به گزارش نماینده، حجتالاسلام احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به توضیحات علی مطهری در خصوص انتخاب کاندیداهای ناظران در هیئت نظارت بر مطبوعات در کمیسیون فرهنگی گفت: هیئت رئیسه مجلس طبق قانون که انتخاب ناظران در هیئت نظارت بر مطبوعات بهعهده کمیسیون تخصصی مربوطه که فرهنگی است، ابلاغ کرد که اعلام نظر کند و بنده براساس بند یک ماده ۲۱۸ آییننامه عمل کردم.
وی ادامه داد: برای اینکه اینگونه حرفهای امثال آقای مطهری که در مجلس میزند پیش نیاید، زمان یک هفتهای تعیین کردیم تا هرکس که قصد دارد برای نظارت در مطبوعات و صدا و سیما کاندیدا شود کتباً به کمیسیون اعلام کند و طبق قانون این اختیار به کمیسیون داده شده تا افراد صاحب شرایط را به صحن مجلس معرفی کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان "ما حق و حقوق کلیه نمایندگان در صحن علنی و کاندیداها را رعایت کردیم" تأکید کرد: بنده به مرّ آییننامه عمل کردم و پای آن نیز محکم ایستادهام.
سالک تصریح کرد: جوسازیهای در داخل صحن علنی و مصاحبههای ۲-۳ روز آقای مطهری را به خداوند متعال واگذار میکنم که اینطور قضاوت میکند؛ البته جواب آقای مطهری را در کمیسیون خواهم داد و اگر بنا باشد در رسانهها نیز عنوان شود، این کار را انجام خواهم داد.
وی اظهار کرد: از کاندیداها به کمیسیون دعوت کردیم تا در چند پارامتر مهم مانند تخصص، سوابق، نوع نگاه خود به مطبوعات و صدا و سیما و دیگر موارد اعلام نظر کند و هرکدام از کاندیداها ۵ تا ۱۰ دقیقه صحبت کردند و اعضای کمیسیون نیز این صحبتها را شنیدند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاندیداها برای نظارت بر این دو شورا گفت: آقایان شجاعی، مطهری، کیایینژاد، پژمانفر و جعفرپور از اعضای کمیسیون و میرمحمدی، رسایی، نبویان، هروی و برخی دیگر نیز خارج از کمیسیون کاندیدا شده بودند و هرکدام مواضع خود را اعلام کردند.
سالک در خصوص اظهارات مطهری مبنی بر اینکه روزه رئیس کمیسیون فرهنگی درست نیست، گفت: انشاءالله روزه آقای مطهری همیشه قبول باشد اما ما با آقای مطهری معامله نکردیم بلکه با خدای خود معامله میکنیم؛ بنده که نمیتوانم به نمایندهای دستور بدهم که به حسن و یا حسین رأی بدهد و تا به حال چنین کاری نکردم و نخواهم کرد و اعضای کمیسیون نظر خود را دادند.
وی با بیان اینکه مطهری نظر خودش را داده که اعضای کمیسیون تصمیمات خود را گرفته بودند، تصریح کرد: بله، هر نماینده قبل از اینکه رأی بدهد فکر میکند و سپس بین خود و خدای خود تصمیم میگیرد چرا که این مباحث مربوط به کشور و قیامتی است، لذا طبیعی است که هر نماینده پیش از رأی دادن فکر کند و بعد از شنیدن صحبتها طبق قانون رأی شخصی خودش را اعلام کند و بنده هیچ القایی به اعضای کمیسیون نداشتم و هرکدام نظر خودشان را اعلام کردند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون امسال به آقای مطهری رأی ندادند کما اینکه سال گذشته به وی رأی داده بودند و سروصدایی نبود اما نمیدانم که چطور شده امسال در کمیسیون رأی نیاورده هیئت رئیسه با برخی از اعضای اقلیت مجلس جوسازی کردند: چرا مطهری رأی نیاورده است؟
سالک ادامه داد: تعویق انتخابات جای سؤال دارد و بنده از رئیس مجلس میپرسم چرا انتخابات را برگزار نکرد و اینکه گفت بند یک ماده ۲۱۸ ابهام دارد، ابتدا باید انتخابات را برگزار میکرد و سپس این بند را از ماده ۲۱۸ را به هیئت رئیسه میبرد تا اگر ابهامی داشت آن ا به کمیسیون آییننامه ارجاع دهند و در آنجا بررسی شود و معنا نداشت جلوی انتخابات و زمانی که کمیسیون طبق مرّ قانون کشیده نادیده بگیرند و این کار، کار خوبی نبود.
