به گزارش نماینده به نقل از مشرق، نشریه «بیست سالهها» شهریور ماه امسال و همزمان با روز دختر به انتشار ویژهنامهای اقدام کرده است که بر تارک آن تصویر «شهیندخت مولاوردی» معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نقش بسته و البته در کنارش تاکید شده که این ویژهنامه با همکاری این معاونت منتشر شده است. همچنین اولین مطلب این ویژهنامههم به قلم معاون رییس جمهور نگاشته شده است. اما با مرور مطالب این ویژهنامه به نکات عجیبی بر میخوریم.
در صفحه هشت این نشریه و در مطلبی با عنوان «مشکلات دختران ریشههای فرهنگی دارد» که به قلم مریم باقی –دختر عمادالدین باقی- نوشته شده است، رسماً احکام اساسی اسلامی مانند تفاوت دیه و ارث زن و مرد زیر سوال رفته و ریشه مشکلات دختران معرفی میگردد.
در این مطلب و ذیل عنوان «مشکلات حقوقی و قانونی» و بعنوان اولین مشکل آمده است: «دستهای از قوانین قدیمی وجود دارند که دختران با تفاوت و تبعیض در آن مواجه هستند مانند دیه هنگامی که آسیب جسمانی متوجه آنان میشود و یا هنگاهی که میراث آنان نصف برادرهایشان تعیین میشود. »
دوصفحه بعد از این و در مطلب دیگری با عنوان «دختران جوان از نمای نزدیک» یکی دیگر از احکام اسلامی زیر سوال میرود. در بخشی از این مطلب میخوانیم: «در بحث عدالت قضایی نیز همچنان تابلوهای اجتماعی و ممانعتهای قانونی در هنگام ازدواج دختران و ولایت قهری پدر و ضرورت رضایت او برای ازدواج دختر(حتی دختری که از لحاظ سن، تجربه و تحصیلات مورد تایید است) جزو تبعیضهای قضایی محسوب میشود. »
در صفحه ۳۶ نوبت به زیر سوال بردن حکم اسلامی دیگری فرا میرسد و ازدواج موقت تلویحاً با فحشا همتراز انگاشته میشود. در مطلب «ازدواج سپید» و از قول یک جامعه شناس نوشته شده است: «در حال حاضر ازدواج موقت به ارضای جنسی خود نزدیک شده است این در حالی است که چنین رابطهای تفاوت چندانی با فحشا ندارد. »
این جامعه شناس در ادامه توصیه کرده است: «لازم است افراد روابط خود را در سطح محدود نگه دارند و زمانی که به این نتیجه رسیدند پیوند میان آنها عمیق است و میتوانند تعهد کافی نسبت به یکدیگر داشته باشند رابطه خود را ثبت کنند البته ممکن است از ازدواج اول پدر رضایت نداشته باشد اما باید برای این موضوع نیز راهکارهای قانونی در نظر گرفته شود»!
اما چند صفحه پایانی مطالب به نامههایی اختصاص دارد که گویا دختران برای رییس جمهور فرستادهاند که البته در این نامهها هیچ نشانی از نویسنده نیست. گویا صفحات قبلی نشریه برای بیان همه اهانتها به احکام اسلامی کافی نبوده و حالا دست اندرکاران این ویژه نامه ترجیح دادهاند بقیه حرفهای خود را از بان دخترانی بینام و نشان بیان کنند.
اینچنین است که در یکی از این مثلاً نامهها نوشته شده است «حکومت اسلامی که جایگزین حکومت طاغوت شد و هنوز هم رضاشاه گونه میاندیشد» و در نامهای دیگر اردوهای راهیان نور مورد تمسخر قرار گرفته است.
باید گفت ویژهنامهای که به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر منتشر شده است، نهایتاً چیزی نیست جز ملغمهای از شعارهای فمینیستی با طعم زیر سوال بردن احکام و مقدسات اسلامی. در این نشریه حتی برخی شعارهای تفرقهانگیزانه قومیتی هم مورد اشاره قرار گرفته است. با این وصف باید از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پرسید دلیل همکاری با این نشریه و کمک به انتشار آن چه بوده است؟ مخصوصاً که با روی کار آمدن دولت یازدهم تلاشهای فمینیستها برای حضور رسانهای افزایش پیدا کرده است و حتی یکی از مشهورترین آنها موفق شده است بعد از چندین سال دوباره مجوزی برای انتشار یک نشریه در حوزه زنان بدست بیاورد.
گفتنی است «محمدرضا مقیسه» که در شناسنامه نشریه بعنوان قائم مقام مدیرمسئول معرفی شده است، از اعضای ستاد میرحسین موسوی در سال ۸۸ به حساب میآید که پس از انتخابات هم به فعالیتهای خود ادامه داد. او سابقه بازداشت در فتنه ۸۸ را هم در کارنامه دارد.