به گزارش «نماینده»، محمد باقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست امروز (دوشنبه ۹ بهمن ماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: پرتاب موفق سه ماهوارهی ایرانی به نامهای مهدا، کیهان ۲ و هاتف توسط ماهوارهبر ایرانی سیمرغ به مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین را به تمام مردم ایران تبریک میگویم و قدردان زحمات شبانهروزی دانشمندان جوان و مجاهدمان در وزارت دفاع و پژوهشگاه فضایی ایران هستیم. با توجه ویژه دولت سیزدهم به توسعه صنعت فضایی این صنعت جان تازهای گرفته است و توانستهایم علم و دانش بومی جوانان خود را در دنیا به نمایش بگذاریم و به قویتر شدن ایران اسلامی یاری رسانیم.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: همچنین در روزهای اخیر شاهد پایان بررسی بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس با تلاش نمایندگان و همراهی دولت بودیم. مجلس در جریان رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۳ دو هدف عمده داشت؛ نخست، با توجه به اینکه این بودجه اولین بودجه ای است که براساس قانون آئین نامه جدید به شکل دو مرحله ای مصوب میشود تلاش کردیم با قانون جدید که برای جلوگیری از تغییر تراز بودجه و افزایش سقف بودجه و مهار تورم تصویب شده پایبند باشیم.
وی افزود: دوم اینکه این بودجه اولین قانون بودجه مبتنی بر برنامه هفتم توسعه کشور است و لذا اهتمام مجلس بر این بود که قانون بودجه به نحوی تدوین شود تا در پایان سال آینده شاهد تحقق اهداف این برنامه در سال اول در رشد سرمایهگذاری، مهار تورم و کمک به معیشت مردم باشیم.
دکتر قالیباف عنوان کرد: برای تحقق این اهداف در سرفصل های متعدد هدفگذاریهای عملیاتی انجام شد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛ افزایش سرمایه گذاری و ایجاد رشد اقتصادی از طریق مجوز تامین مالی در بخش های خصوصی و شرکت های دولتی، تکمیل طرح های نیمه تمام مبتنی بر ظرفیتهای تعیین شده برای تکمیل طرحهای عمرانی، حمایت از بخش تولید از طریق کاهش حقوق گمرکی ماشینآلات و افزایش آستانه معافیت مالیاتی مشاغل، البته با هدف افزایش عدالت مالیاتی و کمک به تامین منابع بودجه، برای کاهش معافیت های مالیاتی غیرزمانمند و غیر هدفمند مصوبات خوبی انجام شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: همچنین در راستای کمک به معیشت کارمندان و بازنشستگان در کنار افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان ، با در نظر گرفتن فوق العاده جدیدی که در کنار کمک به معیشت کارکنان به رفع تبعیض در نظام پرداخت حقوق کمک میکند، حداقل حقوق نیز افزایش یافت و برای حمایت از کارگران و بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی نیز، مصوبات خوبی برای پرداخت بدهیهای دولت به این صندوق مصوب شد.
وی تصریح کرد: در راستای شفافیت و انضباط بودجه که از اهداف اصلی مجلس یازدهم نیز بود، از طریق انعکاس سهم واقعی صندوق توسعه ملی، ضابطه مند کردن و تعیین سقف برای واردات فرآورده های نفتی و روابط بین نفت و دولت و شفافیت شرکتهای دولتی با الزام به حسابرسی ویژه توسط دیوان محاسبات، گامهای موثری برداشته شد. همچنین تکالیف جدی برای نظارت کامل و پاسخگویی نسبت به ارزهای اختصاص یافته به صورت ترجیحی مصوب شد تا این موضوع که همیشه جزو چالشهای اقتصادی بوده به صورت شفاف رسیدگی شود.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: رویکرد کلی مجلس در تصویب بودجه همراهی با لایحه دولت بود. در همین راستا تغییر قابل توجهی در ارقام بودجه صورت نگرفته است و در کنار شفاف سازی و مدیریت هزینه ها، تغییرات مجلس به موارد ضروری مانند حقوق و دستمزد کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران نهادهای حمایتی و اجرایی سازی سایر تکالیف قانونی محدود شده است و در ادامه مسیر تصویب بودجه نیز تلاش می شود در هماهنگی با دولت، قانون بودجه ۱۴۰۳ نمادی دیگر از هم افزایی دولت و مجلس باشد.