وی تأکید کرد: اگر انتخاب عضو ناظر بر هیئت مطبوعات را عقب بیندازند، کمیسیون فرهنگی به هیچ وجه از رأی خود نخواهد برگشت و محکم بر نظر و رأی خود خواهد ایستاد و این جوسازیها نیز توهین به کمیسیون است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نماینده اردبیل در جلسه روز چهارشنبه به کمیسیون فرهنگی بیمهری کرد، گفت: مجلس که جای تبلیغات برای یک نفر نیست بلکه جعل قانون است، اما آقای پیرمؤذن چند دقیقهای از مطهری دفاع کرد که این خود مصداق رانتخواری است و ریاست مجلس نیز باید انتخابات را برگزار میکرد.
سالک ادامه داد: به بنده میگویند که جلسه انتخاب ناظران در عملکرد صدا و سیما و نظارت بر مطبوعات را مدیریت نکردند، اما بنده با صراحت عرض میکنم بهترین مدیریت را در روز سهشنبه برای انتخاب اعضای ناظر داشتم. طبق مرّ قانون اساسی و آییننامه پیشرفتهمان و اعضای کمیسیون نیز شاهد این موضوع هستند.
وی با بیان اینکه رفتارهایی که با کمیسیون فرهنگی شد، درست نیست، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند واقعاً فرهنگ مظلوم است. بنده در شروع جلسه کمیسیون اعلام کردم با توجه به اینکه کمیسیون فرهنگی کمیسیون تخصصی نظارت بر مطبوعات و صدا و سیماست، اولویت با اعضای کمیسیون است اما وقتی کسی از اعضای کمیسیون رأی نیاورده، معضل چیست و این چه بیادبی است و چرا اینطور حرف میزند؟
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: حتی بنده به آقای پژمانفر پیشنهاد دادم: شما که برای نظارت در صدا و سیما کاندیدا شدید به نظارت و مطبوعات بیایید، و فکر کردم نظرش موافق است و نامش را جزو کاندیداهای نظارت بر مطبوعات اعلام کردند اما خودش گفت که میخواهد در نظارت بر صدا و سیما کاندیدا شود و بنده نمیتوانم که کسی را مجبور کنم و این یکی از دلایلی است که پیش از رأیگیری تصمیمگیری نشده بود.
سالک با تأکید بر "ما ترسی از جوسازیها نداریم و به رسالت خود عمل میکنیم و پای آن ایستادیم" خاطرنشان کرد: ما طبق مرّ قانون اساسی و اجرای فرامین و مطالبات آقا عمل میکنیم و اگر کسی مشکل اندیشهای و فکری با ولایت دارد، خودش را اصلاح کند؛ فرمایشات و مطالبات آقا در کمیسیون فرهنگی اساس کار است و ما روی مطالبات ایشان محکم ایستادهایم و اگر کسی مشکلی با ولایت فقیه دارد، خودش را اصلاح کند.
وی تصریح کرد: آقای مطهری در کمیسیون رأی نیاورد و دیگر جای جوسازی نیست و بار دیگر که بخواهند رأیگیری کنند همین موارد را اعلام خواهم کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات سخنگوی هیئت رئیسه مبنی بر ارائه استفساریه در خصوص انتخاب ناظران در هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: این حرفها خلاف قانون است و آقای نعمتی خلاف ماده ۲۱۸ آییننامه عمل کرده چرا که طبق این ماده درباره ناظران باید کمیسیونهای تخصصی نظر بدهند و حرفی از صحن علنی در این ماده نیامده است.
سالک افزود: کمیسیون تخصصی به این نظر رسیده که آقایان رسایی و نبویان را به صحن مجلس معرفی کند و این موضوع بهمعنای تضییع حق دیگر نمایندگان نیست و بلکه اختیاری است که مجلس به کمیسیونهای تخصصی داده است و آقای نعمتی با طرح استفساریه قصد دارد این اختیار را از کمیسیون تخصصی سلب کند.
وی ادامه داد: اگر قرار است استفساریهای طرح شود، باید این حق انتخاب از تمام کمیسیونهای تخصصی سلب شود تا هرکسی که در صحن علنی با تخصص و بدون تخصص کاندیدا شد و با لابیگری رأی بیشتری آورد، ناظر شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما مشکلی با طرح استفساریه نداریم اما قبل از طرح استفساریه در صحن باید ماده ۲۱۸ آییننامه لغو و پس از آن استفساریه مطرح شود.
سالک در پایان تصریح کرد: اعضای هیئت رئیسه قسم خوردهاند که آییننامه را اجرا کنند اما در حال حاضر شاهد هستیم که مقدمات قسم خود را میشکنند که بسیار بد و زشت است.