شناسهٔ خبر: 62900 - سرویس جامعه
منبع: روزنامه شرق

وقتی دم خروس مخالفت با طرح "تکریم مقام زن" بیرون می زند؛

خبرنگار روزنامه شرق: حاضرم تنه 100 مرد به من بخورد ولی حق انتخاب داشته باشم!

طلایی در پاسخ به خبرنگار شرق: باید در جهان‌بینی و اعتقادات خود تجدیدنظر کنید. جواب شما جوابی سیاسی است. حاضرید برای خواسته سیاسی رسانه‌تان از کرامت خودتان عبور کنید. این موضوع زایل‌کردن حق انتخاب و تضییع حقوق زنان است.

به گزارش نماینده روزنامه شرق امروز در صفحه اجتماعی خود گفتگویی از مرتضی طلایی درخصوص طرح "تکریم مقام زن و خانواده " منتشر کرده است. این گفتگو که گاهی به مجادله می زند در حاشیه جلسه دیروز شورای شهر، در جمع خبرنگاران صورت گرفته است و یکی از بانوان خبرنگار که در تنظیم خبر روزنامه شرق به نظر می رسد خبرنگار این رسانه باشد پاسخ جالبی به سوال طلایی داده که نشانگر علت هجمه این روزنامه به طرح مذکور در این چند هفته است. در ادامه متن کامل این گفتگو را می خوانید:


شرق: در جوابیه شهرداری به وزارت کار عنوان شده این بخشنامه تفکیک جنسیتی نیست اما در عمل آنچه انجام می‌شود تفکیک جنسیتی است. نظر شما در این زمینه چیست؟

اساسا موضوع تفکیک جنسیتی متاثر از فضاسازی‌هایی است که دارد انجام می‌شود. فکر نمی‌کنم هیچ مسوولی در کشور به‌دنبال تفکیک و جداسازی زن و مرد باشد. امنیت خانم‌ها با طرح این موضوعات اینگونه لوث می‌شود. شما آیا حاضرید در محیطی که صد مرد تنه به تنه‌تان می‌زنند حرکت کنید؟ کار کنید.

شرق: مگر در شهرداری این اتفاق افتاده است که صد مرد به یک زن تنه بزنند؟

نه. آیا شما حاضرید؟

من نمی‌خواهم حق انتخابم گرفته شود.

پاسخ مرا بدهید آیا حاضرید؟

اگر قرار باشد حق انتخابم گرفته شود، بله.

باید در جهان‌بینی و اعتقادات خود تجدیدنظر کنید. جواب شما جوابی سیاسی است حالا کدام رسانه هستید و چه ماموریتی دارید را نمی‌دانم. حاضرید برای خواسته سیاسی رسانه‌تان از کرامت خودتان عبور کنید. این موضوع زایل‌کردن حق انتخاب و تضییع حقوق زنان است.

مگر کسی حق انتخاب شما را گرفته است. فرض اشتباه، تصمیم اشتباه به‌دنبال دارد. فرض این است که تفکیک جنسیتی، گرفتن حق خانم‌هاست. اما این اشتباه است. دین ما، فرهنگ ما چنین اجازه‌ای را به کسی نمی‌دهد. اقدام شهرداری اقدامی در جهت حفظ حقوق خانم‌ها و ارتقای امنیت کاری آنهاست. این مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی است. فرض اشتباه، سوال اشتباه و برداشت اشتباه را به‌دنبال دارد. ما می‌گوییم اقدام شهرداری توجه به کرامت و شخصیت و منزلت بانوان است.

شرق: چرا این اتفاق الان رخ داده است؟ چرا آقای قالیباف، سه سال پیش به این فکر نیفتادند، بالاخره آقای قالیباف بیش از هشت سال است که شهردار تهران هستند؟

این مصوبه سال ۸۲ شورایعالی انقلاب فرهنگی است که مدیران را از به‌کار‌گیری منشی زن منع می‌کند. قالیباف از همان زمان این مصوبه را پیگیری کرده و در صدد اجرای آن بوده است.

شرق: این پیگیری ۸، ۹ سال طول کشیده است؟

ببین دخترم، من به‌عنوان یک مرد غیرتم اجازه نمی‌دهد شما را که دخترم هستی بیندازم جلو یک مشت مرد که هر رقم بخواهند بهت نگاه کنند و باهات برخورد کنند. به این چی میگی؟

اما در اینجا فقط مردان درباره زنان تصمیم می‌گیرند؟

اتفاقا از خانمم سوال کردم خانم، من می‌خواهم بروم سرکار جایی که سه تا خانم هستند. از این سه تا خانم دو تایشان هم مطلقه هستند من می‌خواهم با اینها کار کنم. شما راضی هستی؟ گفت: «قلم پایت را می‌شکنم اگر این کار را بکنی. من به‌عنوان یک زن دلم می‌خواهد همسرم امنیت داشته باشد.» شما با فرضیات اشتباه دنبال القای اشتباهات به جامعه هستید. من دارم خودم را می‌گویم. من غیرت دینی دارم.

شرق: مگر چه اتفاقی در شهرداری افتاده است؟

برای شما چه اتفاقی افتاده است که سراسیمه شده‌اید.

شرق: مصوبه شورا تنها بحث منع منشی خانم را مطرح می‌کند و نه تفکیک جنسیتی را؟

مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی می‌گوید مدیران مرد نمی‌توانند منشی زن استخدام کنند. ملاک اظهارنظر بنده مبتنی بر قانون است. فضا‌سازی نکنید یک مقدار این نانی که دارید می‌خورید درست و راستی باشد.

شما دارید مستقیم به خبرنگاران توهین می‌کنید.
شما هم غیرمستقیم توهین می‌کنید. من آدم راحتی هستم. نه سرم را زیر انداختم که بروم و بگویم ولش کن. وایستادم دارم با شما حرف می‌زنم .