به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز در جشنواره شهید رجایی و تقدیر از وزارتخانهها و کارکنان برتر دولت در یک سال گذشته، گفت: هفته دولت که یادآور نام و خاطره و ایثار شهیدان بزرگ رجایی و باهنر و سایر دولتمردانی که اجر و مزد خود را از طریق شهادت و دستیابی به فیض الهی گرفتهاند، تبریک و تهنیت میگویم و یاد آن عزیزان را گرامی میدارم.
وی افزود: یاد امام(ره) به عنوان راهبر کاروان بزرگ انقلاب و استقلال و آزادی این سرزمین، یاد همه شهیدانی که با ایثار آنها انقلاب و نهضت اسلامی به پیروزی رسید و یاد شهدایی که در ۸ سال دفاع مقدس از این سرزمین دفاع کردند و یاد همه شهدا، ایثارگران، جانبازان، آزادگان و خانوادههای عزیزی که در این نظام برای استقلال و عزت این سرزمین تلاش کردند را نیز گرامی میدارم.
رئیسجمهور ادامه داد: اگر ما بگوییم که شهیدان رجایی و باهنر از دولتمردان نمونه نه تنها دوران انقلاب که تاریخ این سرزمین هستند چیزی به اغراق نگفتهایم.
روحانی با اشاره به شخصیت شهید رجایی، یادآور شد: بنده قبل از انقلاب با این عزیزان از نزدیک آشنا بودم و پس از انقلاب نیز به دلیل همکاری در مسئولیتهای مختلف آنها را میشناختم و شاهد هستیم که این دو عزیز تا پایان زندگی پرافتخارشان خلوص، تواضع، مردمداری و فداکاریشان رو به افزایش بود.
وی خاطرنشان کرد: شهید رجایی رئیسجمهور، رجایی نخستوزیر، رجایی نماینده مجلس با رجایی مبارز تحت شکنجه در زندان تا رجایی به تعبیر امام(ره) به عنوان یک دستفروش هیچ تغییری نکرده بود. رجایی همان رجایی بود که سراسر زندگیش رجا و امید بود. پاکی و فداکاری برای مردم از مهمترین ویژگیهای رجایی بود.
رئیسجمهور با اشاره به شخصیت شهید باهنر ادامه داد: باهنر به عنوان یک اندیشمند، یک دانشمند و یک روحانی مبارز از آن روزی که در دوران گذشته و در رژیم گذشته برای آموزش و پرورش این سرزمین و کتابهای درسی در کنار شهید بهشتی تلاش میکرد و باهنری که به عنوان یک روحانی عضو روحانیت مبارز تا نماینده مجلس، نخستوزیر همان باهنر بود. باهنر همه کارهایش را با هنرمندی انجام میداد و بیهنری در سراسر زندگی این مرد بزرگوار دیده نشد.
روحانی تاکید کرد: تواضع، خلاق، متفکر و خوشبیان از ویژگیهای اخلاقی شهید باهنر بود و خاطرات فراوانی از این دو شهید دارم که شاید گفتن آن در حوصله این مراسم نگنجد.
وی گفت: ما شهید رجاییها و شهید باهنرها و همه شهدای بزرگ دولت اسلامی از روز اول انقلاب تاکنون را یاد میکنیم و بر روح بلندشان درود میفرستیم و امیدواریم مسیر آنها را ادامه دهیم و اهداف بلند آنها را که اهداف و آرمانهای بلند است را پاس بداریم.
رئیسجمهور با اشاره به تقدیر از عملکرد ۳ وزارتخانه و برخی از کارکنان دولت در جشنواره شهید رجایی، گفت: این جشنواره به عنوان تجلیل از خدمات و برگزیدگان دستگاههای اجرایی است که البته این برگزیدگان کاملا نمادین است والا اگر بخواهیم برگزیدگانی را در یک فضا جمع کنیم هم فضای بزرگی میخواهد و هم به زمان زیادی برای نام، یاد و تقدیر آنها نیازمندیم.
