شناسهٔ خبر: 185242 - سرویس سیاست
منبع: دفتر حفظ و نشر آثار آيت‌الله خامنه‌ای

کارگر سرمایه اصلی برای تحقق شعار سرمایه‌گذاری برای تولید است

دیدار رهبر انقلاب با کارگران رهبر انقلاب بیان کردند: کارگر یکی از ستون‌های اصلی قوام و دوام جامعه و سرمایه اصلی برای تحقق شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید است.

به گزارش «نماینده»، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار کارگران که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد بیان کردند: مطالبی که آقای وزیر اینجا گفتند مطالب درستی بود؛ من تنها نکته‌ای که توجه میدهم این است که خود ایشان و وزارتخانه و بعضی بخش‌های دیگر دولت بدانند که مخاطب این حرفها خودشان هستند.

ایشان افزودند: من از صمیم دل دعا می‌کنم که خدای متعال کمک کند و توفیق بدهد بتوانند این کار را انجام بدهند؛ اگر همت کنند و تصمیم بگیرند، می‌توانند.

رهبر انقلاب بیان کردند: کارگر یکی از ستون‌های اصلی قوام و دوام جامعه و سرمایه اصلی برای تحقق شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید است.

آیت الله خامنه ای ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی، اظهار داشتند: برگرداندن تعداد زیادی از کارخانه‌های تعطیل و یا نیمه تعطیل در دولت شهید رئیسی یکی از افتخارات این شهید عزیز است.

ایشان به مسئله ایمنی معادن اشاره کردن و تصریح کردند: مسئله دیگر ایمنی کارگر و ایمنی بدن کارگر است. حالا البته خبرهای اسفبار معادن را در این یکی دو ساله شنیدیم اما فقط در آنجا نیست؛ در جاهای دیگر هم به من گزارش شده و در کارخانه‌های دیگر هم مسئله ایمنی مسئله بسیار مهمی است که بایستی از لحاظ تامین اجتماعی از لحاظ رعایت‌های فنی مراقبت شده و طوری رفتار شود که ایمنی کارگران تامین شود.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه اخبرا یکی از دستگاهها اعلام کرده که ممنوعیت ورود محصولات دارای مشابه داخلی برداشته شد، چرا برداشته بشود؟ گفتند: چیزی که در داخل تولید می شود ترویج کنیم و اگر کیفیت خوب نیست سعی شود روی کیفیت کار شود.بنده اینجا چند سال قبل راجع به خودروهای داخلی گفتم که اگر جوانهای ما می توانند در حال محاصره اقتصادی و علمی که صاحبان دانش در دنیا درها را روی دانشمند ایرانی می بندند و در این حالت دانشمند ایرانی کارهای بزرگی انجام میدهند که دشمن می گوید به احترام این کار بلند می شوم، می تواند خودرویی هم تولید کند که مصرفش کمتر باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: کار آسانتر این است که بگوییم راه را باز می کنیم که از خارج وارد شود ولی این به ضرر کشور و جامعه کارگری و به ضرر کل کشور است؛ بنابراین نکته مهم حمایت از داخل این است که تولید داخل را مصرف کنیم و این را یک فرهنگ قرار دهیم.

ایشان با بیان اینکه سیاست‌های مغرضانه‌ای که امروز در دنیا علیه ملت‌ها به کار میرود؛ سعی می‌شود مسائل مربوط به فلسطین به فراموشی سپرده شود، تصریح کردند: نباید اجازه بدهند ملت‌های مسلمان؛ نباید اجازه بدهند. با شایعه‌های گوناگون، با حرف‌های گوناگون، با پیش آوردن مسائل جدید، حرفهای جدیدِ بی‌ربط، بی‌معنی، سعی می‌کنند ذهن‌ها را از مسئله فلسطین منصرف کنند. ذهن‌ها نباید از مسئله فلسطین منصرف بشود.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: جنایتی که رژیم صهیونیستی در غزه، در فلسطین انجام می‌دهد، چیزی نیست که قابل صرف نظر کردن باشد. همه‌ی دنیا باید در مقابلش بایستند. هم در مقابل خودِ رژیم صهیونیستی بایستند، هم در مقابل حامیان رژیم صهیونیستی بایستند… آمریکایی‌ها به معنای واقعی کلمه حمایت می‌کنند. حالا در عالم سیاست حرف‌هایی زده میشود، چیزهایی گفته میشود که ممکن است خلاف این را به ذهن‌ها متبادر کند اما واقعیت قضیه این نیست؛ واقعیت این است که ملت مظلوم فلسطین، مردم مظلوم غزه امروز فقط با رژیم صهیونیستی روبرو نیستند با آمریکا روبرویند با انگلیس روبرویند.

