شناسهٔ خبر: 67142 - سرویس جامعه
منبع: روزنامه کیهان

یک بام و دو هوای دولت در برخورد با بدحجابی

بی حجابی سخنان اخیر رئیس جمهور درباره مبارزه با بدحجابی اظهار نظرهای متفاوت و بعضاً متناقضی از سوی برخی دیگر از دولتمردان را در پی داشته است.

به گزارش نماینده به نقل از کیهان، روحانی در سفر به مشهد گفته بود: «آیا راه ترویج عفاف در جامعه، ون است؟ راه دیگری نداریم؟ بانوان ما که خودشان فرهیخته و دانشگاهی و استاد و محقق هستند آیا برای گسترش عفاف و حجاب راهی ندارند؟ آخر اگر آدم چیزی را تجربه کرد و نشد، فردا دیگر عین آن را نباید انجام دهد بلکه باید به اصلاح راه قبلی اقدام کند.»

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه نیازمند راه علمی برای ارتقای اخلاق و نشاط در جامعه هستیم، خاطرنشان کرد: «برای نحوه رفتار دختر و پسر در جامعه راه علمی می‌خواهیم؛ حال بگویند جدا کنیم. فردی در اوایل انقلاب گفت که خوب نیست مردان و زنان در پیاده‌رو در کنار هم راه می‌روند و عنوان کرد که تنها راه کشیدن دیوار است؛ گفتم لااقل دیوارش کوتاه باشد تا بتوانیم افراد را پیدا کنیم...؛ اوایل انقلاب عده‌ای در دانشگاه تهران دنبال کشیدن دیوار در کلاس‌ها بودند که امام(ره) نهیب کشید بر آنان که اینها سخیف کردن موازین اسلام است.»

از سوی دیگر محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در اظهار نظری متفاوت گفته است؛ «برخورد با بدحجابی را کاملاً تأیید می‌کنیم و برای جامعه ارزشی و مذهبی ما بدحجابی، بیماری محسوب می‌شود... بی‌حجابی با جامعه مذهبی ما سازگاری ندارد و ما حجاب را به عنوان یک ارزش همراه با عفاف مورد تأیید قرار می‌دهیم و به همین جهت هم از همه دختران، خواهران و مادرانمان خواهش می‌کنیم که به هنجار مورد احترام جامعه توجه کنند.»

سخنگوی دولت همچنین درباره برخوردهای صورت گرفته در قالب گشت‌های ارشاد، گفت: «البته در پاره‌ای از موارد برخوردهایی که صورت می‌گیرد هر چند که آن برخوردها برای حفظ ارزش‌ها است، اما چون موجب لجاجت طرف مقابل می‌شود، خواهش می‌کنیم که رعایت حرمت بانوان را داشته باشند و بتوانیم با شیوه‌هایی که با گذشته متفاوت است با بی‌حجابی مقابله کنیم.»
پیش از نوبخت، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری هم در موضعی متفاوت گفته بود: باید تک تک‌مان قبول کنیم حجاب جزو واجبات اسلام است، باید تبلیغ آن را هم انجام دهیم و در مرحله آخر امر به معروف نیز به همان مقداری که لازم است انجام دهیم.

اکرمی با اشاره به اینکه «فرهنگ هم ارشاد می‌خواهد و هم گشت ارشاد» گفت: پیاده‌سازی فرهنگ در جامعه نیازمند ترویج توسط آحاد جامعه و هم نیازمند گشت ارشاد است، منتهی این موضوع ضابطه دارد، باید به صورت صحیح پیاده شود، اما باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که این دو با هم معنی می‌شوند.

در همین رابطه سحام نیوز با تلاش برای القاء تضاد میان رئیس جمهور و رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری می‌نویسد؛ با توجه به اظهارات صریح رئیس جمهور در مشهد، مشخص نیست دلیل اظهارات متناقض سید رضا اکرمی «رئیس نهاد ریاست جمهوری» با اظهارات رئیس جمهور چیست و آیا اتخاذ مواضع متناقض از سوی مسئولان دولتی، هزینه‌های احتمالی برای دولت در پی نخواهد داشت؟

سایت ضد انقلابی روز آنلاین هم با پیش کشیدن وعده‌های روحانی در سال ۹۲ به بررسی تضاد بین سخنان وی و نوبخت پرداخته می‌نویسد: «یکی از وعده‌های حسن روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری از میان رفتن گشت‌های ارشاد و برخورد با زنان و مردان با ادعای «بدحجابی» بود که البته در ماه‌های گذشته از سوی مقامات نظامی مورد هدف قرار گرفته است(!) آنها در اظهارات خود به صورت مداوم از وضعیت «حجاب» در جامعه ابراز نگرانی می‌کنند و خواستار برخورد دولت با «بد حجابی» هستند.»

این سخنان در حالی ‌است که دولت به لحاظ سوگند شرعی، متعهد به پاسداری از شریعت اسلام و عمل به قانون است و تلاش در راه پالایش جامعه از بی‌حجابی، ارتباطی با خواست اشخاص و گروه‌ها نداشته و تکلیفی قانونی و شرعی است که سخنگوی دولت و رئیس شورای فرهنگی دولت به درستی به آن اشاره کرده‌اند.