به گزارش «نماینده»، حجت الاسلام ذوالنور نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش وحدت برای تحول که صبح امروز (شنبه ۲۵ فروردین) برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه نادیده گرفتن و زیر پا گذاشتن اصول یکی از عوامل زوال حکومتها است، گفت: در تاریخ این ۴۵ سال مجالسی کارآمدتر بودند که در پیاده سازی و دنبال کردن اصول و آرمانها موفق تر بودند و در هر مجلسی که انحراف به اصول و پشت کردن به مبانی اتفاق افتاده خسران و ناکارآمدی و هدر رفتن فرصتها بیشتر به چشم میخورد به ویژه در کار ما نمایندگان و دولتها همین شکل است.
وی افزود: متاسفانه امروز در مجلس میبینیم وقتی راجع به یک ماده قانونی، مخالف و موافق میخواهند حرف بزنند زمانی که فرصت به نماینده میرسد به جای صحبت در موضوع و دستور کار جلسه، به مسائل منطقه ای و حوزه انتخابیه ای میپردازد و در حقیقت وقت و فرصت مجلس را تلف میکند.
ذوالنور با بیان اینکه مجالس در بحث سوال استیضاح میتوانند در هدایت دولتها و وزرا اثرگذار باشند، خاطرنشان کرد: امروز امنیت، اقتصاد و فرهنگ بر هم اثرگذار هستند و هر حوزه ای متاثر از حوزه های دیگر است. در همین رابطه در شرایط فعلی وضع آشفته ای از منظر امنیت نداریم اما در عین حال باید در بحث انتخابات گذشته پیام رای سفید و باطله مردم را ما مسئولان بگیریم. البته با وجود همه تلاش های دشمن برای مایوس کردن مردم و عدم حضور پای صندوق ها، مشارکت مردم قابل توجه بود.
نائب رئیس مجلس گفت: مردم با این رای میگویند اصل نظام را قبول دارند ولی ما را قبول ندارند و این معنا و مفهوم دارد.ما در مجلس باید پیام این رای مردم را بگیریم.
مجلس یازدهم قوانین خوبی وضع کرد که بسیاری با زندگی مردم مرتبط است ولی اینها یک سری قطعات از پازل یک جورچین هستند. ما قطعا میتوانیم کارهای بهتری برای رفع مشکلات کشور داشته باشد.
برخی از اساتید ما در معیشت خود ماندند و برای داور شدن یا استاد راهنما شدن برای یک رساله مانده اند در چنین شرایطی ما باید از ظرفیت علمی انها برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم.
وی افزود: مرکز پژوهش ها در این سالها خروجی مشخصی نداشته و کارهای متفرقه زیادی صورت میگیرد که عمقی ندارد. ما تمرکز بر روی راهکارهای برون رفت از مشکلات نکردیم. این رویه در مجلس نیز کم و بیش دیده میشود. اینها باعث شده ما دچار ناکارآمدی شویم که با دارا بودن همه ظرفیت ها مردم از ما خروجی خوبی نمی بینند. لذا سرمایه اجتماعی نظام گره به عملکرد ما خورده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: در مسائل امنیت ملی در منطقه پیش از انقلاب به رژیم شاه ژاندارم منطقه میگفتند و در حقیقت نماینده اعمال سیاستهای آمریکا بود. امروز اگر انقلاب ما هیچ دستاوردی هم در این چند دهه نداشته باشد اما نمیتوانند این انگ و اتهام را به جمهوری اسلامی بزنند که بگویند از یک کشور خط میگیرد بلکه برعکس سیاست تشکیل خاورمیانه بزرگ که دو ویژگی داشت؛اول حذف جمهوری اسلامی از نقش آفرینی در منطقه و دوم محوریت پیدا کردن اسرائیل در منطقه بود_ که هر دو این اهداف محقق نشده است و امروز عامل بروز و ظهور هسته های مقاومت در هر جای دنیا را جمهوری اسلامی می دانند و امروز شما می بینید که در عراق، سوریه، لبنان و فلسطین هدفهایی که غربیها در صدد تحقق آنها بودند، محقق نشده است.
