به گزارش نماینده مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به مسائل پیش آمده در صحن علنی مجلس در ارتباط با انتخاب ناظر برای هیأت نظارت بر مطبوعات گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس در روز سهشنبه (۳۱ تیرماه ۹۳) انتخاب دو ناظر برای هیأت نظارت بر مطبوعات و چهار ناظر برای هیأت نظارت بر صداوسیما به منظور معرفی به مجلس را در دستور کار خود قرار داد.
وی افزود: بر اساس بند یک ماده ۲۱۸ قانون آییننامه داخلی مجلس برای انتخاب ناظران کمیسیونهای تخصصی و یا مجلس شورای اسلامی کمیسیون ذیربط موظف است حداقل به تعداد دو برابر مورد نیاز از تعداد نمایندگان داوطلب واجد شرایط را به مجلس معرفی تا مجلس نسبت به انتخاب تعداد مورد نیاز اقدام کند. پس از اعلام آمادگی داوطلبین و ارائه سوابق کاری و بررسیهای صورت گرفته توسط کمیسیون، کمیسیون دو نفر را برای عضویت در هیأت نظارت بر مطبوعات و چهار نفر را برای عضویت در هیأت نظارت بر صداوسیما به مجلس معرفی کرد.
نائبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: جای تأسف است که وقتی برخی میبینند که افراد معرفی شده از سوی کمیسیون به مجلس برای انتخاب عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات مورد قبول و پذیرش آنها نیستند بنای مخالفت را میگذارند و عنوان میکنند که موضوع ابهام دارد و رئیس مجلس نیز دقیقا همین کار را تکرار میکند.
آقاتهرانی با اشاره به معرفی حمید رسایی و سیدمحمود نبویان از سوی کمیسیون فرهنگی به مجلس خاطرنشان کرد: از آنجایی که معرفی این افراد به مذاق برخیها خوش نمیآید مجلس و قوانین و ضوابط را به هم میریزند و هرگاه که این موضوع در صحن مطرح میشود حدود چهار یا پنج نفر از نمایندگان شروع به سر و صدا میکنند.
وی با بیان اینکه ابهامی در بحث معرفی نامزدهای پیشنهادی کمیسیون به مجلس برای انتخاب ناظران وجود ندارد افزود: قضاوت ما نباید این گونه باشد که آنچه که ما میخواهیم باید انجام شود و اگر نشود قوانین را به هم بزنیم، البته موافقین و مخالفین همگی معتقدند که کمیسیون فرهنگی در مورد انتخاب ناظران هیأت نظارت بر مطبوعات عملکرد صحیحی داشته است.
نائبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: به کمیسیون پیشنهاد شد که یک نفر را به نمایندگان پیشنهادی خود اضافه کند که البته کمیسیون به این پیشنهاد رأی نداد.
آقاتهرانی با اشاره به رأی استمزاجی مجلس به ابهام مطرح شده خاطرنشان کرد: در استمزاج صورت گرفته در مجلس نیز ۱۰۰ نفر از نمایندگان به تصمیم کمیسیون رأی مثبت دادند و ۹۴ نفر رأی مخالف بعد عنوان شد که ۱۱ رأی ممتنع نمایندگان نیز به آراء مخالف اضافه میشود و این در حالی است که اضافه شدن آراء ممتنع به آراء مخالف تنها در موارد مشخص انجام میشود و دایره شمولیت آن عام نیست و در مورد رأی استمزاجی نیز این کار صورت نمیگیرد.
وی افزود: طبق استمزاج صورت گرفته موضوع برای رفع ابهام به کمیسیون ارجاع شد و اگر کمیسیون بار دیگر بر رأی خود اصرار داشته باشد چه باید کرد.
این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: چرا برخی از افراد علیرغم سنی که از آنها گذشته وقتی موضوعی بر خلاف خواسته آنها اتفاق میافتد شروع به مخالفت میکنند. در فتنه نیز همین مشکل وجود داشت و چون رأی به مذاق برخیها خوش نیامد شروع به سر و صدا کردند.
آقاتهرانی در پایان گفت: وقتی ما خودمان قانون را رعایت نمیکنیم چگونه میتوانیم از مردم بخواهیم که قانون را رعایت کنند، باید قانونمدار بود حتی اگر قانون بر خلاف خواسته ما باشد.