به گزارش نماینده به نقل از فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه پارلمان، تقاضای جمعی از نمایندگان برای مسکوت ماندن بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را بررسی و به تصویب رساندند.
وکلای ملت با استناد به ماده ۱۹۵ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، خواستار مسکوت ماندن سه ماهه بررسی طرح مذکور و ارجاع آن به کمیسیون مربوطه شدند.
بهارستاننشینان با ۱۳۲ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در صحن علنی خانه ملت، به مسکوت ماندن طرح یاد شده رأی مثبت دادند.
غلامرضا نوری نماینده مردم بستانآباد در مجلس شورای اسلامی و یکی از متقاضیان مسکوت ماندن طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی طی سخنانی گفت: در روزهای گذشته و در حین بررسی طرح فعالیت احزاب ایراداتی مطرح شد که لزوم مسکوت ماندن طرح را گوشزد میکند.
وی از لزوم توجه به احزاب تأکید کرد و افزود: با توجه به رویکرد جمهوری اسلامی ایران و توجه به نظام پارلمانی و همچنین فعالیت احزاب که یکی از دلایل اهمیت این طرح محسوب میشود باید طرح پیش روی ما با دقت بالایی بررسی و تصویب شود.
نوری در بیان دلایل تقاضای مسکوت ماندن بررسی طرح اظهار داشت: در حین بررسی تقاضاهای متعددی برای تغییر طرح مطرح شد و نمایندگان نیز ایرادات فراوانی در این زمینه گرفتند و همین موضوع نشاندهنده عدم پختگی کافی طرح بود.
نماینده مردم بستانآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشهایی از طرح فعالیت احزاب و گروههای سیاسی با قانون اساسی تضاد دارد، خاطرنشان کرد: برای تهیه و تدوین این طرح نظرات احزاب سیاسی و مرکز پژوهشهای مجلس گرفته نشده است و دولت لایحهای در این زمینه در دست تنظیم دارد که میتوان از آن لایحه نیز بهره برد.
نوری همچنین تصریح کرد: بیش از یک سال به برگزاری انتخابات آینده زمان وجود دارد و میتوان یک طرح جامع و لازم را ارائه و به تصویب رساند.
جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی هم در مخالفت با تقاضای مسکوت ماندن بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی گفت: طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی دارای پختگی کافی است و کار کارشناسی دقیق و لازم بر روی آن انجام شده است.
وی از همکاران خود خواست به تقاضای مسکوت ماندن نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی رأی مثبت ندهند تا روند بررسی این طرح در صحن علنی مجلس ادامه یابد.