شناسهٔ خبر: 40901 - سرویس سیاست

آیا کلید سه وزارتخانه در بهارستان ساخته میشود؟

نگاهی به سوابق سه وزیر پیشنهادی + برنامه ها

وزرای پیشنهادی 1 رئیس جمهور سه وزیر پیشنهادی را برای کسب رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.

به گزارش «نماینده» سر انجام دولت یازدهم پس از رد صلاحیت سه تن از اعضای کابینه پیشنهادی، اعضای جایگزین را برای تصدی پست این سه وزارت خانه به مجلس معرفی کرد.

 

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: رضا فرجی دانا

رضا فرجی دانا

وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت علوم که شب گذشته معرفی شد دکتر رضا فرجی دانا است. وی امروز به مجلس معرفی شد تا در جلسه ۵ آبان ۱۳۹۲ بررسی رای اعتماد مجلس به وی انجام شود.

 

رضا فرجی‌دانا مدرك كارشناسی خود را در سال ۱۳۶۵ در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران دریافت كرد و سپس برای ادامه تحصیل در دانشگاه واترلو عازم كشور كانادا شد. به این ‌ترتیب او تحصیلات خود را در این دانشگاه در مقطع كارشناسی ارشد در سال ۱۳۶۸ و دكترا در سال ۱۳۷۲  در رشته مهندسی برق به انجام رسانده است.

 

وی پیش‌تر بین سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ رئیس دانشگاه تهران بود. او پیش از انتصاب به ‌عنوان ریاست دانشگاه تهران مدتی ریاست گروه مهندسی برق و كامپیوتر دانشكده فنی و پس از آن هم به مدت بیش از پنج سال (١٣٧٦تا ۱۳۸۱) ریاست پردیس دانشكده‌های فنی دانشگاه تهران را برعهده داشت.

 

از دیگر مسئولیت‌های او می‌توان به ریاست مركز انفورماتیك دانشگاه تهران بین سال‌های ١٣٧۵ تا ۱۳۸۱ و ریاست انجمن مهندسی برق و الكترونیك ایران (IEEE Iran Section) در سال‌های ١٣٨٦ و ١٣٨٧ اشاره كرد. فرجی‌دانا پس از استعفای مصطفی معین در اواخر كار دولت دوم سید‌محمد خاتمی، برای احراز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی شد كه رای اعتماد نیاورد.

 

بخشی از سوابق علمی و تحقیقاتی دکتر فرجی دانا

مطالعه طراحی و ساخت آنتن‌های فرا پهن باند UWB,‏۱۳۸۵‏,‏دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

 

مطالعه طراحی و ساخت آنتن‌های فراپهن باند UWB,‏۱۱۱۱

 

پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری‏۱۳۸۶‏,‏طراحی، شبیه سازی، بهینه سازی و ساخت یک آنتن صفحه‌ای چاپی فرا پهن باند (UWB).

طراحی، شبیه سازی و ساخت یک نمونه دو برابر کننده فرکانسی باند X با استفاده از ترکیب فضایی توان.

 

تحلیل سریع و دقیق و بهینه سازی ساختارهای کریستال فوتونی با استفاده از روش تابع گرین تصاویر مختلط.

 

طراحی یک آنتن آرایه هوشمند برای کاربرد در شبکه‌های بی سیم استاندارد IEEE ۸۰۲٫۱۶e

 

‏تحلیل حوزه زمان مدارهای مجتمع مایکرووویو با استفاده از توابع گرین زمان مختلط

 

‏طراحی آنتن هوشمند برای ایستگاه پایه سیستم بی سیم IEEE ۸۰۲٫۱۶e

 

 حاشیه های معرفی فرجی دانا

گفتنی است در مرداد ماه امسال نیز همزمان با معرفی کابینه پیشنهادی دولت یازدهم به مجلس نهم در گمانه زنی های اولیه، نام رضا فرجی دانا نیز در لیست احتمالی دولت برای معرفی در مرحله اول به مجلس وجود داشت. مطرح بودن نام فرجی دانا و توفیقی در مرداد ماه سبب عکس العمل های مثبت و منفی در این زمینه بود.

 

کیهان در یکی از شماره های خود نوشت: «وزارت علوم و نقشه چینی افراطیون برای این وزارتخانه مهم، مورد توجه ناظران قرار گرفته و دو گزینه مورد اشاره (توفیقی - فرجی دانا) فاقد کمترین صلاحیت‌ها ارزیابی شده‌اند.» کیهان با اشاره به نام فرجی دانا نوشت که او از عناصر دخیل در فتنه ۷۸ بوده است.

