شناسهٔ خبر: 42551 - سرویس مجلس

لاریجانی در اجلاس سالانه حزب مؤتلفه:

آمریکا زیر توافق بزند تا ببیند چه می‌کنیم

علی لاریجانی 4 رئیس مجلس با تاکید بر اینکه قطعا ایران از قدرت‌های بزرگ موشکی در منطقه است، تصریح کرد: ما بازدارندگی را در سلاح‌های هسته‌ای نمی‌بینیم اما در توان دفاعی مشروع می‌دانیم.

به گزارش نماینده علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر دیروز در اجلاس سالانه حزب موتلفه اسلامی در سخنانی اظهار داشت: غربی‌ها نگران سلاح هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نیستند، جیغ‌های بنفشی که می‌کشند به خاطر دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای است، گاهی این موجودات بین‌المللی در الفاظشان می‌گویند که ظرفیت جمهوری اسلامی ایران بالا رفته و نفوذ بین‌المللی آن زیاد شده است.

وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی هسته‌ای تراز کشور را افزایش می‌دهد،‌افزود:‌این حرکت ادامه می‌یابد و این موضوع، از مسائل استراتژیک کشور است، سال‌ها در فضای این امور بوده‌ام و باید بگویم غالب مسائل استراتژیکی که توان کشور را بالا برد، با هدایت رهبر معظم انقلاب بود و این هم از نعمت‌هایی است که ساختار حکومت ما دارد.

وی تاکید کرد: پیشرفت‌های دفاعی ما بسیار ارزشمند است و اینکه دیگران نگران هستند دلیل بر این نمی‌شود که آورده خودمان را کم ببینیم.

وی با تاکید بر اینکه قطعا ایران از قدرت‌های بزرگ موشکی در منطقه است، تصریح کرد: این ظرفیت مهم دفاعی است و دلیلی هم ندارد که آن را پنهان و پوشیده کنیم چون افرادی که باید بدانند، می‌دانند، یک کشور زمانی می‌تواند استقلال خودش را حفظ کند که توان بازدارندگی داشته باشد و ما بازدارندگی را در سلاح‌های هسته‌ای نمی‌بنییم اما در توان دفاعی مشروع میدانیم، نیروهای دفاعی ما یک نیروی دفاعی ورزیده است، ما با مانور، تبدیل به نیروی دفاعی نشدیم بلکه جنگ کردیم، دفاع جانانه‌ای کردیم در حالیکه همه کشورها برای شکست جمهوری اسلامی ایران جمع شده بودند، ولی ما پیروز شدیم.

وی تاکید کرد: کشورهای عربی در زمان جنگ عراق با ایران خیلی فضاحت کردند و 100 میلیارد دلار به عراق کمک کردند و تنها دو یا چند کشور از عراق حمایت نمی‌کردند باید بدانیم ایران در این شرایط دفاع کرد بنابر این ما نیروی کارآزموده‌ای داریم، هم از نظر امکانات و هم از نظر نیروی شخصی.

رئیس مجلس بر همین اساس یادآور شد: از نظر توانمندی اقتصادی نیز باید بدانیم کارهای زیربنایی خوبی در کشور ما انجام شده البته در چند سال گذشته اشتباهی مرتکب شدیم و به نظرم فرمان اقتصاد درست عمل کرد ولی ایران بالقوه دارای استعداد خوبی است، اگر دولت جدید به این ظرفیت‌ها توجه کند، خیلی می‌تواند ظرفیت اقتصاد کشور را پیش ببرد باید بدانیم پایه‌های خوبی گذاشته شده است.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از نکات دیگر که باید مدنظر داشته باشیم، ظرفیت ایران در مسائل منطقه‌ای است، ما این موضوع را نمی‌توانیم پنهان کنیم، الهام بخشی انقلاب اسلامی در منطقه تاثیر گذاشته و ما به آن افتخار می‌کنیم، ما از اینکه حزب‌الله لبنان یک نیروی مقاومی است که توانست کمر رژیم صهیونیستی را بشکند؛ خوشحالیم و به آن افتخار می‌کنیم و حتما به حزب‌الله کمک می‌کنیم چون یک ظرفیت منطقه‌ای است.

وی ادامه داد: حزب‌الله برای اسلام و همه کشورهای عربی منطقه آبرو ایجاد کرد، 60 سال رژیم صهیونیستی بر سر این کشورها زد اما آنها نتوانستند کاری انجام دهند ولی یک گروه مجاهد توانست کمر اسرائیل را بشکند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه جنگ 33 روزه بسیار پندآموز است متذکر شد: نباید این موضوع را دست کم گرفت، آن عربده کشی‌های سیاسی که آن زمان انجام می‌شد، و به لبنان حمله کردند، با این تصور بود که فکر می‌کردند کار را به اتمام رساندند ولی بعد از 3 هفته خودشان در جنگ 33 روزه به التماس افتادند که آتش بس شود؛‌ یکی از رهبران اروپایی آن زمان در سفری که بنده به کشورهای اروپایی داشتم می‌گفت این اولمرت، یک جنازه سیاسی است.

