شناسهٔ خبر: 59172 - سرویس جامعه
منبع: فارس

تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید دانشگاه‌ها-4

داداش‌پور: جریانات سیاسی دانشگاه را به حاشیه می‌برند/رهبری پرچمدار پیشرفت علمی کشور

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه پیشرفت علمی کشور به سردمداری مقام معظم رهبری به نیمه راه خود رسیده است، گفت: هرگونه توقف در روند پیشرفت علمی کشور ما را از غافله علم عقب می‌اندازد.

به گزارش نماینده به نقل از فارس هاشم داداش‌پور عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس  با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با اساتید دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: از نظر بنده مهمترین محور سخنان مقام معظم رهبری در این دیدار بحث تحول در علوم انسانی بوده است.

وی افزود: علوم انسانی غربی انسان الهی و توحیدی به وجود نمی‌آورد که این موضوع در سخنان مقام معظم رهبری نمایان است. علوم انسانی غربی انسانی را به وجود می‌آورد که تک‌بعدی و تک ساحتی است و مادی تربیت می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: فضایی که در غرب وجود دارد نشان از این می‌دهد که انسان تک‌بعدی در جست‌وجوی این است که خودش را به عنوان یک کالای مادی به دنیای پیرامون خود عرضه کند اما علوم دینی به دنبال تربیت انسان دینی، حکیم، عالم و فرزانه است.

داداش‌پور با بیان اینکه علوم غربی به بازتولید سکولاریسم می‌پردازد، گفت: اما الهی شدن و توحیدی شدن در بطن علوم انسانی بومی و اسلامی است.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه پیشرفت و نشاط علمی با پرچمداری مقام معظم رهبری از دهه ۸۰ اوج گرفته است، گفت: ما شاهدیم که در دهه گذشته نهضت پیشرفت نرم‌افزاری در کشور شروع شده است و تولید علم شتاب گرفته است. اگر در حالا که به نیمه راه رسیده‌ایم در این شتاب توقف یا کندی رخ دهد ما از غافله علم در دنیا عقب می‌افتیم.

وی افزود: مشغول شدن به فعالیت‌های حاشیه‌ای ما را از غافله پیشرفت عقب می‌اندازد. ما باید بدانیم که کارویژه اصلی دانشگاه تولید علم و تربیت نیروی انسانی است و دانشگاه نباید به مرکزی برای فعالیت جریانات سیاسی تبدیل شود.

«سیاسی‌بازی با اینکه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و دانشجویان از فعالیت سیاسی و اجتماعی کشور آگاهی داشته باشند تفاوت دارند چراکه اگر جامعه دانشگاهی از مسائل روز آگاهی نداشته باشد نمی‌تواند پاسخگوی نیاز جامعه خود باشد.»

داداش‌پور با تاکید بر اینکه با ورود جریانات سیاسی به دانشگاه‌ها کارویژه اصلی دانشگاه به حاشیه خواهد رفت، گفت: برای اینکه دانشگاه‌ها کارویژه خود را به خوبی دنبال کنند ما باید نخبگانی را برای حوزه‌های مختلف تربیت کنیم و از مهاجرت آنان جلوگیری کنیم.

این استاد دانشگاه با انتقاد از مهاجرت نخبگان کشور در دهه گذشته با تشویق بعضی افراد دانشگاهی، گفت: روند مهاجرت در دهه گذشته از درصد بالایی برخوردار بود که در چند سال اخیر این روند معکوس شده است. ما در خاطر داریم که در اوایل دهه ۸۰ مهاجرت نخبگان توسط برخی افراد صورت می‌گرفت.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطرنشان کرد: برای شتاب بخشیدن به تولید علم باید به دنبال تولید علم نافع و هدفمند کردن آن برویم تا بتوانیم از طریق آن انسان چند بعدی را تربیت کنیم.