روحانی ادامه داد: وقتی میگوییم دولت یعنی همه کارکنان دولت. منظور از دولت و هیئت دولت یا آن ۲۰ و ۳۰ نفری که هفتهای چند بار دور یک میز جمع میشوند و آئیننامه تصویب میکنند و برنامهریزیها را مورد بررسی قرار میدهند، نیست. دولت یعنی همه آنهایی که برای اجرای برنامه دولت و مطالبات مردم و خواست مردم به عنوان کارکنان تلاش و خدمت میکنند، است.
وی با بیان اینکه حتی دولت به معنای عام اختصاصی به دستگاههای اجرایی ندارد، ادامه داد: همه دستگاهها از قوه قضائیه گرفته تا نیروهای مسلح و دستگاههای بومی غیردولتی که تلاش میکنند، از کارکنان دولت هستند.
رئیس قوه مجریه گفت: هر کاری که در کشور انجام میشود کار رئیسجمهور، وزرا و یا معاونان نیست، بلکه تعلق به همه کارکنان دولت دارد.
روحانی افزود: اگر در کنار دولت قوه مقننه نباشد قوانین لازم در اختیار ما قرار نمیگیرد. برنامه از سوی آنها در اختیار ما قرار میگیرد. بودجه سالانه ما توسط آنها تصویب میشود. اگر دستگاه قضایی در کنار دولت نباشد و عدالت را اجرا نکند و پناهگاه همه مردمان و کسانی که مورد ظلم قرار گرفتهاند، نباشد، ما چگونه میتوانیم این خدمات را انجام دهیم.
وی ادامه داد: اگر نیروهای مسلح و این قشر در کشور ما نباشند، امنیتهای اجتماعی و مادی در کشور ایجاد نمیشود و نمیتوان در این کشور کارها را انجام داد.
رئیسجمهور تصریح کرد: همه آنهایی که در این کشور مشغول خدمت و تلاش هستند، جزو دولت محسوب میشوند.
روحانی با اشاره به اینکه در این جشنواره از ۳ وزارتخانه تجلیل شد، خاطرنشان کرد: این به این معنا نبود که سایر دستگاهها و وزارتخانهها در تلاش و انجام خدمات خود چیزی کم گذاشتند. البته همه دستگاهها تلاش کردند، اما در یک سالی که گذشت ما یک برنامه ویژه و بار خاصی را بر روی دوش این ۳ وزارتخانه (امورخارجه، بهداشت و نفت) گذاشتیم که آن به دلیل شرایط کشور و برای آرامش در منطقه بود.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم صدای این کشور را رساتر به گوش جهانیان برسانیم و برای اینکه بتوانیم از حقوق مردم در نهادهای بینالمللی بهتر دفاع کنیم و برای اینکه بتوانیم ظلمها، تجاوزها و تعدیهایی که برای ملت ایران روا داشته شده مهار کنیم و جلوی آن را بگیریم وظایفی بس سنگین را بر دوش سربازان خط دیپلماسی کشور گذاشتیم که این به دلیل حساسیت و شرایط ما و روابط ما با دنیا و ظلمهایی ناروایی است که بر ما تحمیل شده بود.
رئیسجمهور یادآور شد: تحریمهای غیرانسانی و غیرقانونی که به ملت ما تحمیل شده بود، لازم بود در این دوره توسط افسران و سربازان دیپلماسی کشور پیگیری شود و آنها در این مسیر شب را از روز و روز را از شب نشناختند و کار عظیم و سنگینی را بر دوش گرفتند.
روحانی گفت: خدا قوت به آنها میگوییم و دست مریزاد. کار بزرگی را انجام دادند و کار بزرگی را بر دوش دارند که همه ما باید به آنها کمک کنیم و آنها را تشویق میکنیم و به مدد آنها بر میخیزیم و البته از خداوند توفیق آنها را میخواهیم.
وی افزود: دعای ما و توصیههای رهبری و مردم توشه آنها خواهد بود و امیدواریم این کار به حول و قوت الهی ادامه و حرکت یابد.
