شناسهٔ خبر: 45111 - سرویس جامعه

بیماران سرطانی را دریابیم

فوق تخصص خون و سرطان گفت: متاسفانه کیت تشخیص HLA به قدر کافی نداریم که همین امر مشکلات فراوانی را برای پیوند سلول‌های بنیادی به بیماران سرطانی نیازمند پیوند به وجود آورده است.

به گزارش نماینده ؛ دکتر امیر علی حمیدیه فوق تخصص خون و سرطان کودکان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با بنیان گفت: برای پیوند سلول واردات و صادرات سلول انجام می دهیم.در واقع هم سلول از کشورهای دیگر وارد می کنیم و هم به خارج از کشور صادر می کنیم.این امر به سادگی به دست نیامده است. بانک اهدا کنندگان سلول های بنیادی ایران نخستین بانک در منطقه شرق مدیترانه و خاور میانه است.

وی افزود: همچنین بانک خون بند ناف عمومی بیمارستان شریعتی هم اولین بانک بند ناف عمومی کشور است که در مجمع جهانی پیوند خون بندناف عضو شده است.

دکتر حمیدیه با اشاره به اینکه از هر دو بانک خون بندناف و بانک اهدای سلول های بنیادی از خون محیطی (بانک HLA) برای درمان بیش از ۶۰ نوع بیماری استفاده می شود افزود:می توان این ۶۰ بیماری را به پنج دسته تقسیم کرد.دسته اول بیماری های بد خیم خونی سرطانی، دسته دوم بیماری های غیر بد خیم که نیاز به پیوند دارند مانند تالاسمی ماژور،دسته سوم کم کاری مغز استخوان، دسته چهارم بیماری های نواقص ایمنی ارثی و نقایص ارثی متابولیک که بیماری های کشنده هستند و دسته پنجم هم تومورهای جامد.

به گفته این پزشک متخصص پیوند سلول های بنیادی تا کنون بیش از ۷۰ درصد بیماران معالجه قطعی شده اند.

* کیت تشخیص HLA نداریم

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه درمورد مشکل کمبود کیت های HLA گفت: در حال حاضر در بانک اهدای سلول های بنیادی ایران مشکل داوطلب نداریم و مردم ما بسیار آگاه و خیرخواه هستند و بیش از ۴۶ هزار نفر داوطلب اهدای سلول داریم.اما متاسفانه کیت تشخیص HLA به قدر کافی نداریم که همین امر مشکلات فراوانی را برای پیوند سلول های بنیادی به بیماران نیازمند به وجود آورده است.

وی ادامه داد: برای تهیه این کیت ها نیاز به کمک مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین وزارت بهداشت داریم.باید این کیت ها خریداری شوند تا ما قادر باشیم تست سلول ها را انجام دهیم .در این صورت قادر خواهیم بود جان تعداد بیشتری از مردم را نجات بدهیم.