به گزارش «نماینده»، جلیل رحیمی جهان آبادی درباره سفر جو بایدن رییس جمهور آمریکا به عربستان سعودی و سرزمینهای اشغالی گفت: بایدن از سفر به منطقه دو هدف را دنبال میکرد. با توجه به جنگ روسیه و اوکراین، بازگردان عربستان به تامین انرژی جهان نخستین هدف وی بود و دومین هدفش، کاهش فشار روانی علیه آمریکا به دلیل شکست در مذاکرات برجام بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: تصور آمریکا بر این بود با توجه به فشاری که بر جمهوری اسلامی به دلیل تحریمها وارد کرده است، هر خواسته طرف غربی از سوی ما پذیرفته خواهد شد. اما به زمین سخت ایرانیها برخورد کرد و با توجه به شرایطی که اکنون دچار آن شدند برای افکار داخلی و بین المللی در خصوص خروج آمریکا از برجام و مذاکرات دوباره پاسخی ندارند.
عربستان دیگر به هر خواسته آمریکاییها عمل نمیکند
نماینده مردم تربت جام و باخرز ادامه داد: رابطه آمریکا و عربستان هم تیره شده بود و آمریکا برای تامین انرژی مورد نیاز خود مجبور به دلجویی شد تا رژیم صهیونیستی و عربستان را در کنار خود قرار دهد. اما بایدن در سفر به عربستان نتوانست اهداف مورد نظر را تامین کند. از طرفی این سفر سبب فشار بر جمهوری اسلامی ایران برای کوتاه آمدن در مذاکرات هم نشد. چرا که دیگر عربستان به هر خواسته آمریکاییها در تامین انرژی عمل نمیکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه قدرت آمریکا رو به افول است، گفت: آمریکای امروز آمریکایی است که افغانستان را در مقابل طالبان رها کرد و متحدی به مانند عراق را به دلیل ناامنیها تنها گذاشت و عربستان با درک بی مهری و بی وفایی آمریکا و قدرت جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه، به سمت تعامل سیاسی با کشورهای منطقه سوق پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: این واقعیتها سبب شده عربستان عاقلانهتر و دقیقتر مسائل را دنبال کرده و بر اساس حقیقتها تصمیم گیری کند.
رحیمی جهان آبادی درباره اینکه چرا متحدان آمریکا در منطقه علیه ایران همراه نمیشوند، گفت: دوران حضور آمریکاییها در منطقه به پایان رسیده است و به رغم هزینهای که آنها در خاورمیانه انجام دادند، نتوانستند به منافع لازم برسند. بر همین اساس در محاسبه سود و زیان، آمریکاییها خاورمیانه را رها کردند و این موضوع سبب ایجاد ترس و ناامنی بین متحدان آمریکا شده است.
وی با بیان اینکه حوادث افغانستان درسهای تلخی به متحدان آمریکا داد، عنوان کرد: این موضوع سبب شده آمریکاییها برای اثبات خود تلاش کنند ولی کشورهای منطقه علاقهای برای این اثبات آنها ندارند و عدم اعتماد را در رفتار خود به طرف آمریکایی نشان میدهند.
آمریکاییها نگران قدرت موشکی، هوایی و پهبادی ایران هستند
این نماینده مجلس درباره توان پهپادی جمهوری اسلامی ایران گفت: کشورهای منطقه نیاز داشتند که رو پای خود بایستند و این موضوع سبب رشد قابل توجهی از سوی آنها در صنایع دفاعی شد. از طرفی در جنگ روسیه و اوکراین شاهد حضور پهپادهای ترکیه علیه روسیه هستیم و طبیعی است که روسیه به رغم اینکه در جهان ابرقدرت است و توان نظامی زیادی دارد، نیم نگاهی به توانایی نظامی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران حوزه دفاعی و مرزهای امنیتی خود را درخاورمیانه به خوبی گسترش داده است، خاطرنشان کرد: ایران در نبردهای هوایی و جنگ های پهپادی، ضربات سنگینی به آمریکایی وارد کردند. البته بسیار از کشورهای منطقه به نگرانی آمریکاییها در برابر قدرت موشکی، هوایی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران پی بردند.