رئیسجمهور گفت: ما آنی فرصت و وقت خود را در این مسیر تلف نمیکنیم و همه توان و قدرت خود را در این فعالیت به کار میگیریم.
روحانی با بیان اینکه مسئله نه به این معناست که ما از تحریم میترسیم یا با تحریم نمیتوانیم زندگی کنیم، گفت: در این یک سال دولت با وجود تحریمها، کارها را پیش برده است. تحریم ظلم و تجاوز به حقوق یک ملت است و ما باید جلوی این تحریم و تجاوزگران را بگیریم. باید تجاوزگران را سر جای خود بنشانیم. این تحریم تجاوز به این ملت است و ما نباید بگذاریم این ادامه یابد که این وظیفهماست.
وی ضمن تقدیر از عملکرد وزیر امورخارجه گفت: جناب آقای دکتر ظریف وزیر امورخارجه، معاونان و همکاران ایشان در این راه بسیار تلاش کردند و من به خوبی میفهمم که این کار تا چه حد سخت است و مشقت دارد. هر جا لازم بود هم شخصا مسئولیت کار را برعهده گرفتم و اگر لازم بود در این مسیر کمکی انجام دهم، انجام دادم.
رئیس جمهور ادامه داد: خطاب به مردم ایران از همین جا میگویم رئیسجمهور شخصا بار این مسئولیت را بر دوش گرفته و تا پایان بر دوش خواهد گرفت.
روحانی گفت: به لطف حق امیدواریم و میدانیم حمایت مردم همواره ادامه خواهد یافت و راهبر این انقلاب که تا امروز در کنار این حرکت بودهاند، حتما ما را برای رسیدن به هدف راهنمایی میکنند. به لطف خداوند و و یاری مردم این مسیر را ادامه میدهیم.
وی با اشاره به تقدیر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: معضل سلامت نیز معضلی بود که ما از همان روز اول با آن روبرو بودیم و به راستی بیماری و علاج آن در شرایط موجود بسیار سخت است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه بیماری خود سختیهای فراوانی دارد و گاها در کنار آن پول گزاف و هزینه گزافی را باید هزینه کرد، یادآور شد: افرادی که مریض میشوند و در بستر مریضی میافتند گاها دیده شده خود و اطرافیانشان مجبور میشدند پسانداز خود را صرف درمان کنند.
روحانی با بیان اینکه بیماران نیاز به بیمارستان، پزشک و جراح نیاز دارند و مشکلاتی را در این مسیر داشتهاند، گفت: این وظیفه انسانی همه ماست که بتوانیم این بار را که گاها تنها بار مالی نیست را بر دوش بگیریم. بار معنوی آن سختتر است که آن بر دوش پزشک و کادر پزشکی است که با یک لبخند پزشک نیز میتواند این رنج کمتر شود.
وی با بیان اینکه پزشک هر چقدر هم که مهربان و خوشرو باشد بار مالی آن را نمیتواند از جیب خود پرداخت کند، گفت: این بار نیازمند تصمیم مهمی بود که دولت این تصمیم را گرفت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بخشی از این کار مهم را برعهده گرفت و تنها مشکل در این زمینه بودجه نیست، بلکه نحوه اداره کردن و خرج کردن است که کار بسیار سختی است و وزارت بهداشت الحق این بار را بر دوش گرفت که البته بار سنگینی بود.
رئیسجمهور گفت: آقای هاشمی(وزیر بهداشت) از ابتدا هم با اصرار فراوان به دولت آمدند و ایشان از جمله افرادی بودند که من پس از ۳ بار صحبت با ایشان توانستم ایشان را به دولت بیاورم و بار سنگینی را بر دوش ایشان قرار دادیم که در کنار آن طرح تحول هم بار سنگینی بود که ایشان و همکارانشان در این طرح تحول نیز بار سنگینتری بر دوش گرفتند و این بار بر دوش همه کسانی است که در بیمارستانها خدمت میکنند. همه پزشکان، متخصصان و کارکنان در مراکز درمانی این بار را بر دوش گرفتند.
