به گزارش نماینده ؛ همایون هاشمی در جمع اصحاب رسانه در اردبیل اظهار کرد: سازمان بهزیستی با رویکرد جدید آگاهسازی و پیشگیری در سطح اول را در دستور کار خود قرار داده و بهعنوان پیشتاز و صفشکن و الگو در این زمینه سعی میکند پرچمدار حرکتهای تحولی در جامعه باشد تا زمینه برای مهار برخی آسیبها و ناهنجاریها فراهم آید.
وی با بیان اهمیت آگاهسازی و پیشگیری در حوزه اجتماعی، گفت: اعتقاد ما بر این است که در این حوزه دو آسیب اعتیاد و طلاق کشور را بهشدت تهدید میکند و در این زمینه نگرانیهایی نیز وجود دارد که باید با تکیه بر عناصر آگاهسازی و پیشگیرانه بتوانیم مشکلات و نگرانیها را برطرف کنیم.
هاشمی اهمیت انسجام بخشی در کارها و سیاست گذاریهای درست در حوزه پیشگیرانه را ضروری بیان کرد و افزود: بهزیستی وظیفه مداخله در آسیبها و کاهش بار اعتیاد را بهعهده دارد بهطوری که در بخش توسعه کمی تعداد مراکز ترک اعتیاد ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: اواخر سال ۹۰ تنها ۱۸۰ کمپ در کشور وجود داشت که در حال حاضر ۷۰۰ کمپ استاندارد، مجاز و دارای کادر مجرب مددکاری، پزشک و روانشناس انجام وظیفه و در این حوزه اقدامات ضروری را اجرایی میکند.
وی بیان کرد: آموزش سطح یک خانوادهها و هوشیاری و مراقبتهای آنها بههمراه تشکیل گروههای همیار و CBR که منجر به افزایش آگاهسازیها میشود در اولویت بهزیستی است بهطوری که تاکنون ۳۸۰ گروه جمعیتی همیار در این زمینه تشکیل شده است.
آمار طلاق در کشور از مرز ۸۰ هزار نفر گذشت
هاشمی با اشاره به اینکه طلاق یکی از آسیبهای جدی است، گفت: در این زمینه طرح پایلوتی در استان یزد اجرا شده که به کاهش ۴۸درصدی طلاق منجر شده که از سال آینده بنا داریم این طرح را که با فعال کردن گروههای مداخلهگر نظیر مددکاران و روانشناسان انجام میشود بهشکل واقعی عملیاتی کنیم تا آثار آن ملموستر باشد.
وی افزود: معضلات اجتماعی و آسیبهایی همچون اعتیاد، طلاق، کودکان کار، زنان خیابانی، کودک آزاری و همسر آزاری در قالب یک بسته اورژانس اجتماعی مورد توجه بهزیستی قرار گرفته و هرچند آمارها بهنسبت سالهای گذشته کاهش قابل توجهی را نشان میدهد اما اگر مراقبتها تداوم پیدا نکند مشکلات میتواند جدیتر باشد.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به تغییر رویکرد سازمان بهزیستی با گذر از حمایت صرف بهسمت توانمند سازی، بیان کرد: ما با رسیدن به این توانمندی جامعه هدف خود در حقیقت بهرهوری و اثربخشی را ارتقا میدهیم بهطوری که در این زمینه از همه گروههای جمعیتی استفاده کرده تا بتوانیم بهشکل فراگیر مسئولیت خود را به انجام برسانیم.
وی تشریح کرد: در بحث ازدواج و طلاق آمارهای امسال نشان میدهد که ۲۰ درصد ازدواجها در کشور منجر به طلاق شده بهطوری که از ۴۸۰ هزار ازدواج ثبت شده حدود ۸۰ هزار مورد به طلاق منجر شده است.
هاشمی گفت: در طرح پایلوتی که در استان یزد موفق بودیم و قصد اجرای کشوری آن را داریم جلوی طلاق حتی توافقی گرفته میشود و با یک سال حالت تعلیق در این زمینه با انجام کارهای مشاورهای سعیمان بر این است تا بتوانیم به صلح و سازش زوجین کمک کنیم.