به گزارش «نماینده»، محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه برای پنجاه و یکمین بار نزد خبرنگاران حاضر شد و طی جلسه ای ۹۰ دقیقه ای به سولات ایشان در خصوص مسایل مرتبط با این قوه پاسخ داد. در ادامه اهم مباحث مطروحه در این نشست را خواهیم خواند.
عزل و نصب های جدید دستگاه قضا
آقای صدیقی رئیس دادگاه انتظامی قضات به سمت مشاور عالی قوه قضائیه انتخاب شد و اقای نیری به جای ایشان معرفی شدند.
برداشت وجه ۱۶ میلیاردی
دیوان محاسبات گزارشی را در این زمینه تهیه و برای دستگاه قضایی فرستاده است، اسناد و مدارک لازم ارائه شده و وجه نیز مسترد میشود و وجه مسترد شده محفوظ است.
بازداشت جانشین مشایی در راهیان نور
خودتان را به جای فرد مورد نظر(جنشین مشایی) بگذارید اگر مسئلهای روشن نشده باشد نباید اتهام بزنیم. بنده از بازداشت جانشین اطلاعی ندارم و نمیدانم چه میگویید.
حضور مشترک قوا در جلسات ستاد مبارزه با مفساد اقتصادی
با تشکیل دولت یازدهم ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی قویتر شده و از سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه در آن شرکت کردند و تصمیمها برای پیشگیری از فساد اقتصادی بوده که شاهد فساد نباشیم و خود دولت و هم دستگاه قضائی با پروندههای فساد قاطعتر برخورد کند.
فشار به یکی از ذیحسابان پرونده برداشت ۱۶ میلیاردی برای عدم گزارشدهی به قوهقضاییه
در موضوع برداشت ۱۶ میلیاردی که ذیحسابان دعوت شده و حاضر شدند یکی از ذیحسابان گفت که به من گفتند که نیایم. در ما گفتیم اسناد و مدارک را بیاورید اگر جرم نباشد رفع اتهام شده وگرنه باید پاسخگو باشید که خوشبختانه آمدند و مطالب خوب مطرح شد و قرار شد که مدارک و اسناد را ارائه دهند.
عدم برخورد شدید با کسی که مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی را گروگان گرفته بود
گروگانگیری دو الی ۳ مورد است. گروگانگیری که اخیرا شاهد آن بودیم شدید نبوده است. این گروگانگیری با تمهیدات قبلی و به شکل مسلحانه و توام با تهدیدات رخ نداده است. فرد ساعت خاصی را تعیین کند و بگوید که اگر این اتفاق نیفتد، فلان کار میکند. بنابراین این مورد درخصوص گروگانگیری اخیر منتفی بوده است.
تحقیقات پرونده ۲۲ بهمن قم
این پرونده در حال رسیدگی است و کسانی که لازم باشد احضار میشوند. پرونده هنوز تکمیل نشده و در حال تحقیق است. در خصوص افرادی که اسامیشان گزارشات آمده تحقیق میشود و اگر لازم باشد آنها را میخواهند.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: بخشی از این پرونده حادثه ۲۲ بهمن در قم مربوط به روحانیت است که اگر لازم باشد پیگیریها صورت و تحقیقات صورت میگیرد.
فیلترینگ فیسبوک و عضویت مسئولین در این شبکه اجتماعی
اگر جرائم و مصادیق مجرمانه در این شبکه اجتماعی رفع شده میتواند رفع فیلترینگ انجام گیرد. کارگروهی در قانون پیشبینی شده که ۶ وزارتخانه عضو آن هستند و دادستان کل کشور رئیس آن است که بر این موضوع(فیلترینگ یا عدم فیلترینگ فیس بوک) نظارت میکند.
تعویق در محاکمه غیابی خاوری
قریب الوقوع بود که آقای سرج رسیدگی به این پرونده را شروع کنند، در همین حین آقای سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور شدند و فعلا در این خصوص تصمیمی گرفته نشده است.
اخذ «گرینکارت» توسط برخی مسئولان
گرفتن اقامت موقت به طور کلی جرم نیست و برای برخی از مسئولان اگر از لحاظ قانونی جرم نباشد زیبنده آنها نیست و ممکن است این شائبه را ایجاد کند که فرد مسئول چه نیازی به این کارت دارد.
محکومیت و تبرئه ۳ نماینده مجلس در پرونده فساد سه هزار میلیاردی
از آن سه نماینده دخیل مجلس در اختلاص سه هزار میلیاردی، دو نفر از این نمایندگان به جزای مالی و رد مال محکوم شدند و یک نفر تبرئه شد.
نظارت بر قضات، وکلا و کارمندان دستگاه قضا
در طول یک تا دو سال اخیر به دلیل افزایش حفاظت در داخل قوه قضاییه برخی قضات دادسرا، کارمندان(بویژه کارمندان سازمان ثبت) دستگیر شده اند و بیش از ۳۰ نفر از مجموعه ما در این مدت تحت تعقیب قرار گرفتهاند. حتی برخی از وکلا نیز بازداشت شده و تحت تعقیب هستند.
پرونده پالیزدار و متهمان مشترک با پرونده کهریزک
محسنیاژهای عنوان کرد: حکم پرونده کهریزک صادر شده و هم اکنون در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است پرونده پالیزدار در دادسرا است و به دادگاه نرفته است.
محسنی اژهای در پایان گفت: ما از خدا میخواهیم مسئولیت سخنگویی به دیگری محول شود ولی تا به این لحظه به فرد دیگری محول نشده همچنین آقای پور محمدی که مسئول مرکز رسانهای قوهقضاییه شده است خودش سخنگو نمیشود.