به گزارش نماینده به نقل از مهر، کتابهای درسی، نخستین و جدیترین کتابهایی هستند که بسیاری از کودکان با آن سر و کار دارند. بنابراین این کتابها میتوانند نقش بسیار مهمی در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و علاقهمند کردن بچهها به مطالعه داشته باشند. کتابهایی که لازم است هرچند سال یک بار، مورد بازبینی و ویرایش قرار بگیرند و با شرایط زمانه همگام شوند.
اما کتابهای درسی تا چه اندازه کودکان را به کتاب خواندن تشویق میکنند و چگونه میتوانند به ترویج فرهنگ کتابخوانی بینجامند؟ این پرسشی است که خبرگزاری مهر در آستانه سال تحصیلی جدید با شاعران، نویسندگان و تصویرگران در میان گذاشته و نظرات آنان را جویا شده و در چند شماره منعکس کرده است.
جمالالدین اکرمی نویسنده حوزه کودک و نوجوان با اشاره به جلسهای که در سال ۱۳۸۳ برگزار شده، گفته است: در این سال، جلساتی برگزار شد تا محتوا و تصاویر کتابهای درسی تغییر پیدا کند. تصویرگران بسیاری دعوت به کار شدند و تصاویر خوبی خلق شد اگرچه کیفیت چاپ، چندان خوب نبود و متن کتابهای درسی هم نتوانست پابهپای تصویر جلو بیاید. اما آنچه در تدوین و تالیف کتابهای جدید مبنا قرار گرفت، کتابهای درسی فرانسه بود و هدف اینکه کتابها جنبه کاربردی پیدا کند. برای مثال وقتی بچهها در کتاب فارسی به شعری از فردوسی میرسند تشویق شوند که شاهنامه بخوانند یا به خواندن یک غزل حافظ بسنده نکنند. همچنین روشی که در کتاب علوم مورد استفاده قرار گرفت، کمیک استریپ بود تا دانشآموز بتواند در قالب شکلها و طرحهای مختلف، با چگونه به دنیا آمدن بچه، تولد پروانه، چرخه غذایی و ... آشنا شود. اما واقعیت ماجرا اینکه ما با روشهای نوین آموزش آشنا نیستیم و تا روش آموزش تغییر نکند، بهبود چندانی در نظام آموزشی کشور حاصل نمیشود.
مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده حوزه کودک و نوجوان، اما معتقد است اگر کتابهای درسی، شادتر و شیرینتر باشند، دانشآموزان را بهتر و بیشتر جذب میکنند و «کتاب شیرین» از دیدگاه او، کتابی است که بچهها آن را در تنهایی خود بخوانند. بیاینکه معلم از آنها بخواهد، شعره