به گزارش «نماینده»، محسن هرمزی درباره راهاندازی تراموا در تهران اظهار کرد: مرجع تأیید احداث طرحهای عمرانی مانند مترو یا تراموا، شورای عالی ترافیک است و شورای شهر باید ضرورت انجام آن را تأیید یا رد کند، وقتی نتیجه مطالعات را به شورای شهر ارائه دهیم، شورا اساساً مخالفتی با مترو یا تراموا نخواهد داشت.
وی ادامه داد: شورای شهر در بودجه سال جاری شهرداری تهران رقم قابل توجهی برای انجام مطالعات تراموا اختصاص داده بود که برای این کار سازمان ترافیک شهرداری تهران با بهرهگیری از یک کنسرسیوم (شرکتی بزرگ، متشکل از چند شرکت) بررسی و امکانسنجی احداث تراموا و پایش همه کریدورهای حمل و نقل در تهران را انجام داد که نتیجه آن احصا شده است و به شورای شهر ارسال خواهد شد.
سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: به موازات این کار در حال شناسایی پیمانکارانی بودیم که با مدلهای مالی جدید به اجرای این طرح کمک کنند که یکی از آنها وزارت دفاع است زیرا توان خوبی در حوزه ساخت و تجهیزات جریان ضعیف و هم در حوزه اجرای سیویل (سیویل بخشی از مهندسی عمران است که وظیفه آن طراحی نقشههای مختلف زیرساختی و اجرایی لازم برای یک پروژه است) دارد، بنابراین یک تفاهم کلی بین شهرداری و وزارت دفاع صورت گرفت که راهاندازی تراموا یکی از بخشهای این تفاهمنامه است.
وی تصریح کرد: بعد از تأیید ضرورت اجرای طرح، در شورای عالی ترافیک بررسیهای نهایی آن را انجام میدهیم و وارد فاز اجرایی میشویم؛ امیدواریم همه این مراحل در سال جاری محقق شود.
هرمزی درباره ضرورت راهاندازی تراموا در تهران گفت: اساساً شبکه حمل و نقل برایمان مهم است زیرا در صورت نداشتن شبکه حمل و نقل سایر وسایل کارایی لازم را نخواهند داشت، همه این اجزاء یعنی مترو، اتوبوس، تاکسی و حتی تراموا داخل شبکه حمل و نقل خودشان را معنا میکنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر این ضرورت احساس شده که در مسیری مانند خیابان آزادی ـ سهراه تهرانپارس که سالهاست خطوط اتوبوسرانی در آن فعال است، مسافران بیشتری جابهجا کنیم، شهر را هوشمند و خدمت جدید و پاک ارائه کنیم. علاوه بر این تراموا آلودگی ندارد، عمر واگنهای آن حدود ۳ برابر بیشتر از اتوبوس است و هزینه آن نیز نسبت به ساخت خطوط مترو تقریبا یکپنجم است.
سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره زمانبندی اجرای این طرح نیز گفت: طبق بررسیهای در حال انجام، عملیات عمرانی راهاندازی تراموا در تهران یک سال و نیم به طول میانجامد.
وی درباره اینکه مدیریت شهری چقدر در اجرای این طرح مصمم است، تصریح کرد: به طور کلی این دوره مدیریت شهری (مجموعه شهرداری و شورای شهر) در ارائه خدمات مناسب به شهروندان مصمم است و این دیدگاه در موارد دیگری مانند تکمیل خطوط مترو، سرعت بخشیدن به خرید ۶۳۰ دستگاه واگن برای مترو، احداث و تکمیل ایستگاه متروی پرند خود را نشان داده زیرا با عزم جزم مدیریت شهری این موارد به نتیجه رسیده است بنابراین درباره این موضوع نیز همینطور خواهد بود.
تراموا، نوعی قطار برقی شهری است که واگنهای آن بر روی ریلهایی که در خیابان تعبیه شدهاند، حرکت میکند. شهرداری تهران در نظر دارد تراموا را در محور غرب به شرق تهران (آزادی ـ تهرانپارس) بعد از جلب نظر شورای شهر و بررسیهای نهایی در شورای عالی ترافیک راهاندازی کند.