نماینده ای از تبار حافظ و سعدی و کوچه باغ های بهار نارنج است که عطر سالهای دفاع و حماسه را با خود دارد. بعد از سال ها اسارت «ضرغام صادقی» حال در کسوت عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی مشغول خدمت رسانی است و به حسب اتفاق روزی افتخار میزبانی اش را داشتیم که از دیدار با رهبری می آمد. در حاشیه بازدید نماینده مردم شیراز از نماینده، بخشی از گپ و گفتمان به بیان خاطراتی جذاب از سال ها همنشینی اش با سید آزادگان ایران گذشت و البته گریزی نیز به حاشیه دنیای چند رنگ سیاست داشتیم و بحثمان به رابطه دولت و مجلس و حتی عملکرد قوه قضائیه هم کشیده شد و البته بحث روز مذاکرات هسته ای هم نقل محفلمان شد...
نماینده: به نظر شما در شرایط کنونی چه بایسته هایی را باید در روابط دولت و مجلس مد نظر قرار داد؟
ما به عنوان فراکسیون اصولگرایان مشتاقیم مشی رهبری در خصوص دولت ها را در پیش بگیریم؛ در همه دورهها شاهد هستیم که فضای حمایتی رهبری از دولت ها یکی از اصلی ترین رویکردهای ایشان است لذا ما نیز می بایست به منظور تامین مصالح کشور در همین مسیر حرکت کنیم.امیدواریم دولت هم از این فضا بهترین استفاده را انجام دهد و خروجی این رویه، پیشرفت کشور و حفظ نظام باشد.
نباید فراموش کرد که در حال حاضرکه مهم ترین اولویت کشور مقوله اقتصاد است و نسخه شفا بخش این مسئله هم سیاست های اقتصاد مقاومتی است دولت باید تمام تلاش خود را برای تحقق این امر و به دور از شعار زدگی صرف نماید.
نماینده: نحوه تعامل مجلس با دولت طی این یک سال گذشته و تا امروز را چگونه ارزیابی می کنید؟
یکی از قدامات خوب و کم نظیر مجلس نسبت به این دولت، میزان آرایی بود که به وزرای پیشنهادی دولت داده شد؛ تقریبا ۱۰ نفر از وزرای این دولت توانستند بالای ۲۰۰ رای را از نمایندگان اخذ کنند که به نظر میرسد این بهترین استقبال از دولت در بدو شروع فعالیتش بود.
بحث هایی هم که تحت عنوان تعداد سوالات مطرح شده از اعضای کابینه در رسانه ها مطرح می شود به نظر می رسد، بیشتر جنبه فضاسازی داشته باشد چرا که تعداد سوالاتی که از اعضای این دولت در صحن علنی مجلس مطرح شد تنها ۷-۸ مورد است که در خلال این یکسال فقط ۵ مورد منجربه عدم اقناع نماینده ها شده است.
نماینده: در هفته قوه قضاییه قرار داریم، عملکرد دستگاه قضا در مبارزه با مفاسد اقتصادی و مشخصا همین پرونده ۳ هزار میلیاردی را چگونه ارزیابی می کنید؟
هر چند در مبارزه با مفاسد اقتصادی کارهای خوبی انجام شده ولی تا نقطه ایده آل فاصله داریم و می طلبد تلاش های بیشتری در این زمینه صورت گیرد. رسیدن به این هدف البته کار سختی است. چرا که در وهله اول نیازمند امکانات و نیروی انسانی کافی برای این منظور می باشد و در این موضوع هم تردیدی نیست که هم از لحاظ نیروی انسانی هم از لحاظ پشتیبانی و هم از لحاظ قوانین دچار کاستی هایی هستیم که می بایست تا حد امکان مرتفع شود.
مجلس هم به دنبال مطالبی که دادستان کل کشور در صحن علنی مطرح کرد این آمادگی را دارد که اگر قوانینی مزاحم شناخته می شود و یا در جایی خلا قانونی داریم و نیازمند تصویب قانون جدید است به تمام توان وارد این عرصه شود و به تنقیح و تصویب قوانین بپردازد.
