به گزارش «نماینده» در خبرهای چند روز گذشته آمد که وزیر کشور تحت فشار سنگین و لابی های زیاد برخی جریانات خاص برای انتصاب استانداران قرار دارد. با توجه به اهمیت انتخاب صحیح استانداران برای بهبود وضعیت استان های مختلف و نیز از حیث جنبه های امنیتی و اجتماعی مهم این مسئله، پایگاه اطلاع رسانی «نماینده» موضوع را با سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در میان گذاشته و نظر آنان را جویا شده است:
حجه الاسلام احمد سالک/ نماینده مردم اصفهان
طبق اطلاعاتی که من دارم، علاوه بر وزیر کشور، بر خود آقای دکتر روحانی هم فشارهای زیادی آورده اند؛ اما عملکرد وزیر کشور نشان می دهد ایشان اهل مطالعه و دقت و انتخاب استاندار بر اساس معیارهای مشخص هستند. طبیعی است که آقای وزیر کشور و دستگاه های دولتی نباید تحت فشارهای سیاسی قرار بگیرند.
دکتر محمد دهقان/ نماینده مردم طرقبه و چناران
مطالبی که ایشان در زمان رای اعتماد به نمایندگان گفتند کاملاً در راستای تعامل و مشورت با نمایندگان بود. آقای رحمانی فضلی در آن زمان گفتند سعی شان بر این است که نظر نمایندگان را در استان ها تامین کنند. و این یک رفتار کاملاً تعاملی بوده و ناشی از همان شعار اعتدال می باشد و طبیعی است که آقای رحمانی فضلی می خواهد بر همان شعار خود پایبند باشد.
البته از اطراف برخی جریان های سیاسی ممکن است به ایشان فشار بیاورند که گزینه های خاصی را در استانداری جایگزین کنند. به نظر من این شعار اعتدال - که مورد نیاز کشور نیز هست - نیاز به مقاومت دارد. یعنی بالاخره تعدادی تلاش خواهند کرد که دولت اعتدال را از ریل خارج کنند. دولت باید در این راستا مقاومت کند و طبیعتاً بیشترین فشارها در مسیر این مقاومت به وزارت کشور و شخص وزیر کشور وارد خواهد شد چون وزارت کشور بیشترین نقش را در تحقق شعار اعتدال بر عهده دارد.
انتظار از دولت و همه جریان ها این است که به ایشان کمک کنند و اجازه ندهند آن شعارها و تعهدات فراموش شود و از مسیر اعتدال خارج شود و در خود مجلس دچار چالش شود. ما واقعا تمایل داریم که ایشان و دولت اعتدال موفق باشند ولی این نیاز به مقاومت دارد. چون برخی از تندروی ها طبیعتاً وزیر کشور و دولت را تحت فشار می گذارد.
سید رمضان شجاعی کیاسری/ نماینده مردم ساری
در خصوص مسائل مربوط به وزارت کشور، تنها وزیر کشور باید پاسخگوی کار کرده خود باشد نه کس دیگر. و در راستای فعالیت های کشور حتماً مجلس از وزیر کشور سوال می کند و برای اقدامات مربوط به این وزارت خانه از جمله انتصاب استانداران، مجلس نمی تواند پرسشگر فرد دیگری شود.
در خصوص انتصاب استاندار از میان اهل سنت، مورد جدیدی نیست، قبلاً هم داشته ایم. به هر حال اگر اکثریت اهالی یک منطقه از اهل تسنن باشند این امر قابل پذیرش است.