به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، آیتالله احمد خاتمی امامجمعه موقت تهران در خطبه دوم نمازجمعه این هفته تهران، ضمن تقدیر صمیمانه از ملت ایران و صداوسیما برای برپایی باشکوه عید غدیر صداوسیما اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز در رهنمودهای عید غدیر فرمودند که میتوانیم مسئله غدیر و تقریب را با هم جلو ببریم و حدیث غدیر جای تردید برای هیچ کسی ندارد، اما این نباید این را دستمایه تفرقه قرار داد.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به شهادت میثم تمار در ۲۵ ذیحجه بیان داشت: به عشق علی (ع) میثم را گرفتند، مولا پیش بینی کرده بود که زبان او را می برند و به دار میکشند، اما آنها گفتند کاری میکنیم که پیشگویی مولایت به دروغ دربیاید که گفته بود پای این درخت مرا به دار میکشند، میثم در پای همان درخت آنقدر از امام علی(ع) گفت تا زبان او را بریدند و به دار کشیدند.
آیت الله خاتمی در ادامه با اشاره به مناسبت روز مباهله، بیان داشت: روز مباهله روز مدال گرفتن امام علی(ع) است، و روزی که ایشان در حال رکوع زکات داد و به فقیر کمک کرد. خانواده نمونه زیر این آسمان از اولین تا آخرین تنها یک خانواده پیدا میشود، خانوادهای که همسر معصوم، شوهر و دو فرزند معصوم هستند و این بهترین الگوی زندگی است. باید دید این زندگی آغاز و پایان و سبک زندگیاش چگونه است نه آن زندگی که شبکههای بیگانه الگوی برای ما طرح میکنند.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین با اشاره به سیامین سالگرد تشکیل وزارت اطلاعات گفت: امام راحل مدال بسیار قیمتی به این وزارتخانه دادند و آن مدال سربازان گمنام امام زمان (عج) است که این مدال گوارایتان باد. این وزارت از روز تاسیس تا کنون خدمات ارزشمندی به نظام جمهوری اسلامی داشته است، تحرکات شیطنت آمیز دشمنان علیه انقلاب پیوسته در دید ماموران این نهاد است و بسیاری از توطئهها را رصد و در نطفه خفه کردند، منزوی کردن جریان نفاق در امنیت کشور، دستگیری ریگی و برخورد با سایتهای تفرقهافکن از حسنات این وزارت و حاصل کار این عزیزان است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به حادثه تروریستی سراوان و سقوط هواپیمای نیروی انتظامی، برای شهدای این حوادث علو درجات را مسئلت کرد.
خاتمی با اشاره به فرا رسیدن ایام محرم اظهار داشت: محرم ۱۴۳۶ در راه است و ۱۳۷۵ سال از داغ اباعبدالله میگذرد، اما مردم چنان به استقبال می روند انگار دیروز بوده که امام حسین(ع) را لب تشنه کشتند. بیرق های عزا آماده شده، ما مدیون محرم و کربلا هستیم و آفرین بر شما که دلتان به عشق حسین میتپد.
وی با بیان اینکه این عزاداری ها سرمایه است و خطبا باید مبانی نهضت حسینی و درس های عاشورا را برای مردم ترسیم کنند اظهار داشت: مداحان که نمک مجالس و تجسم هنر آئینی هستند، باید هدفمند بخوانند و شور و گریه برای امام حسین در اوج خود باشد، اما باید با سبک خودی و نه سبک بیگانه. بصیرت افزایی کنید و روسای هیئت ها باور کنند که وقتی که جوانان در اختیارتان قرار میدهند امانت است.
خاتمی ادامه داد: این دو ساعتی که جوان میآید باید در او یک تحول ایجاد شده باشد. لذا تنها به سینه زنی اکتفا نکنید و خطیب متعهد دعوت کنید، چند سال هم هست که مراسم خوبی در تجلیل از پیرغلامان امام حسین تشکیل میشود و امیدواریم این کار ادامه یابد.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به فتنه سال ۸۸، تاکید کرد: این فتنه یک زخم کهنه در تاریخ انقلاب بود، فتنهای که یک سو تمام استکبار و سلطنتطلبها، رقاصهها و منافقین بودند و در سوی دگر مردم و ولایت بودند. در حقیقت این فتنه مقابله با جمهوریت نظام بود، ناکامان انتخابات گفتند چون ما رای نیاوردیم، انتخابات باطل است. اما رهبری از جمهوریت نظام دفاع کرد. فتنهای که این لکه ننگ حمله به به عزاداران سیدالشهدا و اهانت به امام راحل را بر پیشانی دارد، مسجد آتش زدند و تعداد زیادی را به شهادت رساندند و این کار، سرمایه سوزی بزرگ این انقلاب بود. ۸۵ درصد مردم پای صندوق رای آمدند، اما اینها این سرمایه را سوزاندند. احساس میکنم برخی می خواهند بگویند فتنه چیزی نبوده در حالی که مقام معظم رهبری فرمودند فتنه خط قرمز ما است، اما مجوز داده می شود که جمع شوند و خلاف امنیت ملی اقدام کنند.
