شناسهٔ خبر: 184348 - سرویس مجلس
منبع: خانه ملت

مجلس دوازدهم ظرفیت نخبگانی مناسبی داشته و بسیار از نمایندگان تخصص لازم را دارند

توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به اظهارات یک نماینده ادوار در زیر سوال بردن سطح نخبگانی مجلس دوازدهم واکنش نشان داد و گفت: نباید راجع به قاطبه مجلس بدین نحوه صحبت شود و کلیت قوه مقننه را زیر سوال برد.

به گزارش «نماینده»، فتح الله توسلی با اشاره به اظهارات اخیر یکی از نمایندگان ادوار مجلس درباره اینکه مجلس از سطح نخبگی لازم برخوردار نبوده و گروهی اقلیت قوانین مجلس را پخت و پز می‌کنند، اظهار کرد: نباید راجع به قاطبه مجلس بدین نحوه صحبت شود و کلیت قوه مقننه را زیر سوال برد.

نماینده مردم «بهار و کبودرآهنگ» در مجلس، افزود: نباید مجلس را متهم به کار غیر تخصصی و غیر کارشناسی ‌کنند در حالی که رئیس کمیسیون اقتصادی فعلی مجلس، پیش‌تر وزیر اقتصاد و امور دارایی بوده است. همچنین چند نفر دیگر از نمایندگان که در کمیسیون اقتصادی مجلس دوازدهم عضویت دارند، مسئولیت هایی در رده های بالای اقتصادی کشور داشته‌اند.

وی با بیان اینکه آقای متکی، زمانی در کسوت وزیر امور خارجه فعالیت می کرد، ادامه داد: به هر ترتیب و با توجه به شرایط مجلس و تقسیم بندی‌هایی که در زمینه فعالیت نمایندگان در کمیسیون ها صورت گرفت شد، وی در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس عضویت دارد، اما این سوال مطرح است که چه شخصی به جز آقای متکی می تواند مباحث دیپلماسی اقتصادی در مجلس را پیش ببرد؟ البته بنده هم زمانی در کسوت یک دیپلمات در وزارت امور خارجه فعالیت داشتم و البته که ادعایی از این منظر ندارم اما طبیعتاً دکتر متکی، زمانی وزیر امور خارجه بوده و تخصص لازم را دارا است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعهد و تخصص سایر نمایندگان در حوزه هایی نظیر حوزه و کمیسیون کشاورزی بیان کرد: در حال حاضر افرادی در کمیسیون کشاورزی مجلس دوازدهم عضویت دارند که سالیان سال، معاون وزرای جهاد کشاورزی بودند و تخصص‌های مرتبط در این حوزه را دارند.

وی با اشاره به تعهد و تخصص سایر نمایندگان در کمیسیون‌هایی نظیر انرژی و برنامه و بودجه بیان کرد: همگی این افراد، افراد متخصصی هستند و بنده نمی گویم این موضوع در کلیت مجلس وجود دارد، اما به هر ترتیب مردم رای داده اند و مردم به هر کسی که رای بدهند، آن فرد قابل احترام است.