نماینده: جنابعالی به عنوان یک پزشک، میزان موفقیت وزارت بهداشت دولت یازدهم و طرح تحول نظام سلامت را چگونه می بینید؟
کاری که در سال ۹۳ در حوزه سلامت شکل گرفت به نظر من یکی از اقدامات طلایی در طول چند سال بعد از انقلاب بود. دلیلش هم این است که اولا مقام معظم رهبری سیاست های ابلاغی بخش سلامت را ابلاغ کردند و همین اتفاق باعث روشن شدن راهبردهای اساسی در این عرصه شد. نکته دوم اینکه مجلس شورای اسلامی هم با اختصاص اعتبارات به بخش سلامت از محل هدفمندی یارانه ها موافقت کرد و نکته سوم فضای مثبت و همکاری خوب دولت و مجلس بود که منجر به تزریق بودجه ۹۰۰۰ میلیار تومانی در بخش سلامت گردید. این یک فرصت طلایی و استثنایی برای وزارت بهداشت است که بتواند یک اقدام ریشه ای، عمیق و تاثیر گذار در زندگی مردم انجام دهد.
در این دوره مقوله سلامت از اولویت چهارم به اولویت دوم ارتقا یافته که این گام اساسی و مبارکی است و مسئولین وزارت بهداشت باید از این فرصت طلایی استفاده کنند و به فکر رفع مشکل مردم در حوزه سلامت باشند تا فرمایش رهبری مبنی بر اینکه باید کاری کنیم که بیمار به غیر از درد بیماری دغدغه دیگری نداشته باشد، محقق شود.
نماینده: آیا پیش بینی تامین بودجه برای سال های آینده هم صورت گرفته؟ یعنی آیا این احتمال وجود ندارد که احیانا انتظاری در جامعه ایجاد شود و در سال آینده امکان استمرار این روند مهیا نباشد؟
یکی از نگرانی های جدی ما همین است! چون ممکن است این امکان فراهم نشود که هر سال ۹۰۰۰ میلیارد تومان به یک دستگاه اجرایی تزریق شود به نظر من باید این اعتبار مدیریت شود و علاوه بر بخش درمان به بخش بهداشت و آموزش که به نوعی زیرساختی تر می باشد توجه ویژه شود.
لازم است سرمایه گذرای ها و برنامه ریزی هایی انجام دهیم که اگر زمانی هم این اعتبارات موجود نبود، بتوانیم همین روند را در بهبود نظام سلامت ادامه دهیم و این فرصت طلایی تبدیل به چالش نشود.
نماینده: تحلیل شما از روند مذاکرات هسته ای کشورمان با ۱+۵ چیست؟
همانطور که می دانید اصل مذاکره مورد حمایت رهبری قرار گرفته اما اینکه به چه شیوه ای وارد مذاکره شویم و خروجی حاصل از این مذاکرات چیست دو نکته اساسی در این فرایند است. لذا در سه سطح می توان به سوال شما پاسخ گفت: اولا اینکه مقام معظم رهبری فضای مثبت مذاکره و زمینه آن را به خوبی برای تیم مذاکره کننده آماده کرده اند. نکته دوم اینکه در بخش هسته ای از لحاظ دانش فنی به نقطه ای رسیده ایم که دنیا توانمندی ما را کاملا پذیرفته است.سومین نکته مردم هستند که از این دانش هسته ای حمایت می کنند و به این مقوله به عنوان یک سرمایه نگاه می کنند و علاقه دارند از این علم بهره گیری شود.
لذا می بایست به خوبی از این سرمایه ها بهره بگیریم و از منافع و مصالح نظام محافظت کنیم در عین حل دنیا بفهمد که ما اهل مذاکره و تعامل هستیم و اگر نگرانی هایی هم وجود داشته، فضا باز است که بیایند و بازدید کنند.