به گزارش نماینده، با نگاهی دقیق تر به این موضوع درمی یابیم در این مدت بیش از ۶۳ هزار کاربر فقط در شبکه تویتر نیم میلیارد نفری و تقریبا از تمامی کشورهای جهان با انتشار ۱۲۳ هزار پست (پیام) انحصاری ایده و نظر درباره حملات اسراییل به نوار غزه انتشار داده که باعث شده افزون بر ۲۶۴ میلیون کاربر تویتری ضمن دریافت این پیام ها به ابراز عقیده، بازنشر، لایک یا انتخاب آن به عنوان موضوع مورد علاقه اقدام کنند.
این آمار تنها محدود به کاربران انگلیسی زبان تویتر است و آمار فعالیت های دیگر کاربران غیر انگلیسی زبان اروپایی، اسپانیولی، ترکی، عربی، فارسی و ... را شامل نمی شود که اگر امکان دسترسی و تجزیه و تحلیل فعالیت تمام این کاربران وجود می داشت آنگاه عمق تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی در تحولات منطقه ای و جهانی قابل درک تر می شد.
اشاره به کلید واژه های این پیام ها (هشتگ تویتری) تقریبا محتوای بسیاری از این ابراز نظر و عقیده ها و اظهار همدردی، همدلی، حمایت، انزجار و تنفر از حملات و... را نمایان می کند.
supportGaza , #Massacre #Gaza #Children #Israel #Gaza #Palestine #Paris #rally #stopcrimeofIsrael #occupation #Stopmudrer #SaveGaza #GazaUnderAttack #Gaza #Palestine #Israel #PrayforGaza #FreePalestine #SavePalestine #AJAGAZA #Fauzia #GazaUnderAttack #FreePalestine #FreeGaza #PrayForPalestine #PrayForGaza #IStandWithPalestine #ThePassportMovement #Islam #Freedom #Peace #PalestineWillBeFree #Palestine #Gaza #Middleeast #England #Is...
#freepalestine #freegaza #prayforpalestine #prayforgaza #palestine #gaza #Israel #IsraelTerrorist #obama #america #american #Britain #hamas #Palestinewillbefree #Islam #peace #Freedom #Zionist #Jew #J...
برای اینکه عمق این تاثیرگذاری بیشتر درک شود، کافی است اشاره شود، ۶۰ هزار نفر فعال موضوع غزه در شبکه تویتر هر کدام دارای طرفدارانی از ۱۹ میلیون تا چند صد هزار نفر به عنوان دوستان و علاقمندان هستند که پیام های آنان را دریافت می کنند و در حقیقت جامعه دریافت کننده این ۵۲۵ میلیون ابراز عقیده و نظر به بیش از صدها میلیون کاربر می رسد.
به عنوان نمونه وقتی شخصیت هایی مانند ماهر زین خواننده با بیش از ۱۹ میلیون طرفدار تویتری، محمد العریقی با ۹ میلیون ۲۸۰ هزار علاقمند، محمد عساف با ۳میلیون و۳۰۳ هزار دوستدار، شام ادریس با ۶۰۶ هزار طرفدار، نومن علی خان ۶۲۶ هزار علاقه مند و ... یک پیام را در شبکه تویتر انتشار یا بازنشر و ... کنند، همه طرفداران آنها نیز آن پیام را دریافت خواهند کرد و این جا قدرت و تاثیرگذاری شبکه ها و رسانه های اجتماعی قابل درک تر می شود.
نکته قابل تامل دیگر درباره قدرت نوظهور رسانه های اجتماعی این است که امروز فناوری های ارتباطی به حدی پیشرفت کرده که تقریبا در تمامی شبانه روز دسترسی به این شبکه ها با داشتن کمترین تخصص و مهارت و تنها با داشتن گوشی های تلفن همراه هوشمند عملی شده است و از همین رو حدود ۲۶ درصد از کابران اشاره شده با موبایل های سیستم عامل آی او اس، ۲۸ درصد موبایل اندرویدی و ۱۷ درصد غیر اندرویی و تنها ۲۹.۵ کاربران از طریق سیستم های تحت وب از جمله کامیپوتر و لب تاپ و ... به شبکه تویتر متصل شده اند.