لاریجانی یادآور شد: فلسطینی‌ها با کمک جمهوری اسلامی ایران توانستند در جنگ 22 روزه مقاومت کنند و شکست دیگری را بر رژیم صهیونیستی وارد کنند.

وی با اشاره به جنگ سوریه گفت: در جریان همین جنگ ماجراجویانه سوریه، یکی از وزرای خارجه کشورهای منطقه همان اوایل به ایران آمده بود و ما به او توضیح دادیم که سوریه مثل کشورهای دیگر نیست و یک کشور پیشرو در مقاومت است. اما او گفت دو هفته دیگر کار این کشور تمام می‌شود ولی هم اکنون سه سال از آن زمان گذشته بنابراین این افراد با چه رویی می‌خواهند بگویند ما سیاستمداریم؟! آنها شرایط را نشناختند می‌خواستند این سد را از جلوی پای رژیم صهیونیستی بردارند اما نتوانستند.

لاریجانی با اشاره به حمله آمریکا به عراق گفت:‌آمریکا با این اقدام دچار مشکلاتی شد اما جمهوری اسلامی ایران در آن زمان یک حرکت متین و دارای استراتژی روشنی داشت، ما از مردم مظلوم دفاع کردیم و این یک آورده‌ای برای صحنه بین‌المللی داشت، وقتی آمریکا عراق را اشغال کرد، ما مخالفت کردیم و جمهوری اسلامی ایران در آن شرایط ایستادگی کرد و اگر ما ایستادگی نمی کردیم، نه تنها به خودمان لطمه می‌خورد بلکه کل صحنه دچار دیکتاتوری بین‌المللی می شد و آمریکایی‌ها تصور می‌کردند کار تمام شده است. ولی ما آن زمان سایه یک دیکتاتوری بین‌المللی و شرش را از سر همه بشریت کم کردیم و این خدمت بزرگ جمهوری اسلامی ایران بود و کسانی که باید بفهمند می‌فهمند.

به گفته وی، غربی‌ها متوجه شرایط شده‌اند و می‌دانند بدون جمهوری اسلامی ایران نمی‌توانند در منطقه کاری انجام دهند و کار را خراب می‌کنند، بنابراین ما چنین ظرفیتی داریم و باید افراد عاقل در سیاست آنها را مدنظر قرار دهند و اشکالات آنها را برطرف کنند.

رئیس مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: باید بدانیم برای ایجاد ظرفیت‌های کشور زحمات زیادی کشیده شده و این ظرفیت‌ها متعلق به همه ملت است، باید بدانیم یک بخش مهمی از اشکالات ما مربوط به اقتصاد است، من در حکمت جمهوری اسلامی ایران در شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی تردید ندارم که راه درست همین است، حرف‌هایی که بعضی مسوولان آمریکایی راجع به مسائل هسته‌ای می‌زنند، زیاده سخن گویی است، ما یک توافقی در ژنو کردیم، آنها اگر جرات دارند زیر این توافق بزنند تا ببیند ما چه می‌کنیم، بالاخره شما یک حرفی زدید و تعهداتی دادید.

وی افزود:‌ این مسئله انشاءالله حل می‌شود و این طور نیست که تصور کنند می‌توانند ایران را فریب دهند،‌کاملا زیر ذره‌بین ایران هستند و در مرحله بعدی باید درست عمل کنند اما آنچه مهم است بخش اقتصاد کشور ماست، باید بدانیم نقطه ضعف‌مان چیست، قسمت کمی از شرایط مربوط به تحریم‌هاست و من امروز هم این موضوع را مطرح می‌کنم.

وی ادامه داد: چند روز پیش وزیر اقتصاد در هیئت رئیسه گزارشی به ما داد و گفت تقریبا مجموع بدهی‌های دولت بالغ بر 150 تا 160 هزار میلیارد است باید پرسید این آیا این بدهی‌ها مربوط به تحریم‌هاست؟ اینکه 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ بزنید و 10 هزار میلیارد تومان بودجه داشته باشیم، این عاقلانه است؟ این پروژه‌های عمرانی اگر بخواهد به اتمام برسد، 60 تا 70 سال طول می‌کشد. چه کسی گفت کلنگ بزنید؟ آدم باید لقمه را به اندازه دهنش بردارد.

وی با اشاره به اجرای نادرست قانون هدفمند سازی یارانه‌ها،‌گفت:آیا قانون گفته بود که اینگونه عمل کنند که به تولید کشور لطمه بخورد؟ درست عمل نکردند و تولید کشور لطمه خورد. بسیاری از صنایع داخلی ما اصلا کاری به خارج ندارند، اگر تسهیلات به آنها داده شود، کارشان راه می‌افتد این موارد چه ارتباطی به تحریم‌ها دارد.