توسلی با بیان اینکه افراد براساس تشخیص مردم راهی مجلس شدند، بیان کرد: به عنوان مثال مردم در حوزه انتخابیه خود تشخیص دادند که به یک معلم رای بدهند و این بدین معنا نیست که فردی با پیشنه معلمی در مجلس اثرگذار نخواهد بود. چراکه همین معلم می تواند در کمیسیون های آموزش و فرهنگی نماینده موثری باشد. همچنین بسیاری از نمایندگان ۶ الی ۸ دوره تجربه نمایندگی مجلس را در کارنامه کاری خود دارند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر آقای مفتح، نماینده تویسرکان سابقه حضور در ۸ دوره مجلس را دارند، بیان کرد: این جای سوال دارد که چطور ما می‌توانیم به آقای مفتح بگوییم که تخصص لازم را ندارد؟ همچنین آقای حاجی بابایی نائب رئیس مجلس، سابقه ۷ دوره و دکتر حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان ۶ دوره سابقه حضور در مجلس را دارند. همچنین بنده دو دوره نماینده مجلس بوده و افراد دیگری هم هستند ۳ الی ۴ دوره سابقه حضور در مجلس را داشته و از تجربه و دانش لازم برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده توهین این نماینده ادوار به قاطبه مجلس، سهوی بوده و وی متوجه نبوده که چه اظهارنظری می کند، وگرنه همه مسائل در کمیسیون های مختلف مجلس به ریز و با دقت بررسی شده و پس از آن به صحن ارائه می شود و نمایندگان در صحن علنی هم موضوعات را با در نظر گرفتن نقطه نظرات مرکز پژوهش ها و سایر مراکز مطالعاتی به تصویب می رسانند. این جای سوال دارد که آیا همه قوانینی که در دوره آقای فلاحت پیشه در مجلس تصویب شده، کارآمد بوده؟ پاسخ خیر است. طبیعتاً در زمان ایشان نیز خیلی از قوانین تصویب شده که کارآمدی لازم را نداشته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین زمانی که ایشان نماینده بودند، شاید حوزه شامات و حوزه منطقه غرب آسیا، محیطی شبیه به محیط اکنون را نداشت. چراکه پیچیدگی که در حوزه شامات بعد از سقوط بشار اسد و تحولاتی که در لبنان، یمن و در منطقه رخ داده، با آن زمان کاملا متفاوت است. همچنین در حال حاضر حوزه اقتصاد انرژی دنیا و وضعیت اوکراین و چالش‌هایی که در روسیه وجود دارد، کاملا متفاوت از گذشته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحولات خاورمیانه کاملاً متفاوت از گذشته رقم می خورد، بیان کرد: در حال حاضر رویکرد ترک‌ها در منطقه تغییر کرده، این در حالی است که ترکیه در مقطعی خودش با چالش سقوط همراه بود و کودتایی در این کشور رخ داد که ما به ترکیه کمک کردیم، اما در حال حاضر ترکیه مشغول کمک به معارضین سوری است که سوریه را ساقط کند و در جاهایی نیز در مقابل جمهوری اسلامی ایران قد علم می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا بیان کرد: در حال حاضر ترامپی روی کار آمده که رویکرد سیاست خارجی، دیپلماسی و پرداختن به مباحث انرژی اش نسبت به مدیریت جهانی کاملاً متفاوت با بایدن، اوباما و مابقی رؤسای جمهور آمریکا است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه وضعیت اقتصاد چین کاملا متحول از گذشته شده است، بیان کرد: همچنین وضعیت اقتصادی هند کاملاً متفاوت شده و هند در حال حاضر چندین سال است که رشد ۸ درصدی اقتصاد را تجربه می کند. بنابراین تحولات زیادی در جهان رخ داده است از این رو آقای فلاحت پیشه نباید تصور کند، افرادی که در مجلس هستند، این مسائل رو متوجه نشده و یا نمی فهمند.

وی با بیان اینکه مجلس به درستی آگاه به مسائل و تحولات داخلی و خارجی است، بیان کرد: به طور طبیعی مقتضیات زمان، شرایط و مکان تغییر کرده است. در عین حال ما نیز در این بخش مدعی نیستیم، ضمن اینکه این مجلس، چندین ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده است .

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانینی که در مجلس یازدهم به تصویب رسید مورد تحسین مقام معظم رهبری بود، بیان کرد: قوانینی نظیر قانون فرزندآوری و حمایت از خانواده، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، قانون اصلاح نظام بانکی، اصلاح قوانین مالیاتی و ده‌ها قانون بسیار مهم دیگر در این مجلس تصویب شد که اغلب آنها در زندگی و معیشت مردم هم موثر بوده است.

وی با بیان اینکه هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که هر آنچه که در مجلس تصویب کرده بدون ایراد بوده است و ما هم چنین ادعایی را نداریم، بیان کرد: به هر ترتیب آنچه که در وسع و توان مجلس بوده به آن پرداخته است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به بررسی بودجه سال 1404 در مجلس بیان کرد: در این بخش دولت به موقع بودجه سال 1404 را به مجلس تقدیم کرد و مجلس نیز این لایحه را در زمان مقرر بررسی و مصوب کرد؛ این امر باعث شد که بودجه چند دوازدهمی در مجلس تصویب نشود و بخش اول بودجه به شورای محترم نگهبان ارائه شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تمرکز دکتر قالیباف در راستای حضور وزرا در کمیسیون ها پیرو ارائه توضیحات درباره بودجه سال آینده بیان کرد: همچنین در ادامه همکاران ما وزرا را به چالش کشیدند و نظرات آنها را درباره بودجه گرفتند. در عین حال نظرات دستگاه‌های مختلف دولت نیز در این بخش مطرح شد. همچنین نظرات همکاران ما در مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات در این بخش دریافت شد که جای تقدیر و تشکر دارد. بنابراین همه این موارد فعالیتی است که در مجلس صورت گرفته، ضمن اینکه در موضوع بودجه، کمیسیون تلفیق به طور تخصصی بند به بند و ماده به ماده لایحه را مورد بررسی قرار داد و نهایتا گزارش بودجه به صحن ارائه و حتی در یک بخش هایی مجلس به گزارش کمیسیون تلفیق ایراد گرفت و این موضوع با تشخیص ریاست مجلس به کمیسیون تلفیق ارجاع شد. بنابراین مجلس در بودجه، به آن چیزی که فکر می‌کرد درست است، رای داد و آن را به شورای محترم نگهبان ارسال کرد./