به گزارش «نماینده»، سوده نجفی در هشتاد و دومین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران ضمن ارائه آمار از تعداد کشتهشدگان سیل در سالهای گذشته گفت: متاسفانه در سیل روزهای اخیر بیش از ۶۰ نفر جان خود را از دست دادهاند و حدود ۳۰ نفر مفقود شده اند.
وی تاکید کرد: به دلیل توپوگرافی خاص شهر، ارتفاع زیاد از سطح دریا، رشد فزاینده جمعیت در سطح شهر، اختلاف ارتفاع در نقاط مختلف شهر و توسعه واحدهای صنعتی در حومه شهر تهران وتغییرات گسترده در نتیجه بزرگراهسازیهایی که در تهران انجام شده و همچنین وضعیت رود درهها تهران دارای وضعیت بسیار پیچیده و آسیبپذیر است.
عضو هئیت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه مطالعات گستردهای در طول سالهای اخیر صورت گرفته است ادامه داد: ما دچار یک فراموشی تاریخی شدهایم چرا که هر چند سال یکبار سیل رخ میدهد و جان تعداد زیادی از هموطنان را میگیرد و تا بحران و سیل بعدی به فراموشی سپرده شده است.
نجفی با اشاره به اینکه نقشه اسیبپذیری ناشی از سیلاب تهران میتواند بازتاب مناسبی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی مناطق مختلف شهر تهران ارائه دهد افزود: اسیبپذری مطرح شده روی بافت فرسوده و پرتراکم بسیار اثرگذار بوده و منطبق است و در بسیار از مناطق شهر این مسئله جدی است.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر با اشاره به اینکه براساس ماده ۵۸ توسعه برنامه دوم توسعه شهر تهران شهرداری موظف است طرح جامع کاهش خطرپذیری سیلاب شهر تهران را با همکاری وزارت نیرو و سایر و نهادهای زیربط در سال اول برنامه تدوین و برنامههای اجرایی آن را پس از تصویب شورا مطابق طرح زمانبندی وبرنامه مذکور در طی سالهای برنامه اجرایی نماید.
وی با اشاره به ماده ۵۹ و ۶۰ برنامه توسعه شهر تهران و همچنین ماده ۸۴ برنامه سوم توسعه شهر تهران که شهرداری را موظف به پیشگیری طرح سیلاب نسبت به عملیاتی کردن طرح جامع مدیریتی آبهای سطح تهران شامل طراحی و اجرایی پروژههای توسعه بهبود و عملکرد شبکهای اصلی و فرعی، تهیه سامانه جامع اطلاعات مکانی و توسعه شبکهای پایش کمی و کیفی بارش روان آب و پیاده سازی نظام نگهداشت مجاری تاسیسات موجود و مدیریت آبهای سطحی و پیاده سازی سامانه هشدار سیلابها با همکاری وزارت نیرو و سازمان هواشناسی اقدام کند.
نجفی از شهرداری تهران خواست ضمن ارائه گزارش دقیق از تکالیف و الزامات قانونی خود در حوزه سیلاب به شورای شهر تهران، در خصوص حفاظت و ساماندهی رودخانهها، بهسازی مسیلهای شهری، استفاده بهینه از روان آبهای شهری، ایجاد مدیریت یکپارچه و واحد در مدیریت سیلاب شهری با بهرهگیری از مدل سازی کامپیوتری به توسعه پایدار کلانشهر تهران، افزایش ارتفاع نهرها و وردی کانالها تلههای زبالهگیر، لایروبی مستمر و روزانه انهار وکانالها و همچنین هدایت آبهای سطحی به کانالها اقدامات لازم را انجام دهد.