شناسهٔ خبر: 66602 - سرویس جامعه
منبع: فارس

مراسم نکوداشت «مازیار بیژنی» کاریکاتوریست برجسته انقلاب برگزار شد

جلیلی: بیژنی مصداق بارز امت همیشه در صحنه است/ موسوی: بیژنی خود به تنهایی یک رسانه است

مراسم نکوداشت «مازیار بیژنی» از کاریکاتوریست‌های برجسته و انقلابی کشورمان عصر امروز با شرکت تنی چند از شخصیت‌های فرهنگی و هنری در تهران برگزار شد.

به گزارش نماینده و به نقل از  فارس، مراسم نکوداشت مازیار بیژنی از کاریکاتوریست‌های برجسته و انقلابی کشورمان عصر امروز با حضور سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، وحید جلیلی، محمدحسین نیرومند، گل‌علی بابایی رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، مسعود ده‌نمکی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، فریدالدین حدادعادل و خانواده مازیار بیژنی در موسسه هنری‌رسانه‌ای اوج برگزار شد.

در این مراسم، سیدنظام‌الدین موسوی طی سخنانی، اظهار داشت: نزدیک به ۱۷ سال است که این افتخار را داشته‌ام با آقای بیژنی ارتباط داشته و کارش را شاهد باشم. از زمانی که با هم در روزنامه کیهان همکار بودیم تا نشریه آرمان دانشجو و بعد در روزنامه جوان و نشریه «کشیده» در کنار هم بودیم.

وی ادامه داد: بدون اغراق می‌خواهم بگویم که ندیده‌ام آقای بیژنی با تعارفات و حرف‌های کسی و حتی تعریف و تمجید یا انتقادات دیگران در کارهایش و دیدگاهش تغییری ایجاد شود؛ صلابت و پایداری در نگاه و اعتقادات، خلقیات و ظاهر او همین بوده که اکنون می‌بینیم.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، بیان داشت: دغدغه‌های بیژنی همیشه معطوف به دغدغه‌های کلان انقلاب اسلامی و نظام بوده است و امیدواریم که اگر قرار است تغییری کند تغییری رو به رشد و تعالی باشد.

وی یادآور شد: ویژگی دیگر آقای بیژنی این است که او به معنای واقعی کلمه ساده‌زیست بوده است؛ مناعت طبع و قناعتی که دارد قابل تقدیر است. او تا مدتی در جایی کار می‌کرد که حتی بیمه نبود با این حال هیچ اعتراضی نکرد. در شرایطی که جبهه انقلاب اسلامی نیاز به نیروی متعهد داشت می‌دانستیم که فقط او را داریم و کسی بود که برای جبهه انقلاب اسلامی وقت می‌گذاشت البته بزرگانی هم بودند اما دغدغه دیگری داشتند.

دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان افزود: مازیار بیژنی هیچ‌وقت نرخ تعیین نکرده است برای دیگران کار می‌کرد و در واقع او به همان اندازه که به فکر خودش نبود به فکر دیگران بود و دغدغه این را داشت که نیروهایی از جنس خود را تربیت کند و تداوم جذب این افراد را داشته باشد.

موسوی خاطرنشان کرد: روحیه بسیجی‌وار و احساس بدهکاری به انقلاب اسلامی از دیگر ویژگی‌های مازیار بیژنی است؛ تا به حال ندیده‌ام که او بگوید من این کار را کرده‌ام و سهمم چه می‌شود. شاید او از مدیران گله دارد اما چیزی را برای خودش نمی‌خواهد در حالی که برخی خودشان را میراث‌خوار انقلاب و مدعی نظام می دانند.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، بیان داشت از نظر من به عنوان یک مخاطب بیژنی سبک جدیدی را در حوزه کاریکاتور داشت که توانست مخاطب عام و خاص را جلب کند؛ تاکنون کسی را ندیده‌ام که به سواد و تخصص وی ایراد بگیرد در واقع او یک نماد و خود به تنهایی یک رسانه است. بیژنی سبکی را ارائه داد که خیلی‌ها تلاش می‌کنند به این سبک نزدیک شوند.

