به گزارش نماینده به نقل از فارس «اندیشکده مطالعات بین الملل زوریخ» مستقر در سوئیس،طی گزارشی به توان نظامی ایران پرداخته و مینویسد: ایران دارای حجم قابل توجه قوای زمینی است. ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای ۳۵۰۰۰۰ هزار نیروی آماده و همین تعداد نفر نیروهای ذخیره دارد. علاوه بر این تعداد سپاه پاسداران ایران نیز دارای ۱۰۰۰۰۰ هزار نفر رزمنده است که باید به اینها نیروهای داوطلب بسیجی را اضافه کرد . در مجموع ایران یک میلیون نفر نیروی زمینی آماده دارد.
*یک میلیون نظامی آماده در کنار ادوات توپخانهای قابل توجه
نیروی زمینی ایران همچنین دارای ۱۶۰۰ فروند تانک ذوالفقار و ۴۸۰ تانک روسی «تی ۷۲» و تعداد کمی تانک «توسن» است. این کشور همچنین ۳۲۰۰ واحد توپخانه دارد.
این اندیشکده در گزارش خود تاکید میکند که ارتش ایران به خوبی قابلیت دفاع از تمامیت ارضی در دفاع مقابل بیگانه را دارا است.
*نیروی قدس سپاه ستون نبرد نرم ایران علیه آمریکا
در ادامه این گزارش به توان عملیاتی نیروی قدس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی اشاره شده است. بنابر این گزارش، این واحد نخبه نظامی ایران توانایی انجام عملیات نظامی قابل توجه برون مرزی و جمع آوری اطلاعات نظامی علیه دشمنان ایران به ویژه آمریکا را دارد.
در واقع این واحد نظامی اساس جنگ نرم ایران و راهبرد نظامی این کشور را تشکیل میدهد.
*تنوع موشکهای زمین به هوا و دهها فروند پهپاد
اندیشکده زوریخ در ادامه این گزارش به نیروی هوایی و توان هجومی، دفاعی آن پرداخته و البته مدعی شده که هواپیماهای جنگی ایران قدیمی است ولی درباره توان دفاعی نیروی هوایی ایران مینویسد: ایران در این زمینه به موشکهای هوا به هوای روسی و سطح به هوا و سامانه های متحرک کوتاه برد متکی است. البته این کشور تغییراتی را در سامانه راداری خود ایجاد کرده و آن را تقویت کرده است.
از نقاط قابل توجه دیگر در نیروی هوایی ایران چه ارتش و چه سپاه وجود دهها فروند هواپیمای بدون سرنشین است که البته از توانایی و قابلیت عملیاتی آنها اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
این اندیشکده می نویسد: و اما ایران بر قابلیتهای موشکی بالستیک بعد از نبرد با عراق در دهه ۸۰ میلادی و ماجرای جنگ شهرها به شدت سرمایه گذاری کرده است.
ایران امروزه بیشترین توان موشکی بالستیک در خاورمیانه را دارد که تحت نظارت سپاه پاسداران ایران و دارای انواع گوناگونی از موشکهای برد بلند و کوتاه است.
ایران در ابتدا این فناوری را از کره شمالی بدست آورد و بتدریج قابلیت افزایش برد موشک ها را پیدا کرد. این کشور هم اکنون دارای موشکهای قاره پیما نیست.
*ناوگان قایقهای تندرو در کنار مینهای دریایی ساخت ایران
این گزارش در ادامه افزود: نیروی دریایی ایران نیز دارای ۱۸۰۰۰ هزار نظامی قدرتمند است که در کنار آن نیز ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ رزمنده نیروی دریایی سپاه پاسداران وجود دارند.
براساس این گزارش، ناوگان جنگی ایران، عملیات نظامی خود را در داخل خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر اختصاص داده است.
در این بخش باید به قدرت مینهای دریایی ایران اشاره کرد که دارای مجموعهای از مینهای ضد زیر دریایی ، مینهای صوتی و مغناطیسی است که قابلیت تولید در داخل این کشور را نیز دارند.
*ایران میتواند تنگه هرمز را ببندد
جمهوری اسلامی ایران همچنین دارای موشکهای ضد کشتی و ناوگان نیرومند قایقهای تندرو مجهز به موشکهای ضد هواپیما و اژدر می باشند که رهگیری آنها توسط رادار مشکل است.
در گزارش اندیشکده مطالعات بینالملل زوریخ بر توان ناوگان دریایی ایران در مسدود کردن تنگه حیاتی هرمز در صورت نیاز تاکید شده است.
این اندیشکده در ادامه مینویسد: ایران همچنین دارای توانمندی نبردهای نیابتی از سوی نیروهای مقاومت منطقه همچون حزبالله لبنان است که قابلیتهای موشکی خود را نیز به ویژه به حزبالله انتقال داده است.
این عوامل همگی موجب ثبات داخلی و بینالمللی این کشور شده است.