شناسهٔ خبر: 44361 - سرویس سیاست

دیروز یونسی، امروز ترکان

امیر ابراهیم رسولی 4

نماینده - هنوز چند هفته‌ای از سخنان یونسی مشاور رئیس جمهور محترم در جمع اعضای ستاد انتخاباتی ایشان در سیستان و بلوچستان در باب ورود به صحنه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مداخله این مسئول دولتی نگذشته است که ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور نیز رسماً وارد صحنه شد و به طرح‌ریزی انتخاباتی برای مجلس آینده پرداخت.

 از سخنان ترکان چند هدف را می توان استنباط کرد:

1. کاستن از فشار نمایندگان و رسانه‌ها از انتقاد جدی به بعضی وزرا همچون وزیر علوم که با عزل و نصب‌هایش در آستانه استیضاح قرار دارد.

2. با توجه به اینکه دولت هنوز نتوانسته آنگونه که باید توقعات اقتصادی را پاسخگو باشد، ورود به این مباحث حاشیه‌ای همچون بحث انتخابات مجلس و ورود به حوزه نمایندگی می‌تواند فضا را تغییر دهد و به نوعی حواس مردم و رسانه‌ها را از ادعاهای عملی نشدۀ دولت در حوزه اقتصاد خارج کند.

3. عدم کارآیی و به بن بست خوردن برخی وعده‌های داده شده نیاز به متصدی دارد که می‌توان این برچسب را به نمایندگان زد.

4. اکثریت مدیران ارشد دولت یازدهم که با توجه به گذشتۀ کاری خود در دولت رفسنجانی به انتقاد عادت ندارند و زود عصبانی یا دست به استعفا می‌شوند با تغییر دادن رویکرد مجلس توسط فشار و جوسازی رسانه‌ای، سطح انتقادات را پایین آورده و انتقاد را هزینه ساز کنند.

5. تفکرات اقتدارگرایانۀ بعضی نزدیکان رئیس جمهور با همگون شدن دولت و مجلس، دولت را از پاسخگویی رها می‌کند.

6. از هم اکنون زمینه‌های ایجاد توجیه و شعار «نگذاشتند کار کنیم» را برای دوره بعد ریاست جمهوری ایجاد کنند و...

7. ساختن مجلسی که نمایندگان وکیل الدوله باشند تا وکیل المله.

 

حال با نگاهی به موارد فوق و نکاتی دیگر که می‌توان در ادامۀ آنها بیان کرد، دیگر چه دلیل و توجیه دیگری برای ورود به انتخابات مجلس، تحریک مردم و رسانه ها و فضاسازی از سوی یک مقام ارشد دولتی (که گفته می شود یکی از ابوالمشاغلین دولت یازدهم است) وجود دارد؟

 

برخی پس از حداقل یک دوره ریاست جمهوری تصور می‌کردند  حرف آنها حجت است و مردم چشم در دهان آنها دارند که حاشا و کلّا این‌طور نبود؛ شما چطور 6 ماهه به چنین تصوری رسیده‌اید؟

اینکه مردم به چه کسی رأی بدهد یا ندهند را، خودشان بصیرت داشته و  بهتر می‌دانند و به موقع به آنچه می‌اندیشند عمل می‌کنند. بهتر است از  رفتار قیم مأبانه دست بردارید و به جای تحریک مردم و اختلاف افکنی بین دولت و مجلس فکری به حال وعده های دولت یازدهم کنید که مردم، مسئولین پاسخگو می‌‌خواهند نه مدعی و بهتر است  فکری به حال اقتصاد و اشتغال جوانان این سرزمین کنید که هنوز به کلید دولت یازدهم امیدوارند.

 

امیرابراهیم رسولی