رهبر انقلاب با بیان اینکه کارگر دو خصوصیت مهم دارد که این دو خصوصیت هر کدام یک حسنه است پیش خدای متعال، اظهار کردند: اول اینکه سعی میکند نان حلال را و رزق زندگی را با نیروی خودش به دست بیاورد. کَلّ بر دیگران نمیشود، مفت‌خوری نمیکند. چپاول‌گری نمیکند، از مال دیگران به سمت خودش نمیکشد، با نیروی خودش، نیروی کار انواع کارگرها هر کدام به نحوی. این یک حسنه است، این یک کار مهم است. انسان باید این‌جور زندگی کند، این الگوست برای زندگی هر انسانی. متکّی به خود، متکّی به نیروی خود، زندگی را این‌جور بگذراند. این یک خصوصیت.

ایشان افزود: خصوصیت دوم که آن هم حسنه‌ی مهمی است، این است که کارگر نیازهای دیگران را برآورده میکند. شما برای مردم مصنوعات صنعتی، کشاورزی، ‌ خدماتی تولید میکنید در اختیار آنها میگذارید، یعنی به زندگی دیگران دارید کمک میکنید. از لحاظ انسانی این دو نقطه بسیار باارزش است، حسنه است. اگر فرض بفرمایید بخواهیم ما ارزش‌گذاری کنیم کسی هست که اهل عبادت و [مانند] اینهاست، منتها برای زندگی خودش و بقاء خودش و اهلش هیچ‌گونه تلاشی انجام نمیدهد. کارگر از او افضل است. تلاش میکند، کار میکند این ارزش‌گذاری است.

حضرت ایت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه مهمترین سرمایه کارگر است؛ ما با این سرمایه چه کنیم؟، گفتند: این شروع وظایفی است که در قبال کارگران وجود دارد. این وظیفه یک بخشی‌اش ممکن است بعهده‌ی بنده‌ی حقیر باشد، بخشی بعهده‌ی وزیر باشد، بخشی بعهده‌ی صاحب سرمایه و کارآفرین باشد، بخشی بعهده‌ی عموم مردم باشد، بخشی بعهده‌ی مطبوعات باشد. بالاخره وظایفی وجود دارد در قبال کارگر. کارگر برای اینکه بتواند درست کار بکند، بتواند هم کار را خوب از آب دربیاورد و به دیگران کمک برساند هم بتواند خودش سرپا بایستد نیازهایی دارد یکی از این نیازها امنیت شغلی است، یکی از این نیازها ایمنی بدنی است.

ایشان با بیان اینکه کار، یک ستون اصلی اداره‌ی زندگی بشر است، اظهار کردند: اگر کار نباشد زندگی بشر فلج میشود. سرمایه مسلّماً تأثیر دارد، علم مسلّماً تأثیر دارد. اما سرمایه و علم بدون نیروی کننده، بدون کارگر به هیچ کار نمی‌آید، هیچ فایده‌ای بر او مترتب نمیشود. کارگر روح میدهد به جسم سرمایه.

حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کردند: ما گفتیم امسال سرمایه‌گذاری برای تولید. خیلی خب، مهمترین سرمایه، کارگر است. سرمایه‌گذاری بکنند اما توجّه داشته باشند که این سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری مالی بدون اراده‌ی کارگر، بدون توانایی‌های کارگر، بدون خواست کارگر به جایی نخواهد رسید.

