میتوان با مراقبت ویژه از پوستهای جوشدار در تابستان از بدتر شدن ظاهر پوست جلوگیری کرد؛ مثلا با کارهای زیر:
۱٫ استفاده از پنهای مخصوص شستشو را محدود کنید و فقط روزی یکی- دو بار که بهتر است شبها قبل از خواب باشد، پوست را با آنها بشویید. در عوض از لوسیونها یا محصولات شستشوی ژلمانند که مخصوص پوستهای چرب و جوشدار است، استفاده کنید و قبل از تجدید کرم ضدآفتاب، صورتتان را با آنها بشویید.
۲٫ نباید هر ۳ ساعت یکبار، بدون پاککردن پوست، دوباره روی آن ضدآفتاب بزنید. اول پوست را بشویید تا از کرم و مواد آرایشی پاک شود. سعی کنید از کرمهای ضدآفتاب رنگدار هم استفاده نکنید چون با اینکه واژه بدون چربی روی آنها نوشته شده، پایه چربی دارند. کرم ضدآفتاب بیرنگ استفاده کنید و اگر تمایل دارید جوشهایتان پوشانده شوند و اصرار بر مصرف کرمپودر دارید، باید بدانید احتمال بدتر شدن جوشهایتان وجود دارد.
۳٫ اگر تا به حال برای درمان جوش به پزشک مراجعه نکردهاید، در اولین فرصت این کار را انجام دهید و هرگز به بهانه اینکه جوش زیرپوستی یا ریز و سطحی دارید، آن را سرسری نگیرید چون درمان جوش سادهتر و ارزانتر از درمان جای آنهاست. بهخصوص اگر میبینید با تغییرات فصلی یا آب و هوایی دچار جوش میشوید، زیرا امکان دارد اگر به مناطق ساحلی و کنار دریا که هوای مرطوب دارد هم بروید، شاهد بدتر شدن جوشها باشید.
۴٫ جوشها را دستکاری و خودسرانه مصرف داروها را کم و زیاد یا قطع نکنید. در ابتدای مصرف برخی داروهای مخصوص درمان جوش مثل راکوتان امکان دارد شاهد بدتر شدن وضعیت پوستتان باشید اما نباید توصیههای پزشک را نادیده بگیرید.
۵٫ اگر میخواهید از تاثیر سوء آب و هوای تابستان در امان بمانید، تا میتوانید، در برابر آفتاب پوست خود را مراقبت کنید. به صلاحدید پزشکتان شاید بهتر باشد از ضدآفتاب فیزیکی استفاده کنید و با کلاه لبهدار که کل صورتتان را بپوشاند، مانع رسیدن اشعه مضر آفتاب به پوست شوید چراکه گاهی تعریق زیاد شما را مجبور میکند مدام با دستمال صورتتان و کرم محافظتکننده آن را پاک کنید.
منبع : سلامت ایران