روحانی با بیان اینکه امروز بیماران احساس میکنند که مشکلشان کمتر شده است، گفت: برخی از بیماران به مراکز درمانی و یا بیمارستانها میروند بعضا میبینند پولی نیز به آنها داده میشود که برخی از آنها از شدت خوشحالی اشک میریزند و یا تعجب میکنند که آیا این در کشور ایران رخ داده است. همان یک لبخند این بیمار برای همه ما بس است. نمیدانید خدمت به مردم چه اجر و پاداشی دارد.
وی گفت: گاهی اوقات انسانها خسته از انتقادات و مشکلات رخ داده وقتی میبینند مشکل یک نفر، یک گروه و یک قشر را حل میکنند خستگی آنها به نوعی برطرف میشود و انشاءالله خداوند همه کارکنان دولت را طوری موفق کند که پایان روز کاری خود یک خوشحالی معنوی داشته باشند. خوشحالی معنوی جدا از مزایا، حقوق و پاداش است. منشاء آن مادی نیست. چیزی است که بیش از وظیفه اداری انجام میشود و باعث میشود انسان شب وقتی سر بر بالین میگذارد بر بالین آرامش سرگذارد و خدا نکند یک کارمند خطایی مانند گرفتن رشوهای انجام داده باشد که آن وقت او باید به جای سر بر بالین استراحت بر بالین حسرت دنیا و آخرت سر گذارد.
رئیسجمهور ادامه داد: همه باید به مردم کمک کنیم. یک چیز باید باورمان شود، اینکه کشور مال ملت ایران است. باید باورمان شود که این پول بیتالمال از آن ملت است. باید باورمان شود که ما خادم ملت هستیم و باید به آنها خدمت کنیم. تا اینها باورمان نشود، نمیتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم. این وظیفهای است که به دوش ماست و وظیفه سنگینی است.
روحانی یادآور شد: ما باید نسبت به خون شهیدان رجایی، باهنر و ... در آن دنیا در پیشگاه خداوند و در محضر همه خلایق پاسخگو باشیم که آن روز، روز حساب و کتاب است. اگر خوب کار کرده باشیم باید حساب پس دهیم و اگر ظلم کرده باشیم باید عذاب بکشیم.
وی ضمن تقدیر دوباره از عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: بنده از آقای دکتر هاشمی(وزیر بهداشت) ، همکارانشان و همه کسانی که در این زمینه از همه بخشهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تلاش کردند، سپاسگزاری میکنم.
رئیسجمهور به اهمیت انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: بخش انرژی معضل دیگری بود که ما داشتیم. از یک طرف دنیا فروش نفت ما را تحریم کرده بود که البته هنوز هم در شرایط تحریم هستیم و از طرف دیگر ظرفیتهای تولید ما هم به دلایلی پایین آمده بود. میگفتند که نفت را نمیتوانیم بفروشم، پس برای چه آن را بیشتر کنیم و مشکل سوم ما منابع مشترکی بود که ما با دیگران داشتیم و دیگران بردند و میبردند و ما هم تماشا میکردیم که حالا ممکن است دلایلی مانند مسائل مالی یا تکنولوژی یا عدم حضور شرکتهای خارجی از دلایل آن باشد که البته هنوز هم آن مشکلات و شرایط جای خودش است.
روحانی یادآور شد: لازم بود چند کار فوری انجام دهیم و اول لازم بود بتوانیم نفتمان را سالم بفروشیم نه اینکه به کسی دهیم که آن هم برود و پول نفت را برای خود بردارد. ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از پول این ملت رفته است. البته این فرد اکنون در زندان است و انشاءالله قوه قضائیه کمک میکند که این پول به ملت برگردد و در این مسیر مهم بود که نفت را بفروشیم بیش از مقداری که قدرتهای استکباری به ما تحمیل کرده بودند و البته سالم بفروشیم.
وی گفت: در این خصوص قدمهای خوبی برداشته و بذرهای خوبی پاشیده شده که انشاءالله در روزهای آینده ثمره آن به نتیجه میرسد.
