به گزارش «نماینده»، فداحسین مالکی در خصوص درخواست ایران برای عضویت در گروه بریکس، گفت: رویکرد دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی اقتصادی با دولت های قبل متفاوت بوده و توجه ویژه ای به کشورهای همسایه و منطقه دارد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیش از این نیز ایران با عضویت در شانگهای و اتحادیه اوراسیا توانست در شرایط تحریم، شرایط بهتری را برای کشور رقم زده و مسیرهای جدیدی را برای ایجاد روابط اقتصادی و تجاری باز کند.
وی در ادامه با بیان اینکه این گروه ها می توانند مقابل کشورهایی که مانع افزایش قدرت اقتصادی می شوند بایستند، گفت: بریکس با عضویت کشورهایی همچون برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی می تواند منشأ تحول اقتصادی باشد همچنین آرژانتین که همزمان با ایران درخواست عضویت داده نیز موقعیت خوبی داشته و حضور آنها در این گروه نیز می تواند موثر باشد.
مالکی در ادامه با بیان اینکه 30 درصد تولید ناخالص داخلی و 40 درصد جمعیت جهان در چند کشور عضو بریکس خلاصه شده است، اظهار داشت: همین میزان کافی است تا گفته شود این گروه می تواند تأثیر اقتصادی بسزایی در دنیا داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران استعدادهای فراوانی در حوزه های، فناوری، صنعتی، اقتصادی، کشاورزی و غیره دارد، خاطرنشان کرد: از این رو جمهوری اسلامی از مدت ها قبل برای پیوستن به شبکه های اقتصادی و پیمان های تجاری برنامه ریزی کرده و امروز نیز عضویت ایران با توجه به ظرفیت ها، در گروه بریکس حائز اهمیت است.