 

حجت الاسلام صدیقی هم در یکی از خطبه های نمازجمعه آن روزها درباره وزارت علوم چنین گفته بود: «خدا نکند که دولت دچار غفلت شده و وزیر علوم یا روسایی در دانشگاه‌ها منصوب کند که بوی فتنه می‌دهند؛ یا اینکه جریانات سکولار به عنوان حاشیه در دانشگاه‌ها فضای علمی را کمرنگ کنند».

 

مجلس ششم؛ فرجی دانا رای اعتماد نگرفت

در جریان معرفی فرجی دانا در سال پایانی دولت دوم خاتمی به دلیل استعفای معین، فرجی دانا موفق به کسب رای اعتماد نشد. با توجه به فضای حاکم بر آن روز جامعه و حال و هوای سیاست زدگی و نیز جو نا مساعدی که مدیریت معین بر دانشگاه ایجاد نموده بود، مطالبه ای در جامعه و مجلس شکل گرفته بود که بر اساس آن می بایست دانشگاه از این فضای سیاست زدگی خارج شود. این مطالبه از یک طرف مورد نظر منتقدین دولت وقت بود و در سمت مقابل نیز جریان افراطی حامی دولت همچنان خواستار ادامه سبک مدیریت معین بر وزارت علوم بود. از این رو فرجی دانا که ظرفیت سیاسی بالایی نداشت و چهره ای علمی محسوب می شد نتوانست رای اکثریت مجلس را به دست آورد زیرا از یک طرف به دلیل ذکر شده مورد حمایت بخشی از منتقدین دولت بود و از طرف دیگر توانایی تامین خواسته های جریان افراطی از وزارت علوم را نداشت.

 

وی در نیمه شهریور ۸۲ نتوانست از مجلس ششم برای وزارت علوم رای اعتماد بگیرد. او از مجموع ۲۲۰ رأی مأخوذه، ۸۶ رأی سفید، ۱۲۷ رأی كبود و ۷ رأی زرد آورد.

 

احمد پورنجاتی نماینده مردم تهران در مجلس ششم از مخالفان رای اعتماد به فرجی دانا در جلسه بررسی رای اعتماد گفت: روند انتخابات در دولت متاسفانه روند مناسبی نیست و در این سال های آخر تصدی دولت، گویی فضای احساس تكلیف حاكم است.

 

وی با بیان اینكه ما شخصیت سیاسی می خواهیم نه شخصیت حزبی افزود: این انتخاب، انتخابی نیست كه با انتخابات وزرای قبلی قابل مقایسه باشد.

 

پورنجاتی تصریح كرد: آیا مجلس شورای اسلامی باید صرفاً با كناره گیری یك وزیر به دلیل مخالفت با برنامه های پیشنهادی وی و معرفی فرد دیگری به جای وزیر مستعفی از طرف رئیس جمهور، كار را تمام شده تلقی كند؟

 

پورنجاتی با اشاره به اینكه اینجا مدرسه نیست و چالش های اخیر در دانشگاه ها موید آن است، اضافه كرد: كسی باید مسئولیت را بر عهده بگیرد كه در مجموعه دانشگاه های كشور صلابت علمی را داشته باشد.

 

سید محمد حسن ابوترابی نماینده قزوین در مجلس ششم از جمله موافقان رای اعتماد به فرجی دانا بود که به رضایت هیئت علمی دانشگاه تهران از نحوه مدیریت وی اشاره كرد و گفت: آقای فرجی دانا در ناآرامی های اخیر دانشگاه تهران و بعد از آن برخوردی مناسب و عقلانی انجام داد كه حاكی از توانایی وی در عرصه عمل است.

 

وی سابقه علمی فرجی دانا را مثبت ارزیابی كرد و افزود: آقای فرجی دانا مقبول همه شخصیت های علمی دانشگاه هاست.

 

رئیس مجلس ششم از عدم كسب رای اعتماد دكتر رضافرجی دانا وزیر پیشنهادی رئیس جمهوری برای تصدی پست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار تأسف كرد و گفت: من پیام رئیس جمهوری را نیز به نمایندگان اعلام كردم، اما سرانجام فرجی دانا موفق به كسب رای اعتماد از مجلس نشد.

 

كروبی این موضوع را كه رأی عدم اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دكتر رضا فرجی دانا نامزد پیشنهادی رئیس جمهوری، سیاسی بوده است، رد كرد و رای نمایندگان را حق طبیعی آنان دانست.