رئیسجمهور با بیان اینکه بحث دیگر ظرفیت بود که در این زمینه نیز قدمهای خوبی برداشته شده است، گفت: لازم بود منابع مشترک را با یک برنامهریزی و تلاش و استفاده از فناوری که وجود دارد به دست بیاوریم که البته میدیدیم در سال ۱۳۹۲ به خصوص در شرایطی کشور را برف در بر میگرفت و سرما زیاد میشد چهره آقای زنگنه گرفته میشد و مدام از کارشناسان هواشناسی درباره سرمای هوا و وضعیت هوا سوال میکرد. میترسید گاز خانههای مردم قطع شود، البته گاز نیروگاهها و کارخانهها قطع شد، اما با این وجود این مشکل وجود داشت که ما بتوانیم علاوه بر تامین گاز و توسعه آن از آن بهرهمند شویم.
روحانی تاکید کرد: انشاءالله امسال البته آقای زنگنه گفتهاند تا پایان سال، اما انشاءالله تا اول زمستان روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز بر تولید اضافه میشود و در سال ۹۴ نیز ۱۰۰ میلیون دیگر به آن اضافه میشود.
وی گفت: البته در زمینههای مختلف در بخش چاههای نفتی کسانی که مسیرشان به آنجا افتاده، میبینند که دکلهای نفتی به این چاهها اضافه میشود و کارهایی در زمینه محیط زیست انجام شده است. امروز میبینید هوای تهران و سایر شهرهای بزرگی که از بنزین یورو ۴ استفاده میکنند تغییر کرده، نه اینکه سالم شود که تا آنجا راه طولانی داریم، اما بحمدالله قدمهای بزرگی برداشته شد که انشاءالله ادامه مییابد.
رئیسجمهور با یادآوری اینکه تقدیر از عملکرد این ۳ وزارتخانه به دلیل بار سنگینی بوده که بر دوش آنها از سوی دولت گذاشته شده بود، گفت: این به این معنا نیست که بار سایر دستگاهها سبکتر باشد و انشاءالله به نوبت از تلاش همه آنها تقدیر میکنیم.
روحانی با اشاره به اینکه باید تعداد کارکنان دولت متناسب با خدمتی باشد که به مردم ارائه میدهد، گفت: بنده در این زمینه چند تحقیق را ملاحظه کردهام که البته الان به دقت آنها خیلی ایمان ندارم، اما یکی از این تحقیقها میگوید خدمتی که امروز در ایران انجام میشود با یک پنجم این نیرو نیز میتواند تحقق یابد. البته این محقق ما را با کشورهای خارجی مقایسه میکند که آنها از فناوریها و امکانات دیگری نیز برخوردارند.
وی با بیان اینکه آنچه که مهم است این است که عدد کارمندان ما با خدمتی که در کشور صورت میگیرد، نمیخواند، گفت: بحث من این نیست که دولت را چقدر کوچک کنیم، بلکه باید تعداد خدماتی که به مردم ارائه میدهیم را در نیروی انسانی ببینیم و تعداد نیروی انسانی را متناسب با آن تعریف کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه این مسئله نیز باید عادلانه باشد، گفت: اینکه شخصی که قرار است خدمتی به آن ارائه شود مال کدام جناح است، در انتخابات به چه کسی رای داده، مذهب آن چیست، دینش چیست، به من کارمند ربطی ندارد. ما باید خدمت کنیم و باید تنها به خدمات به مردم بیندیشیم.
روحانی گفت: تمام مردم ایران شهروندان ایران هستند و ما برای اینکه به آنها خدماتی عرضه کنیم نباید تفاوتی بین آنها قائل شویم که همه آنها یکسانند. شیعه، سنی، مسلمان، ارمنی، یهود، کرد، ترک، بلوچ، عرب و ترکمن و ... هیچ فرقی نمیکنند و باید در خدمت به آنها یکسان نگاه کرد، زیرا ما خادم همه ملت هستیم و باید به آنها خدمت ارائه دهیم.