به گزارش نماینده ؛ به نقل از فارس ، صدای مشاور سلامت برای ارتقای سطح سواد سلامت مردم و بالا بردن دانش مردم برای حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود مطالب آموزشی را منتشر می کند و در عین حال به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ می دهد.
یادآوری میشود شهروندان ایرانی از هر جای ایران می توانند سئوالات مورد نظر خود را درباره مسائل مرتبط با سلامت جسم، سلامت روان،بیمارهای واگیر و غیر واگیر و راههای پیشگیری و درمان آنها طی تماس با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۱۱۶۶۷ یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کنند.
زایمان زودرس در زنانی که شب کار هستند
خسرو صادق نیت، رئیس بیمارستان بهارلو با اشاره به شعار انجمن جهانی خواب، که سال جاری را با عنوان خوابی راحت تنفس آسان و بدنی سالم نامگذاری کرده است،گفت: بروز زایمان زودرس در زنانی که شب کار هستند بیشتر است.
خسرو صادقنیت در نشست خبری روز جهانی خواب که امروز پنجشنبه ۲۲ اسفند سال جاری در بیمارستان بهارلو توسط انجمن پزشکی خواب ایران برگزار شد گفت: مردم کشور ما با توجه به مشکلات مختلفی که دارند به انواع اختلالات خواب مبتلا هستند.
وی افزود: در طبقهبندی اختلالات خواب بیش از ۸۰ نوع بیماری داریم و عوارض جسمی و روانی مختلف اعم از سکته قلبی و مغزی، تصادفات مرگبار و بیماریهای روانی میتواند ناشی از اختلالات خواب باشد.
این فلوشیپ اختلالات خواب ادامه داد: معمولا بیماران مبتلا به اختلال خواب مشکل خود را کمتر درک میکنند زیرا حین خواب اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: بنای انجمن علمی پزشکی خواب ایران این بوده تا اختلالات خواب را به مردم بشناسد تا برای داشتن خواب سالم تلاش کنند چرا که در این صورت بیداری سالمی نیز خواهند داشت.
صادق نیت در پاسخ به سوالی مبنی بر رابطه میزان ابتلا زنان شاغل به اختلالات خواب گفت: در کادر درمانی و به خصوص پرستاران و دانشجویان انترن و رزیدنت ۳ مطالعه انجام شده است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد پرستاران شیفتکار از انواع بیخوابیها و اختلالات خواب شکایت داشتند.
متن کامل خبر
راههای مقابله با استرس کدامند؟
عباسعلی ناصحی، روانپزشک با اشاره به اهمیت کم مردان به بهداشت و سلامت جسمی و روانی خود، کم کردن منابع استرس و پرداختن به فعالیتهایی مانند ورزش، مسافرت و کارهای عامالمنفعه را جزو تکنیکهای کاهش استرس عنوان کرد.
وی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به لزوم اهمیت سلامت روان مردان، اظهار داشت: وقتی به مراکز درمانی مراجعه میکنیم، میبینیم که مراجعه خانمها بیشتر از آقایان است، ممکن است این تصور پیش آید که خانمها بیشتر بیمار میشوند، درحالی که تختهای بیمارستانی توسط مردان بیشتر از زنان اشغال میشود.
وی افزود: این نشان میدهد که خوشبختانه خانمها به سلامتیشان بیشتر از مردان اهمیت می دهند و زودتر از آنها به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
ناصحی ادامه داد: بیشتر مردان زمانی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که نیاز به بستری شدن دارند و بیماریشان سخت شده است.
این متخصص بهداشت و روان اظهار داشت: این موضوع علاوه بر مراکز درمان جسمی، در درمانگاههای روانپزشکی نیز به چشم میخورد. بر این اساس مراجعه خانمها به مراکز درمان روانشناختی بیشتر از آقایان است، اما بیشتر تختهای بیمارستانهای روانپزشکی را مردان به خود اختصاص میدهند.
متن کامل خبر
غذاهایی که حافظه را تقویت میکند
وحید عرفانی متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به اینکه چگونه میتوان با مصرف غداهای مفید حافظه را تقویت کرد، اظهار داشت: تأثیر تغذیه در عملکرد تمامی اندامهای بدن از جمله مغز به اثبات رسیده است؛ پژوهشگران روی تأثیر غذاهای مختلف بر عملکرد مغز تحقیقات زیادی انجام دادهاند که مهمترین آن تأثیر ماهی و روغن ماهی بر حافظه استعداد و موفقیت ذهنی به اثبات رسیده است.
وی با اشاره به اینکه افرادی که ماهی به مقدار زیاد مصرف میکنند کمتر در معرض ابتلا به فشارهای عصبی از دستدادن تمرکز و کم شدن حافظه قرار میگیرند، افزود: چربی امگا ۳ موجود در ماهی التهاب مغز را کاهش میدهد و از آن محافظت میکند؛ در عین حال برای رشد مناسب مغز در کودکان ضروری است.
وی به نقش میوه و سبزیها در عملکرد مغز و حافظه اشاره کرد و ادامه داد: از آنجایی که میوه و سبزیها سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامینها هستند علاوه بر اینکه از پیری زودرس از جمله پیری مغز پیشگیری میکنند تا ۱۱ درصد احتمال بروز سکته را نیز پایین میآورند.