به گزارش «نماینده»، فداحسین مالکی گفت: در یک دهه اخیر مقام معظم رهبری با توجه به شرایط عمومی کشور نامگذاری سالها را پیرامون مباحث اقتصادی تعیین کرده و این مسئله بر اهمیت بهبود موضوعات اقتصادی و معیشت مردم تاکید دارد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی شعار سال ۱۴۰۳،«جهش تولید با مشارکت مردم» را در ادامه نامگذاری سالهای گذشته دانست و افزود: مردمی بودن اقتصاد اولویت نخست کشور است؛ اگر نتوانیم مردم را وارد پروژه های اقتصادی کنیم و آنها را در این مهم دخیل نماییم بی تردید تحول اساسی ایجاد نخواهد شد.
مالکی با بیان اینکه اقتصاد کشور بر پایه سه مولفه اصلی و اساسی میتواند مردمی باشد، اظهار داشت: براساس قانون اساسی اقتصاد کشور برمبنای سه اصل اقتصاد دولتی، تعاونی و خصوصی اداره میشود، در کشور که باید بین این سه مولفه حلقه اشتراکی وجود داشته باشد تا شاهد رونق آنها باشیم. با توجه به ظرفیتهایی که در کشور موجود است مردمی شدن با مشارکت سرمایه گذاران اقتصادی ممکن خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر تشکیل فراکسیون استانهای مرزی در مجلس یازدهم، تصریح کرد: با تشکیل فراکسیون یاد شده ۱۶ استان کشور میتوانند به واسطه تجارت با سایر کشورها در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور گام بلندی بردارند؛ تشکیل این فراکسیون مسیری برای تقویت اقتصاد مردمی استانهای مرزی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه قوه مقننه با تصویب قوانین کارآمد میتواند اقتصاد کشور را مردمی کند، تصریح کرد: مشارکت مردم در تولید و رونق اقتصاد کار مشکلی نیست به شرطی که دولت پای کار بیاد و شرایط را در این حوزه برای حضور آحاد جامعه مهیا کند.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید به حضور مافیا در رشته های مختلف اقتصادی که منجر به عقب گرد در این حوزه شده است، یادآور شد: چنبره دولت بر روی بخش خصوصی منجر شده تا حضور مافیا در اقتصاد پررنگ شود، شرکتهای خصوصی بخش عمده آن باید به مردم واگذار گردد.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس باید اقدامات موثری در حوزه اقتصادی داشته باشند تا مسیر تحقق شعار سال میسر شود، گفت: برای تحقق شعار امسال یعنی مشارکت مردم در تولید و رونق اقتصاد باید اعتماد مردم را جلب کرد؛ طی سالهای اخیر متاسفانه دولتها با عملکرد ضعیف خود در حوزه اقتصادی نتوانسته اعتماد عمومی را جذب کند از تعاونیها گرفته تا بانکها باید در سمت و سوی مردمی شدن قرار بگیرند و نامگذاری امسال را از قالب شعار درآورده و آن را در چارچوب عمل نشان دهند.
مالکی با بیان اینکه بانکها امروز با سرمایه مردم کار میکنند و باید مردمی باشند، افزود: باید ۵۰ درصد بانک ها در اختیار مردم باشد متاسفانه هر دولتی که پای کار میآید با این مسئله مشکل دارد و در توجیه این مسئله میگویند چگونه ۴۰ الی ۵۰ درصد بانکها را به مردم واگذار کنیم و یا گاهی با بهانههای متفاوت از واگذاری سهام پتروشیمی به مردم امتناع میکنند، در کل باید بگوییم دولتها از واگذاری اقتصاد به مردم ممانعت می کنند و این مسئله با شعار امسال همخوانی ندارد،بی تردید برای تحقق آن باید از تمام بروکراسی های اداری عبور کنیم و اقتصاد را به مردم بسپاریم.