به گزارش «نماینده» احمد راستینه هفشجانی در مورد افزایش سرقتها در سایه کاهش فعالیتهای فرهنگی گفت: از دو سال گذشته با شیوع ویروس کرونا شاهد کاهش مشارکت مردم در فعالیتهای فرهنگی و مراسمات مذهبی بودیم، کاهش ارتباطات مردمی در ابعاد مختلف باعث افزایش اثرات آسیبهای اجتماعی در جامعه شده است.
ارتباط مستقیم بین رشد معضلات اجتماعی و موضوعات اقتصادی است
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان در مجلس یازدهم با اشاره به افزایش سرقتها در کشور افزود: ارتباط مستقیمی بین رشد برخی از معضلات اجتماعی همچون سرقتها با شرایط نامناسب اقتصادی وجود دارد، در کنار مسائل اقتصادی فضای کرونایی جامعه در دو سال اخیر، ظرفیت فرهنگی کشور را نیز تحت الشعاع قرار داد که میتوانست در کاهش معضلات اجتماعی نقشی اساسی داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی با انتقاد از کاهش ارتباطات در قالب مسائل فرهنگی و هنری، تاکید کرد: در طی چند سال اخیر شاهد کاهش برگزاری جلسات متعدد با گروههای اجتماعی و کلاسهای مختلف مشاورهای، فرهنگی و هنری بودیم که تاثیر مستقیمی در زندگی مردم داشته به گونهای که به همان میزان با رشد بی رویه افزایش آسیبهای اجتماعی از جمله سرقتها در شهرهای مختلف روبرو هستیم.
معضلات اجتماعی تک بعدی نیستند
نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: معضلات اجتماعی تک بعدی نیستند و نمیتوانیم تنها یک دلیل برای رشد آنها تعریف کنیم بلکه مجموعهای از علتها و معلولها در شکل گیری آنها دخیل هستند که یکی از آنها به مباحث اقتصادی باز میگردد، متاسفانه با اپیدمی کرونا ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی برای پر کردن اوقات فراغت و ارتقاء شاخصهای اجتماعی دچار آسیب شد که یکی از نتایج شدت گیری کرونا بوده است.
سرقت از بانک ملی سازماندهی شده بود
وی با اشاره به افزایش بزههای اجتماعی به خصوص سرقتها و سرقت اخیر بانک ملی تصریح کرد: برخی از سرقتها حرفهای و سازمان یافته و بر اساس یک برنامه ریزی مشخصی صورت میگیرد وقتی از آسیبهای اجتماعی صحبت میکنیم پای مولفههایی دیگر در میان است که سازماندهی شده نیستند، بلکه معلول دلایل دیگری هستند. سرقتهای سازمان یافته نباید با آسیبهای اجتماعی یک دست شوند.
راستینه در پایان با اشاره به تاثیر فرهنگ و هنر در کاهش مشکلات و آسیبهای اجتماعی خاطر نشان کرد: طبیعتا فرهنگ و هنر و ظرفیتهای آنها از سینما و تئاتر گرفته تا موسیقی فاخر و .... همگی ابزارهایی هستند که فرصتی برای پرکردن و غنی سازی اوقات فراغت مردم محسوب شده و از طرفی باعث کاهش عوامل آسیبهای اجتماعی میشوند تا زمانی که نتوانیم از این ابزارها و ظرفیتهای فرهنگی و هنری استفاده و بهره مند بشویم به همان میزان شاهد رشد آسیبهای اجتماعی خواهیم بود.