 

بهزاد نبودی نایب رئیس دوم مجلس با بیان اینكه ایشان می تواند سال ها رئیس دانشگاه تهران بماند اما صلاحیت تصدی وزارت علوم را ندارد، تأكید كرد: رأی ندادن به فرجی دانا به منزله مجرم بودن ایشان نیست.

 

غلامعلی حدادعادل رئیس فراكسیون اقلیت مجلس هم درمورد رأی عدم اعتماد به فرجی دانا گفت: از فضای مجلس این گونه استنباط می شد كه بعضی ها نگران از دست دادن دانشگاه ها به عنوان ابزار سیاسی هستند.

 

وی گفت: انتظار می رفت مجلس با رئیس جمهور همراهی كند. عضو كمیسیون فرهنگی گفت: مسلماً رئیس جمهور با در نظر گرفتن همه جوانب وی را پیشنهاد كرده بود و رأی منفی نشانه این است كه تلقی مجلس با تلقی رئیس جمهور یكی نیست. حداد عادل گفت: با انتخاب فرجی دانا دانشگاه از سیاست زدگی خارج می شد اما این به منزله خارج شدن دانشگاه از سیاست نبود.

 

الهه كولایی عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سیاسی بودن بیش از حد تصمیمات را علت عدم رأی اعتماد به فرجی دانا دانست. وی گفت: مجلس به خیال دفاع از معین به فرجی دانا رأی نداد و یك دلیل غیركارشناسی دوستان این بود كه چون طرف مقابل از وی حمایت می كند نباید رأی داد.

 

كولایی كه به عنوان یكی از موافقان فرجی دانا در جلسه علنی سخن گفت افزود: دغدغه ما دفاع از حیثیت و جایگاه دانشگاهیان است كه با شعار و رو در رو قرار دادن نمی توان آن را حفظ كرد. وی افزود: چون آقای فرجی دانا سیاسی نیست و جامعه ما به شدت سیاست زده است سیاسی نبودن او یك جرم محسوب شده و رأی نمی آورد كه جای تأسف دارد. كولایی افزود: آقای معین سیاسی بود ولی آیا توانست به نتیجه برسد و كارش به استعفا نرسد؟

 

متن برنامه های فرجی دانا را برای تصدی وزارت علوم در اینجا بخوانید.

 

 

وزارت ورزش و جوانان: رضا صالحی امیری

رضا صالحی امیری

به گزارش «نماینده» رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای وزارت ورزش و جوانان پیش از این از مشاوران اصلی دکتر روحانی در کارگروه های شناسایی و تعیین کابینه دولت یازدهم در بخش فرهنگی بود.

 

سید رضا صالحی امیری متولد ۱۳۴۰ در بابل است. تحصیلات ابتدائی، راهنمائی و متوسطه را در قبل از پیروزی انقلاب در همین شهر گذراند. پس از پیروزی انقلاب راهی جبهه‌های جنگ تحمیلی شد و همزمان تحصیلات عالی را در دانشگاه آغاز کرد که مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، مدرک کارشناسی ارشد خود را هم در رشته علوم سیاسی از دانشگاه تهران و مدرک دکترای خود را در رشته مدیریت دولتی از دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات دریافت کرد.

 

در سال‌های پس از پیروزی انقلاب در مشاغلی همچون رئیس کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیئت رئیسه مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عضو هیئت امناء مؤسسه مطالعات راهبردی وابسته به وزارت علوم، مشاور رئیس جمهوری (سید محمد خاتمی) و عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت فعالیت داشت.

 

صالحی امیری از سال های دور در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام همکار روحانی بوده است و دارای عناوین تالیفی مختلفی در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است که در سایت مرکز تحقیقات قابل دسترسی است.  دکتر صالحی معاون فرهنگی ستاد حسن روحانی نیز بود.

 

 استادیاری و عضویت هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، مدیریت گروه مدیریت و برنامه‌ریزی فرهنگی دانشکده مدیریت و اقتصاد - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، معاونت پژوهش های فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیریت گروه پژوهشی فرهنگی و اجتماعی پژوهشکده تحقیقات راهبردی از دیگر سمت‌های سازمانی وی است.

 

متن برنامه های صالحی امیری را برای تصدی وزارت ورزش و جوانان در اینجا بخوانید.

 

 

وزارت آموزش و پرورش: علی اصغر فانی

علی اصغر فانی

به گزارش «نماینده» علی اصغر فانی در حالی به عنوان وزیر پیشنهادی دولت یازدهم به مجلس معرفی شد که پیش از این محمد علی نجفی با اختلاف یک رای نتوانسته بود برای وزارت آموزش و پرورش رای اعتماد مجلس را به دست آورد.

