به گزارش نماینده، حجتالاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با فارس پیرامون «انتشارات خوارزمی» و اینکه ظاهرا تغییراتی حاصل شده و مالکیت این انتشارات به سازمان تبلیغات واگذار خواهد شد، اظهار داشت: این پرونده قامضی است، از زمانهای قدیم ما دارای سهامی بودهایم که این سهام دچار چالش شده بود، یعنی در ادوار زمان به شکلی شده بود که برخی اعضای هیات مدیره گمانی داشتند که سهام ما اولا این تعداد نیست و ثانیا قوت تعیین مدیریت ندارد، اما ما رفتیم و اثبات کردیم که تعداد سهاممان این میزان است و دادگاه با تایید کارشناسان حقوقی پذیرفته و در حال ابلاغ رای است. کارشناسان کار خود را کردهاند و در شرف ابلاغ رای هستیم که اگر ابلاغ صورت گیرد همانند سایر انتشاراتها به وظیفه قانونی خود عمل میکنیم.
خاموشی در پاسخ به اینکه در حال حاضر چند درصد از سهام برای سازمان تبلیغات بوده و چند درصد از آن دیگران است، گفت: میزان سهامی که به لحاظ حقوقی وابسته به سازمان تبلیغات باشد کاملا پیداست، این سهام پس از تثبیت قضایی و حقوقی انشاءالله اعلام میشود و ما به وظیفه خود عمل میکنیم.
رئیس سازمان تبلیغات پیرامون این موضوع که اینکه عنوان شده تا هفته آینده رای صادر میشود و واگذاری صورت میگیرد، ابراز داشت: دادگاه برگزار شده است، بحث مصادره هم نیست، ببینید ما سهامدارانی بودیم مثل اینکه عدهای افزایش سرمایه بدهند، سهامی کاهش یافته و سهامی افزایش مییابد.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه یعنی شما سهام طرف مقابل و یا وراث را خریداری کردهاید، بیان کرد: خیر، قبلا خریداری شده بوده، اما در درج در اسناد رسمی دچار مشکل شده بوده است. الان برای محاکم اثبات شده است که سازمان دارای تعداد مشخصی سهام است که پس از ابلاغ رای ما اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
حجتالاسلام خاموشی درباره زمان ابلاغ رای هم گفت: پروسه ابلاغ رای تابع قوه قضائیه است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به اینکه شنیده شده ۴ سالی است سازمان تبلیغات در حال احیای این انتشارات است، تصریح کرد: از نظر حقوقی باید مدافع منافع سازمانی باشیم، مدافع سرمایه سازمانی باشیم، ما براین اساس دنبال مدارک رفتیم و مدارک ما به ما گفت که دارای سهام غالب هستیم.
وی اضافه کرد: به هر ترتیب انتشارات امیرکبیر زمانی به سازمان تبلیغات اسلامی داده شد، بنده در آن زمان نبودم، الان امیرکبیر را تحویل گرفتهایم و باید خوب اداره کنیم، کار ما این است، تابع قانون هم هستیم هر زمان هر حکم داده شود تبعیت میکنیم.
وی پیرامون اینکه شما در مسیر طی شده با وراث آقای حیدری به مشکلی برنخوردهاید، ادامه داد: پرونده قطور است، این موضوع را بخش حقوقی سازمان باید پاسخ گوید. بی بی سی اکنون در حال تولید برنامه در این باره است، مهم نیست ما مسیر خود را ادامه میدهیم. قانونا اگر ما سهام غالب باشیم باید به وظیفه خود عمل کنیم.
خاموشی افزود: بنده تابع رای دادگاه برای اینکه ما سهام غالب هستیم یا نیستیم هستم، اگر سهام غالب باشیم که به زعم ما هستیم، باید مدیر عامل معرفی کنیم و سیستم را اداره کنیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی متذکر شد: انتشارات خوارزمی را به اقتضای خوارزمی اداره خواهیم کرد، یعنی اگر آنجا معروف به روشنفکری است ما حتما با نگاه به انقلاب اسلامی انتشارات خوارزمی را اداره خواهیم کرد. یعنی آنجا را معطوف به مثلا چاپ نشر بینالملل نخواهیم کرد، چون این چاپ کامل معطوف به حوزه دین است.
وی گفت: روزی که سوره مهر را تحویل گرفتیم خدا کمک کرد و به اینجا رسید، فقط خدا خواست، مثل سایر انتشاراتهای میدان داری نسبتا مطلوبی داریم، اگر طبق رای دادگاه ما سهام غالب باشیم اقدامات را انجام میدهیم.
خاموشی در پاسخ به اینکه اگر سهام غالب نباشید چه میکنید، ابراز داشت: در این صورت به میزان و اندازه سهممان حرف میزنیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره اینکه اگر چندین سهامدار باشد با مشکل مواجه نخواهید شد، بیان کرد: خیر، شرکتها اصولا قوانین خود را دارند، اگر سهام غالب باشیم و توانایی تعیین مدیرعامل را داشته باشیم طبعا سیاستها بطور طبیعی تابع سهام غالب خواهد بود.
این گزارش اضافه میکند، انتشارات خورازمی به عنوان یکی از ناشران قدیمی و باسابقه کشور که تا سال ۱۳۸۶ به مدیریت علیرضا حیدری خواجهپور مشغول فعالیت بود، اما با درگذشت وی بر اساس آنچه توافقات قبلی خوانده میشود وارد مرحله تعیین مالکیت در قوه قضائیه شده است. اقدامی که بر اساس قرائن موجود از چهار سال پیش در دست پیگیری بوده است.
انتشارات خورازمی در عمر ۴۶ ساله خود آثار متعددی را در حوزه ادبیات معاصر، ادبیات کلاسیک، سفرنامه، فلسفه و مفاخر علمی منتشر کرده است. انتشارات خوارزمی در سال ۱۳۴۷ با همکاری چندین نفر به عنوان یک شرکت سهامی پایهگذاری شد و در طول فعالیت خود با فراز و نشیبهای زیادی روبرو شد. سال ۱۳۵۲ با اختلافی که بین شرکاء این شرکت پیش آمد تا آستانه تعطیلی پیش رفت که با پا درمیانی و خرید بخشی از سهام آن انتشارات توسط «عبدالرحیم جعفری» بنیانگذار انتشارات امیرکبیر دوباره به حیات خود ادامه داد. این انتشارات از سال ۸۶ تاکنون توسط وارثان مرحوم حیدری اداره میشد.