خاتمی تصریح کرد: من با این عده قلیل یک کلمه می گویم و آن این است که حماسه سازان ۹ دی زنده و در صحنه هستند، آن مردم که حماسه باشکوه ۹ دی را در تهران در همین میدان انقلاب آفریدند و گفتند این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده، این حماسهسازان نخواهند گذاشت دوباره قلیلی از فتنهگران میدانداری کنند و جلوشان خواهند ایستاد.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به مسائل خارجی بیان داشت: در رابطه با عربستان در هفته گذشته دو رویداد اتفاق افتاد، یکی حکم اعدام آیت الله شیخ باقر نمر است. جرم او این است که چرا از انقلابیون بحرین و ولایت فقیه و حق حیات شیعه در عربستان حمایت کرد و بنابراین این حکم جائرانه صادر شده، مقامات حقوق بشر که از حکم اعدام آدم کشها در ایران انتقاد میکنند، در برابر این حکم اعتراض نکردند و این حقوق بشر امریکاپسند است.
وی تاکید کرد: این لقمه به این راحتی نیست که از گلوی شما پایین برود و اعدام این عزیز هزینه سنگینی و عواقب بدی برای شما به همراه خواهد داشت.
آیت الله خاتمی اظهار داشت: دومین اتفاق، اظهارات سخیف وزیر خارجه عربستان است که گفته "ایران بخشی از مشکل است نه راه حل"، عجیب است که پیش میافتند که پس نمانند، در حالی که همه میدانند که داعش را دلارهای شما ایجاد کرد و خواستید سوریه را سرنگون کنید و ناکام ماندید و میلیونها دلار هزینه کردید اما ناکام ماندید.
امامجمعه موقت تهران در خطبه نخست نماز جمعه این هفته تهران نیز گفت: از صفات ذات مقدس بوبی آن است که خدا را با صفت "عفو" میخوانیم، ۵ بار در قرآن این صفت وصف خداوند قرار گرفته است.
وی افزود: خداوند از گناهان بنده میگذرد و جا دارد که بندگان هم متخلق به صفت ارزشمند الهی شوند و ما هم اهل گذشت باشیم تا مشمول عفو خداوند قرار بگیریم.
آیت الله خاتمی با اشاره به سبک زندگی دینی تصریح کرد: از اصول زندگی اجتماعی از دیدگاه دین این است که اصل بر رابطه است و نه قهر بودن، به عنوان یک اصل، آشتی یک فضیلت و قهر یک رذیلت است. در محیط خانواده باید صفا و صمیمیت باشد و اعضای خانواده باهم قهر نباشند، نظام و مردم باهم رابطه داشته باشند و احزاب، گروهها و تشکلهای داخل نظام باهم قهر نباشند و می شود رابطه و نقد باهم باشند. باید در برابر مشکلات صبر پیشه کرد، در حالی که صبر و ارتباط و تقوا رمز رستگاری است و باید از فاصله گرفتن دوری کرد.
وی در تشریح عوامل قهر گفت: در این خصوص باید به ۵ عامل اشاره کنم و البته به این ۵ عامل محدود نیست، عامل نخست، بدزبانی است و ریشه بسیاری از درگیری ها نهفته در این رذیلت است. در سوره بقره آیه ۸۳ آمده است که با مردم درست حرف بزنید و در جامعه و در خانه زیبا سخن بگویید. امام باقر (ع) در تفسیر این آیه فرمودند چنانکه دوست دارید با شما حرف بزنند شما هم با مردم صحبت کنید، امام علی(ع) فرمود بدزبانی ارزش انسان و برادری را کاهش می دهد. انسان های با شخصیت بدزبان نمیشوند، در جای دیگر فرمودند از بدزبانی دوری کنید که کینه زایی می کند و این قهر را در پی دارد.
خاتمی در خصوص دومین عامل بیان داشت: دومین عامل قهرها عصبانیت های نابجا و تصمیم موقع عصبانیت است و خطرناک تر از عصبانیت تصمیم در این هنگام است، اگر نمی توانیم خود راکنترل کنیم این را باور کنیم که موقع عصبانیت تصمیم نگیریم. مدیر عصبانی بلافاصله در موقع عصبانیت امضا نکند که این ریشه قهر است و در محیط خانواده هم به طلاق می انجامد.
وی ادامه داد: در روایات رسول اکرم چندین روایت داریم که از مواعظ مدام خاتم انبیاء آمده که می فرمودند عصبانی نشوید و سفارش کردند که مومن این هنر را دارد که خشم خود را فرو برد و عجر فراوان دارد و امام باقر(ع) فرمودند آن که خشم خود فرو برد در حالی که قدرت دارد در روز قیامت که روز دلهره و اضطراب است در این روز دلهره ندارد.
امامجمعه موقت تهران افزود: سومین عامل بگو مگوی بی نتیجه، چهارمین عامل عذرخواهی نکردن و پنجمین عامل بی گذشتی ها است.