 

علی اصغر فانی متولد ۱۳۳۳ تهران و دارای دو فرزند  است. وی دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس راه و ساختمان از دانشکده فنی دانشگاه تهران و دکترای مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی از دانشگاه تربیت مدرس است.

 

در کارنامه سوابق کاری فانی، معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۶ در تاریخ اول فروردین ۵۹، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۶ از تاریخ اول فروردین ۶۰، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در سال ۱۳۶۴، معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش در سال‌های ۶۴ تا ۶۸، معاون و قائم مقام دانشگاه علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس در سال‌های ۶۸ تا ۷۲، معاون فرهنگی بنیاد شهید در سال‌های ۷۲ تا ۷۶، معاون برنامه‌ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش در سال‌های ۷۶ تا ۷۷، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در سال‌های ۷۷ تا ۷۸، معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش در سال‌های ۷۷ تا ۸۰، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در سال‌های ۸۰ تا ۸۴ ، سرپرست وزارت آموزش و پرورش از ۸ شهریور ۸۴ تا ۱۸ آبان ۸۴، سرپرست دبیرخانه شورای تعلیم و تربیت و  استادیار دانشگاه تربیت مدرس، مشاهده می‌شود.

 

از جمله تألیفات فانی می توان به کتاب توصیه به روسای آموزش و پرورش کشور و ریاضیات برای علوم انسانی اشاره کرد.

 

علی اصغر فانی دارای جوایزی مانند مدیر برگزیده ملی هشتمین جشنواره خوارزمی و مدیر عالی نمونه سومین جشنواره شهید رجایی است.

 

علی اصغر فانی برای فرهنگیان چهره ای شناخته شده است. اما دو اتفاق در هشت سال گذشته نام فانی را در فضای سیاسی مطرح کرد: گرفتن حکم سرپرستی وزارتخانه از احمدی نژاد و ریاست ستاد فرهنگیان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۸۸.

 

در سال ۸۴ پس از ناکامی علی اکبر اشعری وزیر پیشنهادی احمدی نژاد در اخذ رای اعتماد مجلس هفتم، علی اصغر فانی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد و رییس جمهور، محمود فرشیدی دبیرکل «کانون تربیت اسلامی» را به مجلس معرفی کرد. با معرفی محمود فرشیدی و رای اعتماد مجلس به او، دوره ۷۰ روزه سرپرستی فانی هم تمام شد.

 

نمودار مدیریتی فانی نشان می دهد که از عمر۳۳ ساله مدیریتش، نیمی را در آموزش و پرورش و نیم دیگر را در دانشگاه تربیت مدرس و بنیاد شهید گذرانده است. فانی در سال ۷۰ به اتفاق حسین مظفر، اصغر نوروزی و میرزایی، مجتمع غیر انتفاعی جماران را در منطقه ۱۱ شهر تهران تاسیس کرد. دبیرستان و پیش دانشگاهی جماران هم اکنون دانش آموزان را به شرط معدل بالا و قبولی در مصاحبه عقیدتی و با شهریه سنگین می پذیرد. سختگیری های عقیدتی در این مدرسه زبانزد دانش آموزان است.

 

عده ای با توجه به سوابق فانی می گویند که درصورت انتخاب به عنوان وزیر، احتمالا نقشی مشابه حسین مظفر، در کابینه روحانی، ایفا می کند. دلایلی برای تایید و نقض این گمانه زنی وجود دارد. فانی و مظفر تبار سیاسی مشترکی دارند. چپگرا های وزارت آموزش و پرورش بر خلاف چپ های وزارت ارشاد، هیچگاه تبدیل به اصلاح طلب تمام عیار نشدند و عده ای از آنها با راست های جدید، همپوشانی و قرابت های فکری و عملی دارند.

 

حسین مظفر به دلیل همین قرابت ها از اردوی چپ به جمع هواداران احمدی نژاد پیوست. اما برخی شواهد فانی را از حسین مظفر متمایز می کند. از سال ۸۰ به بعد، حسین مظفر و فانی مسیرهای سیاسی متفاوتی را پیموده اند. فانی فاصله خود را با دولت اول احمدی نژاد حفظ کرد و در انتخابات ۸۸ مسئولیت ستاد فرهنگیان مهندس موسوی را به عنوان جدی ترین رقیب احمدی نژاد به عهده گرفت.

 

متن برنامه های فانی را برای تصدی وزارت آموزش و پرورش در اینجا بخوانید.