محمد هاشمی در گفتگو با نماینده با یادآوری سابقه نوزده ساله اش در حزب کارگزاران از ابتدای تأسیس این حزب تصریح کرد: در حال حاضر کشور در شرایط حساسی قرار دارد بنابراین احزاب نیز مسئولیت سنگینی در حفظ انسجام و وحدت در کشور دارند. حزب کارگزاران از بدو تشکیل حقیقتاً به عنوان یک حزب عمل می کرد و اعضای آن عمدتاً در اهداف مشترک بودند. شعار حزب نیز عزت اسلامی، تداوم سازندگی برای ایرانی آباد بود؛ همه اعضا آن را قبول داشتند و در این زمینه فعالیت می کردند.
عضو مستعفی حزب کارگزاران در خصوص دلایل استعفایش از این حزب اظهار داشت: در ۵-۶ ماه اخیر که در حزب تصمیم به توسعه شورای مرکزی ۳۱ گرفته شد، ترکیب شورای مرکزی بیشتر به یک جبهه شبیه شد تا یک حزب! لذا آن انسجام اولیه و اهداف مشترک کمرنگ شد. در حال حاضر شورای مرکزی کارگزارن افراد و نظرات گوناگون را در خود جمع کرده و می خواهد این گونه فعالیت کند لذا صلاح را در این دیدم که از عضویت و ادامه مسئولیت در این حزب کناره گیری کنم. در جبهه معمولا دیدگاه های مختلف وجود دارد من با تجربه و سابقه ای که در حزب داشتم مصلحت ندیدم که در یک حزبی که بیشتر شبیه یک جبهه می خواهد عمل کند، ادامه فعالیت دهم.
وی در ادامه تفاوت حزب و جبهه را اینگونه تشریح کرد: عده ای با اهداف مشترک و انسجام فکری همکاری در طول زمان به نام حزب را شروع می نمایند ولی جبهه سیاسی معمولا متشکل از احزاب، گروهها، اشخاص است که برای یک کار "مقطعی" با هم همکاری می کنند و بر خلاف حزب لزوماً در تمام اهداف و آرمان هایشان اشتراک ندارند.
هاشمی در پاسخ به هدف مقطعی در نظر گرفته شده برای رویکرد جدید و جبهه گونه حزب کارگزاران، ادامه داد: این هدف مقطعی را نمی دانم ولی چون دیدم که ترکیب این گونه شده و دیگر انسجام فکری، وحدت نظر و هدف لازمه وجود ندارد صلاح به استعفا دیدم. ترکیب جدید شورای مرکزی کارگزارن از آن انسجام اولیه فاصله گرفته و شبیه یک جبهه سیاسی شده است. دیدگاه های همه اعضا، تشکل ها، احزاب تشکیل دهنده یک جبهه سیاسی در همه زمینه ها مشترک نیست و به دنبال یک کار مقطعی همانند انتخابات هستند.
عضو سابق شورای مرکزی کارگزاران همچنین در خصوص علت تغییر و افزایش شورای مرکزی یادآور شد که تعداد اعضا در اساسنامه حزب ۳۱ نفر عنوان شده بود ولی تاکنون تعداد اعضا کمتر بود و بار دیگر تأکید کرد: در سال جدید که شورای مرکزی تعمیم پیدا کرد دقت کافی در انتخاب افراد به عمل نیامد و این گونه شد که افراد با دیدگاه های مختلف عضو شورای مرکزی و تصمیم گیر شدند. من با وجود این شرایط دیدم که کار جبهه ای نمی توانم انجام دهم بنابراین کناره گیری کردم.
محمد هاشمی رفسنجانی در نهایت در خصوص زمان استعفایش اعلام کرد: اول شهریور استعفا دادم و طبق قانون باید استعفا به وزارت کشور ارسال شود و در کمیسیون ماده ده منظور شود و من اخیراً برای وزارت کشور فرستادم لذا به تازگی رسانه ای شد.