شناسهٔ خبر: 64587 - سرویس سیاست
منبع: ایرنا

صالحی:

صنعت هسته ای، خصوصی سازی می شود

علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی گفت: برای خصوصی سازی صنعت هسته ای کشور در تمامی ابعاد پیش می رویم.

به گزارش نماینده به نقل از ایرنا، ˈعلی اکبر صالحیˈ روز شنبه در حاشیه آیین افتتاح واحد تولید دی اکسید اورانیوم غنی شده کمتر از پنج درصد در جمع خبرنگاران افزود: در سالجاری امیدواریم که یکی دو شرکت دانش بنیانی که خدمات خود را همین الان هم عرضه می کنند به این مسیر وارد شوند.

وی اظهار کرد: این شرکتها به عنوان نمونه سانتریوفوژهای توربین دار برای صنعت سرم سازی وزارت بهداشت و درمان می سازند.

وی افزود: این شرکتها تبدیل به شرکتهای دانش بنیان شده اند که سهامی خاص هستند و بعدها می توانند سهامی عام شوند و درآمدزایی ایجاد کنند و افراد خودشان که مبدع این فناوری هستند بهره مند از نتیجه کار خود شوند.

معاون رییس جمهوری افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران، فقط نظارت می کند که کارها درست انجام شود و بر طبق ضوابط، مقررات و آیین نامه های ایمنی انجام گیرد.

وی به ملت ایران هم اطمینان داد که این صنعت بسیار حساس و مهم در یک چارچوب درست پیش می رود و تحت نظارت بایسته و شایسته قرار دارد.

* در مذاکرات هسته ای راهی جز تعامل با ایران نیست

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نگرش ایشان به مذاکرات گفت: من همواره به مذاکرات خوشبین هستم زیرا راهی جز تعامل با جمهوری اسلامی ایران نیست.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: جمهوری اسلامی به حدی از اقتدار رسیده و به گونه ای هوشمندانه فعالیتهای خود را پیش می برد که طرف مقابل راه و چاره ای جز تعامل با ایران ندارد.

وی ادامه داد: البته ما هم به گونه ای مذاکره می کنیم که همواره گفته ایم، برد برد و ما به دنبال آن نیستیم که طرف مقابل را در شرایط سختی قرار دهیم.

به اعتقاد صالحی، سه نوع برد برد مطرح است، یکی اینکه خود ما برد خواهیم داشت و آن برای این است که این پرونده ساختگی حل شود.

وی افزود: برد دیگر برای طرف مقابل است زیرا از این طریق ˈان پی تیˈ و بحث عدم اشاعه مستحکم تر می شود.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: برد سوم مربوط به جامعه جهانی است زیرا وقتی که عدم اشاعه مستحکم تر شود جامعه جهانی نیز در یک فضای امن تری خواهد بود و از این طریق ما می توانیم به طرف خلع سلاح پیش رویم.

وی ادامه داد: اگر این مساله حل شود هم ان پی تی و هم رژیم عدم اشاعه قوی تر می شود و هم فشار ما روی خلع سلاح بیشتر می شود.

صالحی تاکید کرد: از این طریق هم کشورهای در حال توسعه و جهان سوم می توانند به کشورهای دارنده ی سلاح هسته ای فشار بیاورند که هر چه زودتر برابر تعهدی که دارند و براساس مفاد ان پی تی به سمت خلع سلاح پیش روند.