رهبر انقلاب افزودند: یک مسئله‌ی دیگر، مسئله‌ی ایمنی کارگر است، ایمنی بدن کارگر. حالا البته خبرهای اسفبار معادن را در این دو سه ساله شنیدیم، اما فقط آنجا نیست، در جاهای دیگر هم به من گزارش شده. در کارخانه‌های دیگر هم مسئله‌ی ایمنی، مسئله‌ی بسیار مهمی است.

ایشان تاکید کردند: بایستی مراقبت بشود از لحاظ تأمین اجتماعی، از لحاظ رعایتهای فنی جوری رفتار بشود که ایمنی کارگران تأمین بشود.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه اولین موضوع، امنیت شغلی است؛ کارگر باید بداند که سر این شغل خواهد بود، بتواند برنامه‌ریزی کند، دغدغه نداشته باشد که حالا تا کی تا چند [وقت]، ادامه‌ی این شغل او منوط و وابسته‌ی به اراده‌ی دیگری نباشد. امنیت شغلی یعنی این. باید این امنیت را تأمین کرد، گفتند: به بهانه‌های گوناگون در یک دوره‌ای چند سال قبل از این، کارخانه‌های متعددی تعطیل شد. این خب ضد امنیت شماست. گاهی میپرسیدیم که چرا؟ گزارش می‌آمد که فلان کارخانه تعطیل شد. میگفتیم چرا؟ بهانه می‌آوردند مواد اولیه نیست، ماشینها فرسوده است، چه است… چه است... خب البته اینها هست لکن اینها علاج دارد. باید علاج کنند. کارخانه را نباید تعطیل کنند. یک مواردی که من قبلاً هم اشاره کردم تعطیل کارخانه‌ها یک حرکت خائنانه بود.

رهبر انقلاب افزودند: دستگاه‌های دولتی هم که خب وظیفه دارند، چه وزارت کار چه بعضی از دستگاه‌های دیگر باید جلوی این گرفته بشود؛ لذا در دولت شهید رئیسی طبق آماری که به ما دادند هشت هزار کارخانه را برگرداندند به کار، پس میشود. پس میشود کارخانه‌ی تعطیل شده را یا کارخانه‌ای را که با یک سوم ظرفیت یک چهارم ظرفیت کار میکند میشود آن را برگرداند به کار. یکی از افتخارات آن شهید عزیز همین بود؛ با بنده هم مکرر در میان گذاشته بود.

ایشان با بیان اینکه یکی از کارهای مهم که به نظر من احتیاج دارد به یک برنامه‌ریزی جامع و کامل از سوی مسئولین و خیلی به نفع کارگر است، هم به نفع کارگر است، هم به نفع کارفرماست، و آن این است که کارگر در سود حاصل از تولید شریک بشود، اظهار داشتند: اگر کارگر احساس کند که هر چه سود این جنس بیشتر بشود، سود او هم بیشتر خواهد شد، انگیزه پیدا میکند برای اینکه کار را بهتر از آب در بیاورد. یعنی این به کارگر انگیزه میدهد کار را بهتر، کامل‌تر، تمیزتر از آب در می‌آورد.

وی با بیان اینکه عقیده‌ام این است که به توفیق الهی به عزّت و جلال الهی فلسطین بر اشغالگران صهیونیست پیروز خواهد شد. این کار اتفاق خواهد افتاد، بیان داشتند: باطل جَوَلانی دارد، چند روزی جلوه‌ای میکند لکن رفتنی است، قطعاً خواهد رفت در این تردیدی نیست. این ظواهری که مشاهده می‌شود حالا کارهایی میکنند و پیشرفت‌هایی در سوریه و در جاهای دیگر انجام میدهند این دلیل قوّت نیست، بلکه نشانه‌ی ضعف است و موجب ضعف بیشتر هم خواهد شد ان‌شاء‌الله.

در حال تکمیل...