچوب نظام بوده است که به طور مشخص در طرز فکر آیتالله هاشمی رفسنجانی معرفی میشد و این نسبت و هویت باید تداوم یابد.
جهانگیری با مرور تجربه دولتهای گذشته گفت: در ادوار گذشته زمانی گفتمان حاکم بر دولت به گفتمان حاکم بر مجلس هم تبدیل میشد که هم مردم به آن در یک انتخابات آزاد و رقابتی رای میدادند و هم آن دولتها در هنگام تشکیل مجالس پنجم و ششم از حمایت مقام معظم رهبری برخوردار بودند و گفتمان و برنامه آنان به عنوان گفتمان و برنامه مورد تایید نظام شناخته میشد از این رو حتی بسیاری از افرادی که در ادوار گذشته رد صلاحیت میشدند با نظر مثبت بررسی میشدند و حتی مورد تایید قرار میگرفتند.
در ادامه این بحث محمد قوچانی عضو کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی ایران با اشاره به جایگاه دکتر اسحاق جهانگیری در دولت و حزب درباره روابط دولت یازدهم و اصلاحطلبان گفت: انتظار اصلاحطلبان از دولت دخالت در انتخابات مجلس آینده نیست، اصلاحطلبان در دو سطح انتظار دارند دولت کارکرد اصلی خود را انجام دهد اول در تحقق و عدههای خود به گونهای عمل کند که گفتمان روحانی همچنان مورد اقبال جامعه باشد و افزون بر حوزه سیاست خارجی در حوزه سیاست داخلی هم با افزایش آزادیهای سیاسی و استیفای حقوق شهروندی در کنار بهبود ملموس اوضاع اقتصادی و سطح زندگی در مردم جاذبه رای دادن را ایجاد کند و از سوی دیگر با حمایت از حقوق و امنیت فعالان سیاسی و حزبی مانع از برخوردهای امنیتی غیر قانونی با آنان شود در صورت تحقق این دو شرط مطمئن باشید که گفتمان روحانی گفتمان پیروز انتخابات مجلس دهم خواهد بود.
این عضو کمیته سیاسی کارگزاران با بررسی عملکرد دولت گفت: دولت روحانی در حوزه اقتصادی دکتر مسعود نیلی را به عنوان نظریهپرداز و هماهنگ کننده حوزه مشورتی دارد در حوزه خارجی نیز دکتر محمد جواد ظریف این کار را انجام میدهد و در حوزه فرهنگی نیز افرادی موثر در دولت وجود دارند اما در حوزه سیاسی ستاد دولت از وجود یک نیروی برنامهریزی محروم است و به نظرم اگر این عرصه جدی گرفته نشود دولت آسیب خواهد دید.
قوچانی افزود: انتظار اصلاحطلبان از دولت نه دخالت در انتخابات مجلس که جلوگیری از دخالت دیگران در انتخابات مجلس است و در صورتی که عملکرد دولت به همین شکل فعلی باشد و آثار مثبت عبور از بحرانهای خارجی و داخلی در زندگی مردم دیده شود مسلما گفتمان روحانی تداوم خواهد گرفت.
سردبیر نشریه عصر جدید در پایان گفت: کارگزاران این ظرفیت را دارد که به عنوان یک حزب اصلاحطلب با سابقه اعتدال گرایی نقش محوری در ائتلاف اصلاحطلبان برای پیروزی در انتخابات مجلس دهم را ایفا کند چرا که هرگز به عنوان یک حزب افراطی شناخته نشده است و گفتمان توسعهگرا و آزادیخواه در نقطه تلافی توسعه سیاسی و اقتصادی دارد.
در ادامه این جلسه دیگر اعضای شورای مرکزی حزب به بیان دیدگاههای خود درباره موضوعات روز پرداختند.
رضا امراللهی رئیس کمیته آموزش، یدالله طاهرنژاد رئیس کمیته پشتیبانی، شهربانو امانی رئیس کمیته فرهنگی اجتماعی، جهانبخش خانجانی عضو کمیته تشکیلات، عباس آقاعلیخانی رئیس ستاد تهران و سید عبدالله حسینی درباره انتظارات جامعه از دولت، روابط دولت و مجلس و وضعیت رسانهای دولت صحبت کردند.
جلسه ۱۷ مهر ماه دومین جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در ۶ ماه گذشته بود که به ریاست اسحاق جهانگیری برگزار شد.
جهانگیری رئیس شورای مرکزی کارگزاران است و در غیاب او محسن هاشمی رفسنجانی به عنوان نایب رئیس جلسه را اداره میکند.