همچنین در ادامه این مراسم، وحید جلیلی طی سخنانی با پرداختن به ویژگی‌های بارز مازیار بیژنی، اظهار داشت: از آشنایی بنده با مازیار بیژنی ۲۴ سال می‌گذرد و از مهمترین ویژگی‌های وی در مقایسه با بسیاری از دوستان دیگر این است که دیگران در فراز و فرودها رنگ عوض کردند و به اشکال مختلف درآمدند و حتی فضای فکری و رفتاریشان متفاوت شد؛ به جرات می‌توانم بگویم که در طول این سال‌ها بیژنی حتی ذره‌ای تغییر نکرد و به جهت صداقت، سادگی، نکته‌بینی و ظرافت همان فردی است که اولین‌بار دیده‌ام.

وی ادامه داد: مهمترین ویژگی مازیار بیژنی پرکاری او است؛ پرکاری به این معنا که او در طول دو دهه فعالیت جدی در عرصه کاریکاتور هیچ‌وقت میدان را خالی نکرد و در واقع او مصداق بارز امت همیشه در صحنه است.

روزنامه‌نگار و فعال فرهنگی انقلاب اسلامی بیان داشت: پرکاری وی در حوزه‌های متنوع بوده و اینطور نبوده که فقط در یک حوزه قلم بزند؛ جامعیتی در مجموعه کارهای او دیده می‌شود که کم‌نظیر است در واقع وی از وجوه استکبارستیزی، مبارزه با صهیونیسم تا نقد درون‌گفتمانی در حوزه عدالت‌خواهی و ستیز با مفاسد اقتصادی و میادین سیاسی داخلی از مضامین اصلی کارهای او به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در پرکاری بیژنی این بوده که معمولا در خط مقدم حضور داشت و در بسیاری از مقاطع کار کرده‌است در حالی که خیلی‌ها تمایلی نداشتند خودشان را برای انقلاب خرج کنند.

جلیلی یادآور شد: درخصوص اسلام آمریکایی کسی به اندازه بیژنی کار نکرده است و او هنرمند انقلابی بوده که توانسته این مرزبندی را بین اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی به دیگران نشان دهد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کاریکاتور ویژگی انتقال سریع پیام را دارد، دارای مخاطب بیشتری بوده لذا در جنبش‌های دانشجویی دیده‌ایم که برای ایجاد روزنه زیر آوار غرب‌زده‌ها در دانشگاه‌ها از آثار بیژنی استفاده می‌شد.

جلیلی یادآور شد: ویژگی بارز مازیار بیژنی کم‌ادعایی یا بی‌ادعایی او است، این مسئله نکته مهمی است، کسانی که یک دهم بیژنی کار نکرده‌اند خیلی توقع دارند اما بیژنی هنرمندی بی‌ادعا است و این ویژگی او می‌تواند برای نسل‌های بعد الگو باشد. در واقع او بسیجی به معنای واقعی بوده و امیدواریم همواره هنر انقلاب از آثار او بهره‌مند باشد.

این فعال فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: در حوزه کاریکاتور معدود دوستانی داشتیم که پای انقلاب ایستاده باشند در صورتی که معارضین لشگری بودند اما چند نفر از همین کاریکاتوریست‌ها از جمله مازیار بیژنی ایستادند و این خاکریز را با زحمات زیادی حفظ کردند و این خط با تلاش‌ها، اخلاص و جان‌فشانی باز شد. امیدواریم که این مسیر همیشه مستدام باشد.

در این مراسم خبرگزاری فارس، سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان و سازمان هنری‌رسانه‌ای اوج با لوح تقدیر از مازیار بیژنی تجلیل کردند.