ذوالنور عنوان کرد: اجرای معامله قرن که ارزش آن ۴۰۰ میلیارد دلار بود هدف آن عادی سازی رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی منطقه بود و اگر طوفان الاقصی اتفاق نمیافتاد برای همیشه آرمانهای فلسطین از بین میرفت.
وی تاکید کرد: اگر تا قبل از این حادثه در بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی در نظرسنجی های کشورهای غربی ۸۰ درصد مردم نظر مثبت به رژیم صهیونیستی داشتند اما امروز یقینا این معادلات کاملا برعکس شده است و هیچ یک از کشورهای اروپایی و غربی جرئت حمایت مستقیم از رژیم صهیونیستی را ندارند.
وی افزود: این انزجار و تنفری که نسبت به رژیم صهیونیستی ایجاد شده دست و پای دولتهای غربی را بسته و رژیم صهیونیستی را در یک انزوای تاریخی قرار داده است و هر چه این روند را ادامه دهد شکست برای او سنگین تر خواهد شد.
نائب رئیس مجلس درباره نحوه پاسخ به اقدام تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی در دمشق گفت: گاهی گفته میشود که چرا جمهوری اسلامی واکنش نشان نمیدهد و حتی برخی ها نیروهای مسلح را متهم به ترس از پاسخگویی میکنند و مدعی میشوند که نیروهای مسلح با دیدگاه های مقام معظم رهبری فاصله گرفته اند و اقتدار جمهوری اسلامی را به رژیم صهیونیستی نمیچشانند ولی در پاسخ به این گروهها باید عرض کنم رژیم صهیونیستی برای خروج از انزوا تنها یک راه نجات دارد و آن درگیری مستقیم با جمهوری اسلامی است تا بتواند اجماع جهانی را مجددا در حمایت از خود در دنیا فراهم کند.
نائب رئیس مجلس تاکید کرد: جمهوری اسلامی ضمن تاکیدی که بر حمایت از معنوی از غزه دارد، حق انتقام را برای خود محفوظ میداند ولی نوع عمل را متناسب با منافع خودش انتخاب خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ما شروع کننده هیچ جنگی نخواهیم بود ولی اگر رژیم صهیونیستی قصد شروع جنگی را داشته باشد همان روز موعود که امام خمینی فرمودند رژیم صهیونیستی باید از صحنه روزگار محو شود، انشاالله فرا خواهد رسید.
ذوالنور همچنین در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود پنج نفر به شکل پراکنده برای ریاست مجلس دوازدهم داوطلب شدند، اظهار کرد: نمیدانم چه اسامی مطرح شده است، اما برخی از جریانها و تشکلها به بنده هم پیشنهاد دادند، اما تصمیم قطعی معلوم نیست. قابل پیشبینی نیست که رئیس مجلس چه کسی خواهد شد، البته ممکن است برخیها تعامل کنند و کنار بکشند و نهایتا ممکن است حداقل به ۲ نفر داوطلب ختم شود که یکی رئیس فعلی مجلس باشد و دیگری کاندیدای رقیبی که مقابل وی ممکن است برای رقابت اعلام آمادگی کند.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه اگر هیات رئیسه مجلس رسالت و نقش اصلی خود را ایفا میکرد این مجلس میتوانست ریلگذاریهای بهتری داشته باشد و تحولی در وضعیت اقتصادی کشور اتفاق بیفتد، اظهار کرد: این مجلس همچنین میتوانست با تعامل بهتر با دولت، ریلگذاری مسیر دولت، قوانینی وضع کند که دولت را در چارچوب حرکت اصلی قرار دهد و دولت را در رسیدن به آن اهداف کمک کند. این اتفاق میتوانست رخ بدهد اما متاسفانه اتفاق نیفتاده است.
وی تأکید کرد: امیدواریم با تحولاتی که در مجلس اتفاق میافتد، مجلس آینده موثرتر واقع شود زیرا نمایندگان مجلس مانند مهرههای تسبیح هستند. اگر ما نخ تسبیح نداشته باشیم کارآمدی لازم اتفاق نمیافتد و این امر به شکلگیری یک هیبت رئیسه قوی و توانمند مرتبط است.