بر اساس این یافته ها می توان گفت که حدود ۷۰ میلیون کاربر تویتر تقریبا همزمان با انتشار پیام ها در شبکه، ضمن اطلاع از انتشار به محتوای آن نیز درسترسی می یابند که این سرعت در انتشار و دسترسی به پیام بویژه تعاملی بودن فضای رسانه های اجتماعی باعث شده تاثیرگذاری رسانه های سنتی صوتی و تصویری از جمله سی ان ان، بی بی سی، رویترز و ... هر روز کمتر و کمتر شود.
شتاب این روند به جایی رسیده که رسانه های سنتی برغم همه تلاش ها برای سانسور تحولات منطقه یا برجسته سازی وقایعی مانند سقوط هواپیمای مالزیایی بر فراز اوکراین، ایجاد چالش بین روسیه با اروپا و آمریکا و چند سوژه دیگر نتوانستند فجایع و حملات بیرحمانه به مردم غزه را از دید جامعه جهانی پنهان کنند، بگونه ای که بعد از گذشت دو هفته از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه امروز مجبور شده اند بخشی از واقعیت را مورد اشاره و بازنشر قرار دهند که تکرار درخواست های رژیم اشغالگر قدس برای دستیابی به آتش بس از این اعترافات است.
به نظر می رسد، آنچه سبب شد رژیم صهیونیستی پس از ۱۹روز از آغاز حملات و کشتن بیش از ۸۰۰ فلسطینی که بیش از ۷۰ درصد آنان کودکان و زنان بودند به آتش بس وادارد، فرار از فشار افکار عمومی جهان است، زیرا هدف خود از این حملات را حذف توان نظامی مقاومت اعلام کرده بود در حالی که تنها مردم را قتل عام می کرد و شلیک راکت ها نیز همچنان تا تل آویو ادامه داشت.
گرچه صدمات مردم غزه بویژه شدن کودکان و زنان غیرقابل جبران می باشد، اما واقعیت این است که رژیم صهیونیستی باردیگر در دستیابی به خواسته های خود ناکام ماند و همزمان زمین گیری جبهه رسانه های آمریکایی اروپایی این رژیم در برابر رسانه نو و شبکه های اجتماعی فضای مجازی، تل آویو را در برابر این حقیقت قرار داد که یازنده جنگ در افکار عمومی جهان است.
براساس گزارش های بسیار رسانه ها از تجمع ها و راهپیمایی های ضد صهیونیستی در سراسر جهان، افزون بر بیشتر شدن نفرت مردم مسلمان منطقه از رژیم صهیونیستی، آمریکا و کشورهای اروپایی نیز شاهد برگزاری چنین اعتراضات گسترده ای بودند و حتی جامعه یهودیان از اقدامات این رژیم برائت جستند و حملات به مردم بی دفاع را جنایت جنگی و غیرقابل توجیه اعلام کردن.
این یکپارچگی در افکار عمومی جهانی که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به عزه بیشتر آشکار شد، نشان می دهد که ملت ها راه ارتباط با هم و شناخت واقعی مسائل را بیرون از مسیرهای هدایت شده رسانه های وابسته به قدرت ها می دانند و در راه های نو گام می گذارند.
براساس این تجربه، حضور فعالانه کاربران با دیدگاههای متفاوت در شبکه ها و رسانه های اجتماعی، این واقعیت را نشان داد که افول دوره سازماندهی افکار عمومی با اهداف خاص و ایجاد بحران های ساختگی صاحبان قدرت و ثروت از طریق توسل به رسانه های بین المللی مکتوب، شنیداری و تصویری و محصور، آغاز شده و بعید است از این پس بتوان جامعه جهانی را بیش از دو تا سه هفته با انتشار اخبار و اطلاعات مغرضانه و غیر واقعی کنترل و مدیریت کرد.
منبع: مشرق